Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

17-12-2017

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Jaar van release: 2010
Label: Eigen beheer
Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Misschien heb je ze al eens voorbij zien komen. Het Gelderse Curse Of The Forgotten maakt namelijk sinds kort de Nederlandse podia onveilig. De band bestaat al enkele jaren, maar sinds kort in deze bezetting en onder deze naam. Daarbij zou ik meteen willen aanraden om een andere bandnaam te kiezen, want geef nou toe: Curse Of The Forgotten bekt gewoon niet lekker. Stel je nou voor dat je een zaal plat speelt, dan is het voor de fans geen doen om deze naam te scanderen.

Tweede punt is dat deze heren hun muziek bestempelen als thrash metal. Waarom ze dat doen is me een raadsel, want thrashriffs zijn in geen velden of wegen te bekennen. Het is toch niet zo moeilijk om thrash en death metal uit elkaar te houden? Muzikaal weet het ook geen potten te breken. Qua opbouw en afwisseling voegt de band niets toe. Enkele vlagen van creativiteit worden genadeloos om zeep geholpen door de matige productie. Marijn Fuhler was degene die de line up completeerde. Zijn mede bandleden noemen hem daarom de ontbrekende schakel, maar wat mij betreft is hij een dertien-in-een-dozijn grunter.

Het is heus niet allemaal slecht. Conviction Of Fate heeft zo zijn momenten, maar verder gaat deze demo volledig langs me heen. In de vergetelheid raken, dat is de vloek die je over jezelf afroept voor het maken van deze fantasieloze death metal.

Tracklist:
1. Power Addiction
2. One Way
3. The Only Thing
4. Conviction Of Fate
5. Mirror Of Truth

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van gerjo op 02-04-2010 om 19:11u

heej ruud

beetje jammer dat je onze muziek zo naar benede haalt, wij spelen als hobby met de band curse of the forgotten, dan kan het niet lekker bekken maar wij vinden het vet en wij vinden het death en trash, en zo denken er veel meer mensen over, zie ons gastenboek, myspace en hyves. laat ons lekker onze droom leven, en respecteer ook dat er christelijke metal is. schrijf de volgende keer een beetje respectabel

Tjooooow de drummer

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van J op 02-04-2010 om 20:33u

Huilie!

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van Jeroen op 02-04-2010 om 20:38u

Waar wordt er in die recensie ergens gerept over dat jullie een christelijke band zijn trouwens? Beetje laag om dat er bij te halen, terwijl dat volgens mij totaal niet aan de orde is bij Ruuds recensie. Op die manier krijg je natuurlijk gemekker.

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van Stefan op 03-04-2010 om 09:16u
Score: 30 / 100

saaie death/trash metal, beetje inspriratieloos jongens

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van David op 03-04-2010 om 13:55u

Goeie redenatie van de drummert. Omdat Ruud de muziek niet te pruimen vindt, schrijft ie niet respectable, en heeft ie geen respect voor christelijke metal.
Ruud, misschien kun je de boel even editten. Het feit dat deze jongens christelijk zijn doet jouw mening over de muziek erg veranderen natuurlijk.

Nee, zoek het maar uit met je bandje. Ik hoef het niet eens meer te horen.

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van stefan op 06-04-2010 om 15:04u
Score: 70 / 100

wat de drummer zegt is inderdaad niet echt slim, het christelijke deel komt helemaal niet voor in de review, maar jongens, luister eens naar die band. ik vind ze best goed.

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van Jeroen op 09-04-2010 om 22:18u
Score: 7 / 100

Ik moet bekennen dat ik recent erg genoten heb van een live optreden van cotf. Geweldig toch: een paar gasten van amper 18 jaar die naar mijn mening heerlijk staan te stampen met strakke riffs, brute grunt gecombineerd met voldoende melodie. Niet het meest originele, maar voor een eerste demo? Petje af hoor. Jullie hebben potentie wat mij betreft!

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van Een Metalfan op 10-04-2010 om 22:57u

Jup. Puik werk heren. Als je op deze site een onvoldoende krijgt wil dat niks zeggen,

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van Metalhead op 14-11-2010 om 16:32u

Kijk, als je deze band niks vind zoals ruud doet, moet je ze opbouwende kritiek geven, en zeggen wat ze kunnen veranderen of verbeteren. Maar Ruud trapt ze helemaal de grond in, dat vind ik jammer.

Deze band begint net, en moet nog van alles leren.
Geef ze de ruimte

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van Y. op 18-05-2011 om 20:06u
Score: 80 / 100

Probeer ze live te zien, dan verandert je mening.
Dat kan ik je garanderen.
De nieuwe nummers zijn veel beter dan die van deze EP ;)

Curse Of The Forgotten - Sacrifice
Reactie van sam op 01-08-2013 om 10:44u
Score: 98 / 100

wrm kraken jullie curse of the forgotten af. ik heb bijde albums als ik eerlijk is de tweede heel veel beter maar die eerste is al heel goed. Maar doe anders eens een goed reviewtje over het tweede album want die is echt goed.

COTF Fan