Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-10-2019

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Jaar van release: 2011
Label: Universal Music
Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
De laatste jaren hink ik bij deze Finnen op twee gedachten. Enerzijds is er de erfenis van een drietal (vooruit, viertal) geweldige albums, anderzijds gooide de band zijn glazen in met zielloze platen als Are You Dead Yet? en Blooddrunk, om over de niet nader te noemen coverplaat nog maar te zwijgen. Bovendien is de band live oervervelend. Dat ligt niet aan het vakkundige spel, maar eerder aan de houding van opperhoofd Alexi Laiho, die met vijftig fucks per minuut niet echt het toonbeeld van een volwassen muzikant is.

Children Of Bodom gaat voortvarend van start op deze zevende langspeler. De eerste nummers bevatten alle elementen die de band ooit tot zo'n verfrissende nieuwkomer maakten. Flitsend gitaarwerk, spannende composities en opzwepende ritmes, uiteraard ijzersterk uitgevoerd en perfect geproduceerd. Het is alleen zo jammer dat die laatste trefwoorden uiteindelijk tegen de band gaan werken. De band schakelt na het vurige Roundtrip To Hell And Back over op de automatische piloot, iets dat al heel concreet blijkt uit een gruwelijke titel als Pussyfoot Miss Suicide. De plaat leeft weer kort op tijdens het bijtende Cry Of The Nihilist, maar daar blijft het verder wel bij. Ondanks het geweldige spel is het recept inmiddels wel bekend. Bovendien voegt toetsenist Janne Wirman steeds minder toe met zijn voorspelbare jengelsolo's. Het ontbreekt de band bovendien aan elk greintje spontaniteit, waardoor de plaat ondanks de compacte opzet toch al snel in herhaling vervalt.

Overigens betekent dat niet dat Relentless, Reckless Forever een ondermaatse schijf is geworden. De mannen verstaan de kunst van het songschrijven en de instrumentbeheersing is zoals altijd indrukwekkend. Toch mis ik iets. Het valt te prijzen dat de muziek weer wat harder en sneller is dan eerder, maar vanwege de matige zang slaat de verveling gewoon snel toe. Vroeger had Laiho toch een aanstekelijk enthousiasme in zijn stem en dat ontbreekt volledig. Daar baal ik van. Oude albums draaide ik soms wel zeven of acht keer achter elkaar, maar deze nieuweling verdwijnt waarschijnlijk evenals de twee voorgaande cd's voor onbepaalde tijd in de kast. Daar kan ook de flauwe cover van Eddy Murphy's feestliedje Party All The Time niets aan veranderen. Dat ik de band toch nog een redelijke score geef, hangt dan ook vooral samen met nostalgie en de spaarzame krakers op het album. Voor de rest heb ik het zo langzamerhand wel gehad met deze knapen.

Tracklist:
1. Not My Funeral
2. Shovel Knockout
3. Roundtrip To Hell And Back
4. Pussyfoot Miss Suicide
5. Relentless Reckless Forever
6. Ugly
7. Cry Of The Nihilist
8. Was It Worth It?
9. Northpole Throwdown
10. Party All the Time

Score: 75 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 1 maart 2011

Koop dit album in

Meer Children Of Bodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Sander op 01-03-2011 om 17:07u
Score: 70 / 100

Volledig met deze review eens!

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Een Metalfan op 01-03-2011 om 18:26u

Ik denk dat ik me maar niet aan deze plaat ga wagen...

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Een Metalfan op 01-03-2011 om 21:52u

papi chulo vind ik er van

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Hendrik op 02-03-2011 om 00:01u
Score: 70 / 100

Goede review man! Je hebt in drie blokjes tekst perfect samengevat wat COB & hun nieuwe plaats inhouden zonder te negatief te zijn. Ik vind de plaat achteraf gezien best meevallen aangezien sommige nummers best wel vermakelijk zijn maar hun eerste 4 platen zullen ze inderdaad nooit meer evenaren.

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van des duivels op 02-03-2011 om 19:17u

Children of Boredom?.

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van fan op 02-03-2011 om 21:21u
Score: 85 / 100

Eigenlijk zijn er maar 2 mindere nummers; Was It Worth It (wat al van tevoren was aangekondigd als geen Bodom style en commercieel) en Cry of the Nihilist (voor mij persoonlijk iets the thrashy) maar vooral de eerste drie nummers tonen aan dat ze verre van afgeschreven zijn. Beste album sinds HCDR en sommige nunmmers zouden zelfs niet misstaan op FTR

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Een Metalfan op 03-03-2011 om 13:00u
Score: 90 / 100

Hele verbetering sinds het, toch tegenvallende, Blooddrunk.
Hopelijk krijgen we Northpole Throwdown live voorgeschoteld...is toch wel een heel lekker nummer!!!

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Old Mhb op 03-03-2011 om 14:42u
Score: 85 / 100

Iedereen heeft zijn smaak. Maar om nu te zeggen dat dit een slechte schijf is ... Ba, verre van. C.O.B. heeft nooit echt slechte cd's gemaakt.
Ik krijg zo het gevoel dat deze band bashen een hobby van sommigen word, net zoals bij Metallica. Metallica heeft wel pulp gemaakt. Dat is het verschil.

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Dennis op 03-03-2011 om 23:39u
Score: 87 / 100

Wat mij betreft komt CoB eindelijk weer in de buurt van HCDR! Not My Funeral, Ugly, Cry Of The Nihilist en Northpole Throwdown klinken weer als vanouds. Wat mij betreft is Bodom terug van weggeweest na het matige AYDY en zeer teleurstellende Blooddrunk.

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Patrick op 06-03-2011 om 17:56u
Score: 80 / 100

Vind hem na een eerste luisterbeurt best aardig klinken.
Is die Eddie Murphy cover alleen een bonus voor de Japanse versie? Lees in alle Nederlandse reviews dat hij erop zou staan, maar kan hem niet ontdekken. Even op youtube geluisterd en is overigens geen gemis ;).

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van bart op 08-03-2011 om 08:25u
Score: 80 / 100

ben eens benieuwd,volgens mij kan hij niet slecht zijn !!!!!

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van steve op 08-03-2011 om 17:19u
Score: 100 / 100

Ik vind het een geweldig album, vooral na het mindere blooddrunk, wat ik overigens wel het luisteren waard vond., maar gauw verveelde.

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Sander op 08-03-2011 om 17:58u
Score: 85 / 100

Na Are You Dead en blooddrunk vind ik dit wel weer een erg lekker album.

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van metalpat op 08-03-2011 om 20:55u
Score: 100 / 100

Ik vind dit album echt een topper net zoals alle andere albums van hun follow the reaper vind ik nog steeds het beste album tot nu toe , maar dit nieuwe album mistaat echt niet

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Wouter op 17-03-2011 om 17:59u
Score: 70 / 100

Mwa het is een verbetering ten opzichte van hun vorige 2 platen.

De zang vind ik het grootste min punt.. Verder zou een tikkeltje meer de kant van sinergy op gaan ze geen kwaad doen :p.

Oude niveau (en dan met name hatebreeder voor mij ) zullen ze wel nooit meer gaan halen denk ik..

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van Een Metalfan op 01-04-2011 om 14:42u
Score: 95 / 100

Ja hoor, ze zijn terug!
Deze plaat gaat hoge ogen gooien in de jaarlijsten.

TERECHT!

Children Of Bodom - Relentless, Reckless Forever
Reactie van harry op 12-11-2011 om 15:10u
Score: 15 / 100

Echt een klote album, zang is slecht, inspiratieloze rotzooi. en daar heb ik dan een jaar op zitten wachten. KUT