Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-09-2019

Possessed - Seven Churches
Jaar van release: 1985
Label: Combat Records
Possessed - Seven Churches
Tegenwoordig is de band niet meer zo populair, maar in 1985 krasten deze heren op onuitwisbare wijze hun naam in de geschiedenisboeken. Met Seven Churches stonden ze namelijk aan de wieg van de death metal. Mede daardoor werd deze plaat een veelgeprezen klassieker. Possessed kan wat mij betreft het beste omschreven worden als een mix van oude Slayer en Dark Angel. Zelf zijn ze uiteraard van grote invloed geweest op vele bands uit de jaren ’90.

De productie is op z’n zachtst gezegd vreselijk te noemen, maar daarin schuilt juist de kracht van dit album, namelijk de pure, rauwe agressie. De agressie is één van de belangrijkste ingrediënten van Seven Churches, met als gevolg een duistere en occulte sfeer. Eerlijk gezegd moet ik er ook niet aan denken om klassiekers als The Exorcist (die onvermijdelijk opent met het deuntje van de gelijknamige film) en Satan’s Curse met een zuiver geluid te horen.

Het tweede hoofdingrediënt zijn de pakkende songs die je bij je nekvel grijpen en je meesleuren naar de diepste krochten van de hel. Alsof hij de duivel in eigen persoon is brult Jeff Becerra je toe. Alle tien de nummers zijn rechttoe rechtaan. Maar hoe goed Mike Torrao ook duivelse melodieën kan schrijven, een begaafde muzikant is hij echter niet. Dit gaat echter ook op voor de rest van de band. Erg storend is het niet, al laat Mike Sus’ drumspel soms echt te wensen over. Aan de andere kant bevat Seven Churches genoeg soleerwerk dat niet misstaan zou hebben op albums van technisch begaafde collega’s

Naar het totaalplaatje gekeken valt alleen te concluderen dat Seven Churches in geen enkele thrash of death metalcollectie mag ontbreken. Nummers als Pentagram en Fallen Angel mogen dan wel simpel zijn, maar ze zijn in ieder geval doeltreffend. Hoe ze dan gemaakt of gespeeld worden, is dan ook niet aan de orde. Dit is mijn ogen de plaat die Slayer na Hell Awaits had moeten maken.

Tracklist:
1. The Exorcist
2. Pentagram
3. Burning in Hell
4. Evil Warriors
5. Seven Churches
6. Satan's Curse
7. Holy Hell
8. Twisted Minds
9. Fallen Angel
10. Death Metal

Score: 94 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 13 augustus 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Possessed - Seven Churches
Reactie van Metal-D78 op 13-08-2009 om 12:30u

Slayer maakte na Hell Awaits Reign in Blood. Viel die zo tegen dan Ruud? Lijkt mij toch niet!

Possessed - Seven Churches
Reactie van henk patat op 13-08-2009 om 14:13u
Score: 100 / 100

deze album is goeie man...

meer kan ik er niet over zeggen.

Possessed - Seven Churches
Reactie van Old Mhb op 13-08-2009 om 18:26u
Score: 98 / 100

De productie vreselijk ? Komaan , ik heb nog steeds dat ding in perfecte staat liggen op vinyl. Eerste persing ! Een fantstisch lekker smerig klinkend album.
De productie van Beyond the gates en Eyes of Horror was zo gecleand dat die dingen gewoon veel te tam klonken.

Dit is het album dat Slayer moest gemaakt hebben na Show no mercy.

En wat dat gezever over begaafde muzikanten betreft : Moesten alle metalmuzikanten nu nog zo klinken mogen ze voor mijn part een album maken in een ondergescheten pamper.

Possessed - Seven Churches
Reactie van Old Mhb op 13-08-2009 om 18:39u

De link van Possessed op Wacken 2007 verteld just geen zak van het optreden. Alleen dat ze er geweest zijn staat vermeld in de intro. Flauwe kul dus.

Possessed - Seven Churches
Reactie van Beastie op 14-08-2009 om 19:32u

Beste Old Mhb,

Beter kijken jongen! Er staat wel degelijk meer geschreven (zie vrijdag review)

Possessed - Seven Churches
Reactie van Rinus op 15-08-2009 om 23:41u
Score: 35 / 100

Dit is de plaat die Slayer gelukkig niet heeft gemaakt.
Ik zal wel een van de weinigen zijn die dit een kut plaat vind.
Heb hem indertijd gelukkig aan iemand anders weten te slijten.

Possessed - Seven Churches
Reactie van Krisiunizer op 16-08-2009 om 11:03u
Score: 80 / 100

Possessed - thrash from the Bay Area

dat stond op hun shirts destijds

Possessed - Seven Churches
Reactie van iron_dennis op 16-08-2009 om 12:57u
Score: 88 / 100

Ik vind hem toch wel erg goed alhoewel pas veel later aangeschafd.

Possessed - Seven Churches
Reactie van rogi op 16-08-2009 om 20:50u

Klassieker?? als ze een drummer hadden die wél maat kon houden, dan wel ja.

Possessed - Seven Churches
Reactie van Old Mhb op 17-08-2009 om 11:20u

@ Beastie,

Je hebt gelijk hoor, ik heb als een blinde mol zonder bril scheel gekeken.

@ Rogi

Sommige albums zijn klassiekers net door de foutjes. In the sing of evil van Sodom is juist daardoor een cultplaat.

Possessed - Seven Churches
Reactie van jor op 20-08-2009 om 22:36u

"Dit is mijn ogen de plaat die Slayer na Hell Awaits had moeten maken."

Rare ogen dan!

Possessed - Seven Churches
Reactie van Roeland op 22-08-2009 om 23:17u
Score: 9 / 100

Tssjaa, de eerste echte death metal lp. Onvervalst , rauw en zoals metal hoort te klinken...Lees: rammelt aan alle kanten , slechte productie maar puur!
En voor wat betreft de opmerking dat Slayer deze plaat had moeten opnemen na `Hell Awaits` wanneer ben je geboren ?

Slayer speelde pure Trash Metal, Possessed, grondleggers van de Death Metal hebben zelf de term uitgevonden!

Jammer, jammer zo`n mijlpaal in de metal historie gedegradeerd tot dit...

Possessed - Seven Churches
Reactie van midian op 25-08-2009 om 22:30u

laten we zeggen dat posssessed van invloed is geweest op deathmetal. laten we vooral death,toen nog mantas en venom niet vergeten

Possessed - Seven Churches
Reactie van www.attematic.com op 05-09-2009 om 12:00u
Score: 99 / 100

Tsss, geen begaafde muzikanten! De tering! Larry LaLonde was en is toch wel een van de meer begaafde gitaristen! Luister eens naar de eerste Primus platen en zeg dan nog eens dat hij niet begaafd is!

De 7 kerken draait hier in picture disc vinyl nog steeds zijn rondjes...heerlijk om je dan weer tiener te voelen.

Possessed - Seven Churches
Reactie van Fred op 22-09-2009 om 12:37u
Score: 95 / 100

Inderdaad een gave Lp die je met recht een klassieker kunt
noemen..

Possessed - Seven Churches
Reactie van Jeffrey op 02-10-2009 om 00:39u
Score: 90 / 100

Hard, snel, vies, ondergeproduceerd, lomp, smerig, puur. Oja had ik al hard en smerig gezegd? Typisch voorbeeld hoe iets duivels moet klinken. Knaller.

Possessed - Seven Churches
Reactie van Michiel op 17-10-2009 om 20:07u
Score: 90 / 100

De ongekende brutaliteit en de gigantische gitaarmuren zijn nog steeds indrukwekkend. Jammer dat het tempo van de drummer zweeft anders was het nog beter geweest.

Possessed - Seven Churches
Reactie van Kameraad777 op 30-05-2012 om 22:11u
Score: 75 / 100

Klassieker natuurlijk, de eerste echte deathmetal plaat, maar er zijn betere...met name ´Altars of Madness´ en ´Leprosy´.