Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-05-2019

Kreator - Hordes of Chaos
Jaar van release: 2009
Label: SPV / Steamhammer Records

Kreator - Hordes of Chaos

Kreator timmert al bijna vijfentwintig jaar aan de weg als een van de beste Duitse thrashmetalbands. Hoewel de heren voor elk album sinds Violent Revolution vier jaar tijd nodig lijken te hebben, staan ze nog altijd aan de top van het genre, en is elke nieuwe schijf er eentje om naar toe te leven. Vier jaar geleden was dat Enemy of God. Nu is dat Hordes of Chaos, een album wat eigenlijk precies in de lijn ligt van de twee voorgangers.

Net zoals op Violent Revolution en Enemy of God grijpt Kreator ook op Hordes of Chaos terug naar de thrashmetal waar ze groot mee zijn geworden, na jaren van experimenteren met hun geluid. Kritieken op de twee voorgangers handelden vooral over de enigszins steriele productie. Het gebrek aan die ruwe recht in je gezicht emotie van de beginjaren. Met de productie van Hordes of Chaos hebben ze die kritieken ter harte genomen en gekozen voor een live productie die het rauwe weer terug heeft gebracht in perfecte harmonie met de maatschappijkritische teksten van Mille Petrozza. Naar eigen zeggen met een manier van werken die ze niet meer sinds klassieker Pleasure to Kill gehanteerd hebben.

Hordes of Chaos telt in totaal tien songs die misschien niet zo divers zijn als de nummers opEnemy of God, maar wel van minuut tot minuut weten te interesseren. Van pakkende opener Hordes of Chaos met een bridge zoals alleen Kreator die maken kan, via een ijzingwekkende krijs in Escalation naar het bevreemdende Demon Prince. Daartussenin ligt nog mijn persoonlijke favoriet Destroy what Destroys You met een wat bluesy melodie. Een prima album dus, bomvol met die typische Kreator-melodieën.

Tracklist:
1. Hordes of Chaos (A Necrologue for the Elite)
2. Warcurse
3. Escalation
4. Amok Run
5. Destroy what Destroys You
6. Radical resistance
7. Absolute Misanthropy
8. To the Afterborn
9. Corpses of Liberty
10. Demon Prince

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 10 januari 2009

Koop dit album in

Meer Kreator:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van Smetsar op 10-01-2009 om 13:57u
Score: 85 / 100

Lekkere schijf! Vooral Hordes Of Chaos, Warcurse en Radical Resistance!

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van Buie op 10-01-2009 om 16:46u
Score: 60 / 100

Ik kan de vinger er niet goed opleggen, maar de stem (zang) van Mille is naar mijn inziens ditmaal een storend element. In muzikaal opzicht klopt de thrash metal van Kreator weer als een bus. Maar ik geef toch de voorkeur aan Enemy of God en aan het album Violent Revolution. Ik zou het persoonlijk dan ook interresant vinden, wanneer Mille de slijl van zingen ging hanteren zo hij dat deed op het album Endorama. Volgens mij zou dat de huidige thrash van Kreator revolutionair maken. Met het nieuwe album Hordes of Chaos, sla ik dit maal eens een ronde over.

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van the sentinel op 10-01-2009 om 16:51u
Score: 15 / 100

"een live productie die het rauwe weer terug heeft gebracht", hahahahaha, laat me niet lachen. Kreator is dood, gestorven aan een overproductie!!!!!!!!!!!

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van Marco op 10-01-2009 om 21:09u

gestorven aan een overproductie?

klinkt als een goed onderbouwde mening.... heb je de cd eigenlijk wel geluisterd?

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van tankard op 11-01-2009 om 12:54u

heb al previews gehoord en moet zeggen hy klinkt weer lekker vet,spytig genoeg zyn er altyd mensen die wel op iets commentaar moeten hebben!!!!!!


btw komt hier ook een review van enforcer??dat is nog eens goede speed metal

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van Rinus op 11-01-2009 om 22:20u
Score: 88 / 100

Vette plaat!
Ik kan niet anders concluderen. Ik kan de "zang" van Mille wel waarderen.


Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van Buie op 12-01-2009 om 12:24u

Mensen schrijven hier niet hun reacties neer om commentaar te hebben, maar omdat zij bij het beluiseren van een album een gevoel of menig hebben gekregen. En in een democratie mag een mening vertaald worden, waarvan akte.

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van Kees op 12-01-2009 om 12:37u
Score: 79 / 100

Goed en degelijk album, toch mis ik hier en daar wat, daarom wilde ik net geen 80 geven.

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van TijsseN op 17-01-2009 om 16:11u
Score: 90 / 100

Goede plaat, zeer herkenbare nummers, en bij elke keer luisteren wordt ie steeds beter. Deze bevat meer melodie dan EoG en hij is wat vetter.

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van JA op 18-01-2009 om 16:47u
Score: 95 / 100

Supervet Kreator album. eén van de betere zoniet hun beste.

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van margrave op 21-01-2009 om 21:02u
Score: 90 / 100

mijn god, mijn engel, mijn demoon, mijn duivel :p

deze plaat is sterk. en bij elke luisterbeurt nog sterker.
vond enemy of god de beste kreator.
maar moet nu toch mijn woorden terugnemen.

gewoon meesterlijk!!!!

Kreator - Hordes of Chaos
Reactie van Melancholio op 01-06-2010 om 13:57u
Score: 70 / 100

Zowel Hordes of chaos als Enemy of god zijn muzikaal gezien goeie releases. Wat me bij beiden tegenvalt is het feit dat Mille heel de tijd roept. Er wordt bijna niet meer gezongen, geschreeuwd, gedreigd, gefluisterd. Enkel... tja.... geroepen.
Het verschil met Violent revolution, waar ik de zang heerlijk afwisselend vind, is enorm.