Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-08-2019

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Jaar van release: 2009
Label: Metal Blade Records
Cannibal Corpse - Evisceration Plague
“Oude liefde roest niet”, zo luidt een bekende kreet, inmiddels helaas niet meer dan een fabel. Ook oude liefde blijkt in vele gevallen slechts beperkt houdbaar. Wat overigens wegneemt dat het moment waarop dit besef bezit neemt van het (gezonde?) verstand, allerminst champagneknallen in het vooruitzicht stelt.

Opgegroeid met het zombiemetaal van Cannibal Corpse heb ik de band altijd een overlevingskans gegund en toegegeven, doorgaans zonder al te grote moeite. Zowel de wissel van de frontman als de weinig aan het reeds bestaande repertoir toevoegende releases hebben band en oor niet uit elkaar kunnen drijven. Ieder album had tot dusver zijn hoogtepunten die de aanschaf legaliseerden, tot Evisceration Plague deze traditionele afname dit jaar een halt toe most roepen.

Eerlijk is eerlijk, Cannibal Corpse blijft ook op Evisceration Plague ongevoelig voor alle muzikale trends die deathmetal de laatste tijd lijken te domineren. Veel mid-tempo nummers vol redelijke recht-toe-recht-aan riffs en brul/scream-partijen vullen de nieuwe plaat, die voor de rest ook weer nauwelijks afwijkt van al het Cannibal Corpse materiaal van de afgelopen jaren. Alleen de pit (of zombies) is zoek. Evisceration Plague komt niet goed op gang, de plaat klinkt ietwat onsamenhangend en de gebruikelijke botte soepelheid ontbreekt. De nummers lijken maar wat willekeurigs op te zetten, de zang staat net te hard in de mix en de gebruikelijke pieken die goed blijven hangen (en vaak ook de live te spelen nummer van het desbetreffende album worden) zijn blijkbaar afgeschaft.

In dat opzicht zou gesteld kunnen worden dat Evisceration Plague één van de ontoegankelijkste Cannibal Corpse-albums van de laatste tijd is geworden, maar ontoegankelijk betekent helaas niet altijd dat de muziek ingenieus is. De cd klinkt stukken rauwer en nukkiger dan de voorgangers, dat wel, maar mist agressie, lompheid en is nauwelijks nog intimiderend. Een eigenschap waar Cannibal Corpse, naast Calvé pindakaas, groot mee is geworden en die dus mijns inziens nooit van de band zou mogen afdrijven. Ook niet een beetje.

Wat overblijft is een vrij degelijk doch saai album dat binnen de bestaande reeks maar een magere indruk maakt en de overige concurrentie vrij gemakkelijk laat passeren. Na twintig bestaansjaren kan dat natuurlijk best eens gebeuren, hopelijk laaien de hete vlammen met de volgende release weer in alle hevigheid op.
Voorlopig is het echter Kleenex die de zuurverdiende centen mag gaan oogsten...

Tracklist:
1. Priests Of Sodom
2. Scalding Hail
3. To Decompose
4. A Cauldron Of Hate
5. Beheading And Burning
6. Evidence In The Furnace
7. Carnivorous Swarm
8. Evisceration Plague
9. Shatter Their Bones
10. Carrion Sculpted Entity
11. Unnatural
12. Skewered From Ear To Eye

Score: 63 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 30 januari 2009

Koop dit album in

Meer Cannibal Corpse:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van scorpion op 30-01-2009 om 12:59u
Score: 65 / 100

helemaal mee eens, valt vies tegen, vooral de riffs zijn inspiratieloos. De zang vind ik wel weer erg vet

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Fred op 30-01-2009 om 13:24u
Score: 80 / 100

Cannibal Corpse heeft nog nooit een slecht album gemaakt..
Inspiratieloze riffs? Wat een onzin zeg..
Van deze band kunnen die zogenaamde death-metal bands van
nu nog wat leren...

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van scorpion op 30-01-2009 om 13:52u

onzin? is een persoonlijke mening hoor, luister maar eens na cattle decapitation. ook zon band van '' nu'' vind ik toch een stuk beter dan de nieuwe van cannibal corpse. Ik vond alle CC ook altijd iets hebben maar dit valt me tegen, maar is maar mijn mening hoor maak je niet druk

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 30-01-2009 om 14:14u

Het is een vette plaat! punt uit!

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van rik op 30-01-2009 om 14:50u
Score: 15 / 100

geef maar de nieuwe van bullet for my valentine! Die rockt echt de pannen van het dak!

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 30-01-2009 om 17:11u

^

homo.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van VaDeR op 30-01-2009 om 19:45u
Score: 90 / 100

OK...het is het bekende recept....

MAAR WEL GODVERGETEN GAAF:)

Vind deze p[ersoonlijk weer heeeeel lekker

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Victor op 30-01-2009 om 20:07u
Score: 80 / 100

Geen gemekker, gewoon een lekkere plaat

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van vaternl op 30-01-2009 om 20:18u
Score: 90 / 100

Ben het erg eens met de opmerking over de zang:
die staat te hard in de mix.
Daardoor wordt de plaat qua sounds wat afgevlakt.

Maar wat wil je: geproduceerd door Erik Rutan.
Die wist de laatste CD van zijn eigen band Hate Eternal ook al helemaal te verne*ken met een vreselijke klote sound.

Heeeeeeel erg zonde.

Laat hem aub voortaan van de mengtafel afblijven;)

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van iron_dennis op 31-01-2009 om 02:37u

Vind juist dat Rutan Kill geweldig geproduceerd heeft. deze is echter wat minder. Maar ja, CC doet steeds hetzelde trucje. Het begint nu echt te vervelen.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van tankard op 31-01-2009 om 09:08u
Score: 25 / 100

kutalbum,zoals de meeste death albums dag van vandaag enige band die mij kan boeien is bloodbath,en geef my anders maar bolt thrower of benediction old skool death zoals het hoort,10keer beter dan deze kutherrie die op elke cd weer hetzefde lijkt

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 31-01-2009 om 11:01u

Ik vonde de productie van Kill juist erg matig. The wretched spawn en deze klinken gelukkig weer wel vet!

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van The M op 31-01-2009 om 12:46u
Score: 25 / 100

Het eerste CC album dat ik luisterde kon ik goed waarderen, de volgende ook en die daarna ook. Maar nu blijkt maar weer dat CC een inspiratieloze baggerband is geworden. Het lijkt gewoon te veel op elkaar. Ik kan er nauwelijks meer verschil in horen. Dat monotone gebrul komt me een beetje de strot uit. Stop er maar mee of doe iets origineels mannen.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 31-01-2009 om 16:10u

6.3 flikker op man deze reviever heeft geen verstand van deathmetal.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 31-01-2009 om 18:37u

accepteer toch eens dat cc een zaadband is mannen

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Follikel op 31-01-2009 om 18:38u

Deze reviewer geeft hoge punten voor Anal Vomit; dit betekent dus dat iemand verdomd veel verstand heeft van death metal.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van margrave op 31-01-2009 om 21:39u
Score: 86 / 100

met alle respect. maar wat een rot revieuw( no hard feelings)

heb em vandaag gekocht, enja het is niet de beste. maar mijn god wat een plaat. het is wel wat lomp. maar dat maakt em juist goed.

en george is ook weer fantastisch bij stem.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 31-01-2009 om 21:43u

cc is geen baggerband jongens. komaan. etzelfde met amon amarth. tis altijd hetzelfde(ween ween).

voor de bende crybabys hier op de site. sommige bands hebben geen verandering nodig. zo simpel is het.
end of discussion

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van iron_dennis op 31-01-2009 om 22:55u

Blijg maar lekker conservatief doen. Deze review is tenminste eerlijk. Beter dan 80 punten geven omdat de band zoveel crediet opgebouwd heeft!

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 01-02-2009 om 22:16u
Score: 62 / 100

ik vind ook dat ze het een beetje verloren zijn

jammer, maar ik sluit me bij de review aan

het gaat bij mij het ene oor in en het andere weer uit

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 01-02-2009 om 22:52u
Score: 85 / 100

wel goed!!

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van fred op 03-02-2009 om 12:58u
Score: 90 / 100

Lul allemaal maar lekker..
Cannibal Coprse heerscht in het death-metal genre
Nogmaals, ze hebben nog nooit een slecht album gemaakt, hooguit
minder goede...

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Blackadder op 04-02-2009 om 10:58u
Score: 8 / 100

Kan me wel vinden voor een deel in het review, alleen vind ik de score aan de lage kant. Cannibal Corpse levert wel degelijk kwaliteit op Evisceration Plagye, het duurt alleen langer voordat het muzikale kwartje begint te vallen. Verder is CC een band dat zich niet aan gekke bokkensprongen maakt en het experiment zoekt.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Artorius op 04-02-2009 om 11:18u
Score: 70 / 100

Als je meer van hetzelfde verwacht, dan stelt 'Evisceration Plague' je niet teleur. De nummers zijn pakkend, groovy, goed gespeeld en goed geproduceerd. Zoals we gewend zijn. Dit is zeker geen slecht album, ik ben nog steeds fan. Maar als CC vandaag of morgen aankondigt dat dit hun laatste album is, dan zal ik er niet van wakker liggen. Dat zegt genoeg.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Mich op 06-02-2009 om 19:08u
Score: 88 / 100

Persoonlijk hoor ik liever een lompe brute CC dan een fullspeed. Op deze CD kom ik aan mijn trekken en ook de fullspeed songs zijn goed. Ik verwacht van CC een CC CD. Ik heb het nog altijd heel moeilijk om Kill te waarderen. Ik weet het ... schitterende reviews, goei verkopen. Maar ik vind het de minste cd en het geluid valt me tegen. Ik ben dus heel blij met deze cd waar wel heel erg gave stukjes opstaan. Het is allemaal een kwestie van smaak maar deze CC is geslaagd wat mij betreft.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Arjan op 06-02-2009 om 20:54u

mich, je haald de woorden uit mijn mond.

Kill was wat overgewaardeerd. En deze wordt onterecht een beetje de grond ingetrapt.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van JG Grindpad op 11-02-2009 om 12:18u
Score: 8 / 100

ik ben het helaas wel eens met de review, ik had precies hetzelfde met deze CD.

Hij mist net dat beetje extra, net die catchy nummers, dat dat beetje meer.

Wat overblijft is dan een "gewone goede degelijke CD, een degelijke 8".

Kill is gewoon lekkerder.

Ik ben het er overigens absoluut niet mee eens dat deze cd vaak simpel en recht toe recht aan is.
In tegendeel.
Hij zit vol met de meest rare wonderlijke maatsoorten.
Cannibal Corpse is eigenlijk zelden recht toe recht aan, dat is ee nveel gehoorde misvatting.
Voor de muzikanten onder ons: tel maar eens mee, annalyseer maar eens een en ander.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Een Metalfan op 13-02-2009 om 22:35u
Score: 80 / 100

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van Destruction op 23-05-2009 om 20:26u
Score: 91 / 100

You guys should let the album go down on you ^^
It's a VERY good album IMO.

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 17-07-2009 om 17:09u
Score: 77 / 100

Het bekende recept, maar het word gewoon niet oud, dus waarom veranderen?

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van kenkertyfus op 19-07-2009 om 14:40u
Score: 100 / 100

CC maakt nu eenmaal tijdloze DEATH-metal!
Ze staan nog steeds aan de top en geven nog steeds het goede voorbeeld van hoe het WEL moet!
Dit album staat wat mij betreft op nr 2.
(Butchered at Birth op nr. 1)

Cannibal Corpse - Evisceration Plague
Reactie van DMF op 12-05-2011 om 16:46u
Score: 85 / 100

Beestige plaat, knappe songs, matige productie (levenloos drumgeluid en zang te veel op voorgrond). En CC evolueert wel degelijk qua songstructuren, zij het op subtiele wijze. Vreemde maatsoorten en vette riffs... maar je moet ervan houden natuurlijk, dat is wellicht het probleem: CC blijft CC, net zoals AC/DC altijd als AC/DC zal klinken...