Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-05-2019

A Hill To Die Upon - Infinite Titanic Immortal
Jaar van release: 2009
Label: Bombworks Records
A Hill To Die Upon - Infinite Titanic Immortal
Als je informatie zoekt over een band en al direct op de website van de EO uitkomt, dan weet je al dat er iets goed mis is. Dit lot overkwam me toen ik wat meer over de Amerikaanse death/black-formatie A Hill To Die Upon zocht. Dit was al een slecht voorteken voor hun debuutplaat Infinite Titanic Immortal, en dit nare gevoel bleek achteraf ook terecht. Een knap staaltje goddelijke interventie allicht?

Goed, de eerste alinea is natuurlijk wat flauw. Het maakt mij namelijk niets uit of de bandleden nou in God, Satan, Allah of in de zonnegod geloven. Maar ik kan nou eenmaal weinig positiefs melden over dit album. Infinite Titanic Immortal is namelijk een gortdroog album waarin elke vorm van spanning ontbreekt. De elf tracks zijn niet meer dan een verzameling aan elkaar geplakte riffs. De opbouw van de nummers is onlogisch en ontbeert elke vorm van innovativiteit en -hoe vaak je ook luistert- een duidelijke lijn is er niet te ontdekken. De belabberde productie van het album is hier natuurlijk ook debet aan. Op de vocalen na, staat er geen enkel instrument goed in de mix.

De essentiële sfeer op het album ontbreekt volledig. Hierdoor kan het album maar niet van de grond komen. Geen enkele seconde wordt je meegesleept in de muziek. En als je het album na de eerste paar nummers al zat bent, dan houdt het gewoon op. Toch is er nog een klein lichtpuntje te ontdekken op het album. Dat zijn namelijk de vocalen van Adam Cook. Zijn gerochel is nog van een aardig niveau en zorgt ervoor dat het niet alleen maar kommer en kwel is.

Albums en bands afkraken doe ik niet voor de lol, maar ik geef A Hill To Die Upon een zeer kleine kans van slagen. Het is nou eenmaal onmogelijk om deze bagger in een mooi toekomstperspectief te plaatsen. Want als je hiermee debuteert, dan lijkt je band al ten dode opgeschreven voordat je eigenlijk net bent begonnen.

Tracklist:
1. Of Fire And Division
2. Promotheus Rebound
3. This King Never Smiles
4. Season Of The Starved Wolf
5. Twin Heads Of Vengeance
6. Heka Secundus (On Slithering Ice)
7. The Dark Road
8. We Soulless Men
9. Titanic Essence
10. Eclipse Of Serpents
11. Rime

Score: 45 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 31 december 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

A Hill To Die Upon - Infinite Titanic Immortal
Reactie van Shockwave op 02-01-2010 om 00:59u
Score: 85 / 100

Poe, ik vind dit bepaald niet verkeerd, sterker nog, dit is een prachtig debuut album.

A Hill To Die Upon - Infinite Titanic Immortal
Reactie van quarlon op 03-01-2010 om 22:47u
Score: 80 / 100

ik heb het idee dat de reviewer niet lang genoeg naar deze cd heeft geluisterd. het is strak gespeeld de productie is uitstekend en last but not least de nummers zitten goed in elkaar. verwacht niets vernieuwends maar voor een debuut zeker een 8 waard

A Hill To Die Upon - Infinite Titanic Immortal
Reactie van Fred op 03-01-2011 om 17:00u
Score: 90 / 100

Ik heb deze cd pas vorige week voor het eerst gehoord en
ik moet zeggen dat ik hem erg goed vind..Gewoon gave black
metal of liever unblack... Mij is het ook om het even waar de bandleden
in geloven.. Het is de muziek wat telt.. en die is prima..