Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-08-2019

Gun Barrel - Battle Tested
Jaar van release: 2003
Label: Limb Music Products
Gun Barrel - Battle Tested
In de Aardschok staat ook een review van deze cd en die wordt compleet afgekraakt vanwege het feit dat het onorigineel is. Ikzelf heb daar echt schijt aan. Ik vind een cd leuk, ongeacht of het origineel is of niet. En deze cd van Gun Barrel is zeker niet origineel te noemen, maar de muziek is verder wel heel goed. Het is een duitse hardrockband ala AC/DC, Saxon, Motorhead en vele anderen. Er komen mij inderdaad best wat gitaarriffs bekend voor. Maar voor de rest zit het geheel goed in elkaar.

Veel teksten gaan over de bekende rock n roll cliche's en past prima bij de muziek. De zanger heeft een rauwe strot en is een mix van onder andere Biff Byford (Saxon), Blaze Bayley, Lemmy en nog wat andere zangers. De muziek is weer of snel of midtempo en heel soms een ballad. Om nog een beetje op te vallen zijn er aan het nummer My Last Ale nog wat doedelzakken toegevoegd en zitten er in Rebel Tune wat tempowisselingen.

Voor de rest is de muziek gewoon lekker genieten en helemaal met een biertje erbij. Alle nummers zijn wel goed, maar uitschieter vind ik toch wel de headbanger Lonely Rider. Het geluid klinkt lekker rauw en de gitaarsolo's zijn soms zelfs indrukwekkend te noemen! Als je niet genoeg kunt krijgen van bands als die ik hierboven opnoemde maar ook Iron Maiden, Accept, Judas Priest, dan zou ik deze cd kopen van Gun Barrel. En live lijken me ze ook goed en ze spelen best redelijk vaak in Nederland, dus ga ze zien.

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 24 april 2003

Koop dit album in

Meer Gun Barrel:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 24-04-2003 om 19:36u
Score: 80 / 100

Yeah! Aardschok sucks en Gun Barrel = Rule! Inderdaad, best wel een toffe band, hopelijk zijn er niet teveel mensen die de recensie in het blad met de A serieus nemen...

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 24-04-2003 om 19:51u

Een 0-score voor de review. Bij de Aardschok letten ze tenminste nog op zinsbouw, dat zo'n wantekst uberhaupt langs de hoofdredactie komt...

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 09:14u

hebben ze dan een hoofd redactie bij Metalfan?

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 14:17u

Niet zeuren. Er is helemaal niets mis met de zinsopbouw. Waarom lees je reviews? Het lijkt mij dat je dat doet om meer info over het album te krijgen.

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 15:22u

Dan mag je wel eens een cursus in de Nederlandse taal gaan volgen. En bovendien.. Biff Bifferson? Doe je huiswerk, de beste man heet nog altijd Biff Byford.

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 18:47u

Klopt, hij heet Biff Byford. Je hebt gelijk. Maar je moet gewoon niet zeuren over de zinsopbouw. Elke reviewer heeft zijn eigen stijl van schrijven. Je kunt dat gaan redigeren (en Bifferson ipv Byford is idd iets dat gecorrigeerd had moeten worden) maar je moet de schrijfstijl van de reviewer intact laten. En waar gaat het nu om? Je wilt toch weten hoe het album is. Boeit het je dan of de zinsopbouw goed is? Zoja, bied jezelf dan aan als reviewer en laat zien hoe jij vind dat het moet!

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 19:14u

Wil me hier niet al teveel mee bemoeien hoor, maar de zinsopbouw is soms inderdaad om te janken... Ik citeer: De muziek is weer of snel of midtempo en heel soms een ballad. Volgens mij klopt daar iets toch niet... Niets om tegen te zeiken tegen de reviewer in kwestie, maar een eindredacteur is misschien wel een idee voor Metalfan.

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 20:28u

Je eigen schrijfstijl is niks mis mee, maar als dat echter inhoudt dat je betoog niet meer fatsoenlijk Nederlands is dan moet je er toch echt aan gaan werken. En mijn eigen reviews schrijven? daar ben ik veels te subjectief voor.

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 20:55u

Wake up and smell da coffee... een review is per definitie subjectief. Je spekt je verhaal over je eigen luisterervaring wel met feitjes natuurlijk, maar een review is nog altijd een niets meer dan een weergave van wat de recensent in kwestie van de muziek vindt. En daar is helemaal niets mis mee.

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 21:06u

Wake up! Ik hoef niet te weten wat de recensent zelf van de cd vindt, maar wil een objectieve recensie zien en niet zo'n eentje waarin telkens het woordje 'Ik' voorkomt...

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 21:37u

Lastig zo zonder naam erbij een discussie voeren. Ah well. Zoals de persoon voor mij al aangaf is het in de eerste plaats de bedoeling van een review om de lezer te informeren over de plaat zelf. Niet wat de schrijver van de plaat vind. Geen twee mensen hebben dezelfde smaak dus de mening van persoon A is niet die van persoon B. En ach.. iemand met zo weinig taalkundige en feitelijke beheersing neem je toch niet serieus?

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Wolfgard op 25-04-2003 om 21:58u

mensen hier hebben we een forum voor hoor.. dan zeik je daar maar verder..

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 26-04-2003 om 01:57u

Mwah. Er staat niet voor niets een 'plaats een reactie' knop onder. En bovendien.. dat forum is wel erg oninteressant (dusdanig dat aanmelden me zelfs overbodig lijkt)

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 26-04-2003 om 07:51u

Oh shit ja het. Is Biff Bifford, Kipman

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 26-04-2003 om 14:49u

Bif Bifford, Bif Bifferson... zullen we het maar gewoon op Biff Byford houden?

Gun Barrel - Battle Tested
Reactie van Een_Metalfan op 26-04-2003 om 16:53u

Kipman, laat ze maar zeiken! Leuke review! groet Forostar