Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-05-2019

Ecthirion - Apocalyptic Visions
Jaar van release: 2009
Label: Soundmass

Ecthirion - Apocalyptic Visions

Afkomstig uit hetzelfde dorp als de sherrif van Huddersfield brengt Ecthirion ons een EP vol bombastische en symfonische metal die grootser aandoet dan het door Iron Maiden bekend geworden plaatsje zelf is. Apocalyptic Visions klinkt als een ambitieuze poging om christelijke thematiek te combineren met orkestrale metal, waarbij de invloeden van Therion, Rhapsody en enkele symfonische black metal bands er meteen uitspringen.

Naast grootste instrumentale orkestrale stukken met prachtige melodieuze gitaarsolo’s krijgen we een combinatie van screams, gregoriaanse koorzang en gesproken stukken voor onze kiezen geschoteld. Het orkest, hoewel uit een doosje, klinkt groots en wordt niet slechts gebruikt als ondersteuning voor de gitaren. Sterker nog, op afsluiter Veritas Vos Liberabit krijgen we een compositie voorgeschoteld die Vivaldi niet mis had gestaan.

Het enige minpuntje wat ik kan vinden is het feit dat de cleane zang ietwat belachelijk overkomt. Het klinkt niet vals of krachteloos, maar komt zo melodramatisch over dat de stukken soms eerder ingezongen lijken te zijn door meneer Spaghetti (zie Samson en Gert) dan door een meer professionele operazanger. Laten de liefhebbers van orkestraal geweld en melodieuze gitaarsolo’s zich hier echter niet door tegenhouden: Apocalyptic Visions is door de kunde waarmee men het geheel uitvoert absoluut de moeite waard. Benieuwd hoe de eerste full length eruit gaat zien!

Tracklist:
1. Dawn Of The Great Apocalypse
2. Warmageddon
3. Immortality
4. Anthem For The Brave
5. Veritas Vos Liberabit

Score: 80 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 18 oktober 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]