Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-04-2019

Metallica - Death Magnetic
Jaar van release: 2008
Label: Vertigo/Universal
Metallica - Death Magnetic
Metallica heeft het weer voor elkaar gekregen. Wederom is de nieuwe plaat het meest besproken album van het jaar. Wat is er veel gezegd en voorspeld over Death Magnetic. Een kleine greep: de band zou van producer Rick Rubin de opdracht hebben gekregen om alle nieuwe nummers weg te gooien, omdat het te slap voor woorden zou zijn, of de ellenlange discussies die werden gevoerd over de stijl waarin de band nu zou gaan opereren. Ja, deze plaat werd al verguisd en geroemd, voordat er ook maar een noot van te horen was. Dat is niet meer dan logisch na het St. Anger debacle. Die plaat zal ongetwijfeld nog wel eens opduiken in de nachtmerries van toch al gedesillusioneerde fans, na de commerciële knieval in het begin van de jaren negentig.

En nu de plaat er is, valt opeens op hoe rustig het wel niet blijft. Leek het vlak voor de release van de plaat nog zo te zijn dat de hele wereld gespannen de adem inhield, van uitademen is nog geen sprake. De reden hiervoor is vrij simpel, want hoe je het ook wendt of keert, Metallica heeft een erg goed album gemaakt. Een omschrijving als 'moderne klassieker' hoor je mij niet noemen, want dat zal moeten blijken, maar feit blijft wel dat Death Magnetic de beste plaat is sinds ..And Justice For All.

Je zal mij nooit horen zeggen dat ik de tussenliggende albums slecht vond, want dat waren ze niet. Zeg nou zelf, met het vakmanschap van Metallica bleken zelfs de rockplaten Load en Reload nog heel behoorlijk te pruimen. En de verguisde voorganger van dit nieuwe werkstuk kwam uit in een tijd waarin het de band niet echt voor de wind ging. Jason Newsted was net opgestapt en aan het Napster drama had de band ongetwijfeld ook een rotsmaak overgehouden. Soms heeft een band het nodig om even een bonk botte en ontoegankelijke frustratie uit te brengen. Daarna zou men immers weer alle kanten op kunnen. Dat is precies wat Metallica gedaan heeft.

Men trapt af met een aantal zeer sterke nummers. That Was Just Your Life heeft enkele zeer sterke riffs en kent verrassende wendingen. Heel eventjes lijkt hier al de thrash van weleer op te leven, maar dan toch met dat rockende gevoel van de jaren negentig. De eerste single van de plaat The Day That Never Comes is een degelijk nummer, maar dit langdurige bakbeest heeft z'n lengte niet mee. Hoewel er gave ideetjes opduiken in het slotstuk, weet men het toch niet samen te smelten tot een goed geheel. Teveel knip-en-plakwerk. Voor het eerste echte klapstuk van de plaat moeten we wachten tot All Nightmare Long. Een spannende compositie met een lekker felle Hetfield in de hoofdrol en bovendien nog meer toffe riffs. Riffs die overigens af en toe behoorlijk rauw en smerig klinken. En wat een verademing is het om Kirk weer genadeloos los te horen gaan op zijn gitaar. Goed, de solo's zijn misschien niet zo verrassend meer als vroeger, maar Kirk weet nog steeds hoe zo'n wervelende climax moet klinken.

Cyanide is een nummer dat al enige tijd in abominabele kwaliteit te zien was op Youtube. Daar vroeg ik me vervolgens bij af, wat Lars Ulrich toch in godsnaam aan het doen was. Dat vraag ik me nu nog steeds af, want hoewel de compositie wat mij betreft verbluffend is, verpest hij het regelmatig met vrij misplaatste en behoorlijk onstrakke roffels. Hierdoor gaat het nummer als een nachtkaars uit, ondanks de sterke zanglijnen en imponerend riffwerk. Waarom de band in godsnaam alweer het The Unforgiven (deeltje drie) thema van stal moest halen is me dan een raadsel, want het met blazers en piano opgesierde nummer valt te betitelen als een regelrechte draak. Natuurlijk is de basis nog wel in orde, maar het zijn dat soort potsierlijke fratsen die het nummer om zeep helpen.

De laatste drie nummers van het album zijn het meest overtuigend. The Judas Kiss is een verduiveld lekker nummer met heerlijk ronkende gitaren, een goede solo en een Lars die puur in het dienst van het nummer speelt. Suicide & Redemption is een verrassend instrumentaal nummer. Het kan mijnsinziens niet tippen aan Orion, maar het luistert wel erg lekker weg. En dan, ja hoor, ze kunnen het nog. Het thrash nummer van de plaat, My Apocalypse. Met riffs die naar niets anders verwijzen dan het legendarische debuut Kill 'Em All en gierend solowerk, de onbetwiste winnaar op het album. Wat is het heerlijk om Hetfield lekker uit de bocht te horen vliegen met die ongenuanceerde zanglijnen. Alcohol was er misschien niet in het spel, maar wat klinkt hij ouderwets rot.

Al met al is dit een plaat die erg goed is, maar niet super fantastisch. Dat hadden we ook niet meer verwacht, laten we eerlijk zijn, maar anderzijds hadden we deze kwalitatief goede cd ook niet meer aan zien komen. Ik kan dan wel gaan zeiken over het totaal mislukte en letterlijk verknipte artwork, of het feit dat de drums weer niet lekker staan afgesteld in de mix, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat Metallica bewijst nog steeds volledig bestaansrecht te hebben. Een hele lekkere plaat is het resultaat en daar ben ik alvast ontzettend blij mee.

Tracklist
1. That Was Just Your Life
2. The End Of The Line
3. Broken, Beat & Scarred
4. The Day That Never Comes
5. All Nightmare Long
6. Cyanide
7. The Unforgiven III
8. The Judas Kiss
9. Suicide & Redemption
10. My Apocalypse

Score: 82 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 14 september 2008

Koop dit album in

Meer Metallica:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Edo op 14-09-2008 om 22:42u

Dat Unforgiven III valt toch niet mee. Zo mooi als de eerste twee delen waren, zo slecht vind ik deel drie. Op een paar nummers na heb ik het album nog niet gehoord, maar My Apocalypse, Cyanide en in mindere mate The Day That Never Comes doen het erg goed bij mij.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van bulldog op 14-09-2008 om 22:46u
Score: 60 / 100

ik vind het na st anger het slechtste album dat ze gemaakt hebben,vooral de drums vind ik onder het nivo dat metallica kan.
maargoed hopelijk word de volgende weer beter.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Harry op 14-09-2008 om 22:49u
Score: 85 / 100

Ik ben toch redelijk verast dat het album zo goed geworden is .Ja de drums klinken weer blikkerig, de zang is niet geweldig,maar voor de rest klinkt het weer als metallica,

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Matthijs op 14-09-2008 om 22:56u
Score: 80 / 100

Prima review! Kan mij er goed in vinden. Uiteraard mag dit materiaal zich niet meten met de albums uit de jaren 80, maar slecht is het allerminst. Vooral na St. Anger is dit een positieve opsteker. Zitten echt een paar nummers op die over enkele jaren kunnen uitgroeien tot publiekfavorieten. Vooral The Judas Kiss. Wat heeft dat een aanstekelijk refrein zeg. My Apocalypse, Cyanide, The End Of The Line en The Day That Never Comes doen het ook erg lekker.

Vind de instrumental wat minder van de plaat. Het is meer gewoon een nummer waarop James geen tekst kon bedenken ipv een ''echte'' instrumental zoals Orion of Call of Ktulu.

Verder vind de vocals van James niet helemaal lekker uit de verf komen. Hij zingt af en toe gewoon wat vals, en ligt niet lekker in het gehoor. Ook de drums van Lars zijn niet altijd even lekker. Maar goed, dat douwt de rating niet bijzonder hard naar beneden.

Verder prima album. Had het niet beter verwacht.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Rinus op 14-09-2008 om 23:14u
Score: 80 / 100

Heb de plaat nu een aantal keren gehoord.
Prima plaat.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van peetn13 op 15-09-2008 om 00:26u
Score: 55 / 100

ik maak er geen woorden meer aan vuil,de bevestiging is er dat het over en uit is met deze heren,bedankt voor de meesterwerken die je ons geleverd hebt maar nu is het amen en uit;heb altijd alles van mettalica gekocht,....en niks gedowload maar nu is het passé voor mij,zal wel niet nalaten master,justice,ride the.. nog regelmatig te draaien.Ze moetsten in schoonheid geeindigd hebben en dit was na de black album mijn gedacht R.I.P

Metallica - Death Magnetic
Reactie van peetn13 op 15-09-2008 om 00:31u

BEN DIT NOG VERGETEN LARS WAS IN DE GLORIEJAREN AANBEDEN EN WORD NU AFGESCHILDERD ALS EEN MISLUKTE DRUMMER,graag wat meer respect aub

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Joop op 15-09-2008 om 08:16u

Lars IS een mislukte drummer.....ehm....is GEEN drummer :-)

Metallica - Death Magnetic
Reactie van pos op 15-09-2008 om 09:45u
Score: 85 / 100

Gewoon een uitstekende metalplaat. Prima nummers en zelfs die draak The Unforgiven vindt ik persoonlijk erg goed. Enige misser is wat mij betreft het overbodige instrumentale nummer van ruim 9 minuten.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Squidward op 15-09-2008 om 10:56u
Score: 80 / 100

Ik kan me volledig vinden in de recensie! Een meer dan aardige plaat, niet meer niet minder, en Cyanide en Unforgiven zijn gewoon bagger en The Day bevat interessante momenten maar knippen en plakken

Metallica - Death Magnetic
Reactie van DJ Sgeit op 15-09-2008 om 11:01u
Score: 80 / 100

Goeie recensie, kan me helemaal vinden in je woorden!

Vette cd, niet vernieuwend maar dat hoeft Metallica gelukkig niet meer te zijn haha
Ben al jaren fan en deze cd heeft mijn hoop in Metallica weer doen opleven

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Gilbert op 15-09-2008 om 11:11u
Score: 60 / 100

"... feit blijft wel dat Death Magnetic de beste plaat is sinds ..And Justice For All." Dat is geen feit, maar jouw persoonlijke mening. Daar moet je toch eens een onderscheid tussen leren maken. Persoonlijk vind ik de songs op Death Magnetic bijzonder middelmatig en stukken minder dan bijvoorbeeld de uitschieters op The Black Album (laat staan de eerste vier platen).

Metallica - Death Magnetic
Reactie van steve.ill op 15-09-2008 om 11:32u
Score: 65 / 100

inderdaad heel herkenbaar dat All nightmare long het eerste echte vette nummer op de plaat is, verder zitten er nog wel een paar leuke nummers bij
maar een echte topplaat is het zeker niet, het drumwerk en -geluid valt inderdaad tegen!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van James op 15-09-2008 om 12:35u
Score: 85 / 100

Geweldige plaat, niet uit mijn cd speler te krijgen. Drumwerk staat redelijk op de voorgrond, maar toch onmiskenbaar Metallica. Het beste wat ze sinds een jaar of 15 hebben uitgebracht.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Borrie op 15-09-2008 om 13:08u
Score: 80 / 100

Kijk ik heb al heel veel commentaar gelezen op deze plaat.

Ik heb hem nu een tiental keer beluisterd en het is gewoon een goeie cd. Niks meer niks minder.

Kea: 10
Rtl : 10
Mop: 10
Ajfa : 10
Black : 10
Load: 7
Reload : 6
St. Anger : 6.5
Death Magnetic : 8

Conclusie : de Metallica lijn gaat terug opwaarts en dat is geleden van de black album.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Wob op 15-09-2008 om 14:43u

Ken tot nu toe alleen "The day...', 'My apocalypse', het instrumentale nr. en 'Cyanide'.
De laatste 2 weten mij niet echt te overtuigen maar hoe meer ik de eerste 2 hoor hoe meer ik toch 't gevoel heb naar 2 toekomstige klassiekers te luisteren...

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Metaldrummer op 15-09-2008 om 16:01u
Score: 6 / 100

"verpest hij het regelmatig met vrij misplaatste en behoorlijk onstrakke roffels."

wat bedoel je met roffels?
waarschijnlijk bedoel je "fills". Die zijn zeker niet "onstrak" . Het klinkt allemaal behoorlijk strak. Wel zijn ze soms misplaatst, maar dat is eigenlijk niet meer dan een mening.
Ulrich is nou eenmaal niet een technische wonderdrummer (de Charlie Watts van de metal, volgens de laatste slagwerkkrant) en live maakt hij er soms een potje van. Op dit album klinkt hij echter wel weer goed (mooie snare), en zeker ook strak.
Het beste Metallica album in jaren.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Smetsar op 15-09-2008 om 16:12u
Score: 90 / 100

Machtige schijf en ook niet meer weg te halen uit mijn cd-speler!!!
Alle nummers zijn super, behalve Suicide And Redemption, wat meer lijkt op een opgenomen jamsessie.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Ricky op 15-09-2008 om 16:18u

Waarom moet in deze review en in de aardschok ST Anger verdedigd worden, omdat ze zo'n moeilijke tijd hadden. Wat een onzin. Wat heb je daar als potentiele koper aan en er zijn genoeg geniale albums uitgekomen onder de moeilijkste omstandigheden. Death Magnetic is een geforceerd album, wat lijkt op knip- en plakwerk. De muziek voegt niks toe en is zelfs een slechte kopie van vroeger. Om het erger te maken is het album slecht ingespeeld en pover geproduceerd.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Andre op 15-09-2008 om 16:57u
Score: 80 / 100

Eerst even wat algemeens. Ik ben al jaren een trouw volger van Metallica ( nee, geen fanboy ;-)
Ik ben van mening dat de mensen die het hun levenswerk hebben gemaakt om Metallica af te zeiken geen leven zouden hebben zonder Metallica.....Als mensen de band echt zo verschrikkelijk zouden vinden als ze zeggen dan doe je toch geen moeite meer om hun cd's en persberichten te volgen ??
Even over het verleden: DAT IS GEWEEST !!!
Ik ben zelf opgegroeid met Metallica en het gevoel wat je bij de oude platen hebt, krijg je nooit terug. Dat is deels te wijten aan Metallica en deels aan jezelf. Muziek ontwikkelt en mensen ook. Of je die ontwikkeling leuk vind is een oordeel wat je zelf moet maken. Als je het niet leuk vind moet je niet gaan zeiken, maar lekker wat anders gaan luisteren !
Ik vind het niet objectief als mensen deze plaat gaan vergelijken met Kill, RTL, MOP of AJFA. Dat is onmogelijk.
Wat ik over deze plaat kan zeggen:
Ik vind het een kwalitatief goede plaat die aantoont dat de heren absoluut nog in staat zijn een goede compositie te schrijven die ook netjes op een plaat wordt verwerkt. Ik vind het geluid op deze plaat absoluut respectabel ( kwestie van smaak ) en zeker Hetfield en Hammett zijn nog steeds zeer goede muzikanten.
De drums storen mij niet alhoewel ik af en toe wel mijn vraagtekens heb bij de timing van Lars.
De kritiek op het feit dat de basgitaar nagenoeg niet hoorbaar is wil ik bij deze even uit de wereld helpen. Met een goede geluidsinstallatie kan ik naar mijn mening zeggen dat Rob een prima prestatie levert.
Het enige wat ik bij deze plaat mis is sfeer. Ik kan niet echt een gevoel omschrijven wat ik bij deze plaat krijg en als dat wel zo was geweest dan was het voor mij echt een toppertje gweest.
Dit is ook de reden dat ik op een score van 80 uitkom.
Al met al een zeer respectabel album wat imiddels vastgeroest is in mijn cd speler en een goede aanvulling op de discografie van de heren.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Fuck ém all op 15-09-2008 om 19:34u
Score: 5 / 100

Kwaliteit is niet wat je van een Metallica mag verwachten. Bewijs is nu echt geleverd, ze zijn voorbij !!!!!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Marco op 15-09-2008 om 19:35u
Score: 85 / 100

Het is weer ouderwets Metallica. Ik vind het album in zijn geheel erg lekker klinken met als uitschieters ,All nightmare Long,The day That never Comes en My Apocalypse .
Alleen ben ik altijd weer diezelfe kritiek op Lars en James meer dan zat als hij niet kom drummen speelde hijn zeker niet bij Metallica, die jongens trekken over de hele wereld overvolle zalen en zijn live gewoon geweldig goed en ervaren. Ze hebben de nodige problemen achter de rug maar zijn gewoon back in business.
En als er figuren schrijven dat het over en uit is voor metallica dan moeten die maar naar jantje Smit gaan luisteren.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van robbert op 15-09-2008 om 19:58u
Score: 82 / 100

haha mooi geschreven andre als je bij voorbaat al weet dat je de plaat gaat afkraken of vergelijken met begin jaren 80 materiaal kan je um beter niet gaan haale.

k vind um erg lekker en de thrash plaat van 2008 stond toch al op naam van Death Angel

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Philip666 op 15-09-2008 om 20:32u
Score: 85 / 100

Op het artwork, Suicide & Redemption en The Day That Never Comes (lijkt wel een moderne One-kopie) is dit gewoon een goed album. St. Anger is vergeten en vergeven lol. Favorieten zijn All Nightmare Long & The Judas Kiss. En oja, Unforgiven III had beter een andere titel gehad haha :-p

Trouwens, voor sommigen is het blijkbaar nooit goed en ik heb vaak de indruk dat bepaalde reviewers eigenlijk nauwelijks iets van Metallica kennen maar het gewoon "cool" vinden om ze te bashen.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Philip666 op 15-09-2008 om 20:34u

Fuck Em All is een goed voorbeeld van het tweede stukje van m'n post. Werkelijk zielig. Metallica mag dan al dingen gedaan hebben die veel kritiek uitlokten (niet altijd onterecht), ze doen het toch maar.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Death op 15-09-2008 om 20:36u
Score: 65 / 100

Het enige nadeel aan Metallica zijn de de "alleswetende" fans... dat blijkt nu maar weer..... tig metal experts... petje af voor jullie expertise boys!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van jozzy op 15-09-2008 om 21:25u
Score: 90 / 100

Wat een geweldige plaat na alle debacles van de afgelopen jaren!! Ik had niet verwacht dat ze met zo'n killer van een plaat aan zouden komen zetten, maar diep respect voor Metallica!

Vooral My Apocalypse, wat een knaller zeg:)

Denk dat hij vrij hoog gaat eindigen in mijn jaarlijstje :)

Metallica - Death Magnetic
Reactie van DJ\ op 15-09-2008 om 21:41u
Score: 84 / 100

Metallica leeft weer!Deze plaat is een voorproefje op een nieuwe klassieker die over een paar jaar gaat uitkomen!Dit album is de ultieme test en zal hen motiveren om in 2010 iedereen te verrassen met DE Thrashplaat van de eeuw!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Rinus op 15-09-2008 om 22:19u

Laten ze vooral de dikke middelvinger opsteken naar alle kritiek.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van M op 16-09-2008 om 20:26u
Score: 80 / 100

Oke, geen lange review van mij dit keer

Prima plaat, niks te klagen.
Maar toch mis ik METALLICA !!!
Dit klinkt niet als METALLICA
Het heeft geen METALLICA gevoel

Het tijdperk van de nieuwe Metallica is uitgebroken. Die vind ik absoluut minder dan het vorige Trash Tijdperk, maar dit is een mooi begin

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Old Mhb op 16-09-2008 om 21:22u
Score: 85 / 100

Na St Anger konden ze het zich gewoon niet permiteren om nog ooit met iets slechter of van hetzelfde niveau te komen. Alle schijven van Metallica verkopen goed omdat velen blindelings naar de platenboer rennen of hun collectie volledig willen houden.
Bovendien staan ze live als een huis.

Nu het album,

De kitieken op S A logen er niet om en dat hebben ze geweten. Je kunt horen dat ze proberen terrug te keren naar hun roots met daarbij wat Load en Reloadinvloeden.

Ik vind dit hun beste album sinds Justice met uitzondering van The Black Album. Velen zullen het niet met me eens zijn maar ik vind dat een pareltje.

Death Magnetic is voor mij een schijf met nummers die voor mij meer dan voldoende zijn en het album klatert lekker weg. Alleen zijn sommige nummers veel te lang uitgesponnen. Een instrumentaal van 9 minuten moet veel meer klasse hebben dan Suicide ...

Hoopgevend.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Rattlehead op 16-09-2008 om 22:26u
Score: 67 / 100

Drums zijn minder, maar muzikaal is het wel erg lekker............stront ziek wordt je echter van het feit dat hetfield elke zin zingt met zelfde uithaal.............het instrumentale is het beste nummer..............

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Marco op 17-09-2008 om 09:51u
Score: 79 / 100

Ik was in Berlijn bij de release, en het leek wel of ze zelfs daar de drums niet goed konden afstellen. En dit met name bij de Death Magnetic nummers, bij de overige klonk het redelijk. James bewees nog steeds goed bij stem te zijn.
Metallica had er weinig aan gedaan het als een echte release te laten overkomen.

Maar genoeg over het concert, Death Magnetic, puik album, met goede nummers, voor mij geen echte uitschieters, zowel naar beneden of naar boven.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van tommie op 17-09-2008 om 13:52u
Score: 70 / 100

Na een aantal keer de cd beluisterd te hebben durf ik wel een oordeel erover te geven.
Ik ben bang dat dit een beetje een plaat gaat worden die naargelang je hem vaker luisterd hij steeds meer tegen gaat vallen.
Toen ik hem voor het eerst hoorde, dacht ik echt, Yes ze zijn terug maar nu na een aantal keer de cd beluisterd te hebben gaan me toch aardig wat dingen tegen staan.
Om te beginnen toch maar weer het drumgeluid, ook al is het lang niet zo erg als op St Anger klinken ze hier toch ook niet echt lekker, ze staan veels te veel op de voorgrond en in sommige rustige passages geven ze wel een heel dof geluid, het begin van the day that never comes.
Ook heb ik het probleem dat de nummers gewoon niet blijven hangen, nu heb ik de cd pas een keer of 5 beluisterd maar op The day that never comes na, blijft er gewoon niks hangen.
De nummers gaan echt het ene oor in en het andere gelijk weer uit.
Nee het lijkt wel of Metallica nog wel wil, maar het gewoon niet meer heeft.
Nu kom ik misschien heel negatief over, maar het is niet zo dat ik het een slechte cd vind, maar de blijdschap die ik voelde toen ik de cd voor het eerst hoorde heeft plaatsgemaakt voor een lichte teleurstelling en ik ben bang dat hoe vaker ikd e cd draai hoe erger dit zal worden...

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Marco op 17-09-2008 om 18:11u
Score: 1 / 100

Was een fan van t eerste uur. Ben echter na black album volledig op de heren afgeknapt. Na een aantal luisterbeurten ben ik in mijn oordeel bevestigd. "stoere" riffs, lukraak aan elkaar geplakt moeten het gebrek aan ideeën compenseren. de teksten zijn ronduit kinderachtig. De draak Unforgiven III is een nieuw dieptepunt in het oeuvre. Over en uit.......

Metallica - Death Magnetic
Reactie van TijsseN op 17-09-2008 om 22:59u
Score: 75 / 100

Metallica heeft met Death Magnetic weer eindelijk eens metal plaat afgeleverd, met zeker een aantal goede nummers. Minpunten zijn er voor de draak van the unforgiven III wat niet op deze plaat thuishoort, en een skip to next track reflex veroorzaakt.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van andere marco op 18-09-2008 om 09:48u

Zielig hoor om een 1 te geven. Jongen je luisterd niet goed, Kapoete oren zeker, Metallica is back

Metallica - Death Magnetic
Reactie van tankard op 18-09-2008 om 10:49u
Score: 80 / 100

na enkele luisterbeurten kom ik hier ook mijn mening eens zeggen,
voor my is dit het beste wat metallica heeft gemaakt in 15jaar er zitten invloeden op het album die gaan van st anger naar load tot and justice for all dus iedereen moet hier wel iets in terug vinden
persoonlyke favoriete zyn het openingsnummer,cyanide en all nightmare long zwakste song op het album is zonder twyfel suicide&redemption zwak instrumentale song in myn ogen



nu heb ik nog een opmerking iedereen vind st anger een o zo slecht album en velen vinden dit ook niet zo goed maar toch blyft iedereen hun albums kopen,waarom dan wel als ze toch al afgeschreve zyn??

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Scale op 18-09-2008 om 12:09u
Score: 8 / 100

Goede plaat met het geluid van al hun eerdere werk.
Niet meer en niet minder.
Grootste minpunt mijn inziens is dat de drums te veel naar voren staan en dat de produktie te veel op "HARD" staat. Hierdoor word er geen sfeer gecreeerd waardoor het luisterplezier een flinke douw terug krijgt.
Maar verder een prima metal plaat.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van mario op 18-09-2008 om 13:06u

Ik loop nu sinds 1984 concerten af en heb ik ook heel veel cd,s beluisterd en met die lading in mijn binnenzak moet ik constateren dat deze plaat geen geheel is.
Het lijkt wel of ze allemaal hun ding doen maar er is geen klik meer met elkaar.
En dat vindt ik jammer want dat hoor je gelijk als je de Cd draait en ook de laatste keren live is dit het zelfde gaval.
Het is zeker niet slecht maar ook niet heel goed.
Conclusie--- Een leuk plaatje niet meer dan dat.
Groet,Metal Mario

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Heavy Harry op 18-09-2008 om 16:43u
Score: 100 / 100

Ik denk dat we nog meer kunnen verwachten van MetallicA.
Dit is het eerste album gemaakt met truijlero aangezien Bob Rock ST.Anger heeft ingespeeld ik zie het een beetje als een 2e Kill em all ben beniewd wat voor album ze hierna gaan maken. Nog even over de lengte van nummers heb je de lngte van ieder nummer opeerste 5 lp"s gezien ? Dat doen ze hier dus niet anders. As a Phoenix risen from the ashes. Goeie plaat vooral op vinyl.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van M op 18-09-2008 om 18:40u

kapotte oren? jaja, gewoon gezond verstand. deze band is irrelevant geworden...kan er ook niets aan doen.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Pete aSs op 19-09-2008 om 01:00u
Score: 89 / 100

Volgens mij heb k al 3 reacties gepost op DM maart pakt nie ...Kan da of ist censuur ( war s t question mark ) question mark...

Metallica - Death Magnetic
Reactie van henky op 19-09-2008 om 09:20u
Score: 75 / 100

Heb rijkhalzend naar dit album uitgekeken daar ik een fan van het 1uur ben . (remember zaal makelblyde in poperinge begin jaren 80 , )
Heb het album nu al een 10 tal keren beluisterd en vindt dat er enkele zeer goeie nummers opstaan die live zeer zeker sterk uit de verf zullen komen .
Wat mij wel weer geweldig stoort is het zeer matige mix en geluid van deze plaat
Voor een band van het niveau als deze totaal not done
Die drums worden opgenomen in zijn wc zeker
Met een goed geluid was het zeker 10 punten meer geworden

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Herman Geritz op 19-09-2008 om 14:19u
Score: 90 / 100

Geweldig om te lezen hoeveel verschillende reacties er zijn na het verschijnen van Death Magnetic. Toen ik 18 was ( ben nu 49 ) was Metallica voor mij de ultieme heavy metal band met klassiekers als Kill`m All, Ride the Lightning en Master of Puppets. In de loop der jaren veranderd je smaak enigzins en ben dan ook mee gegroeid in de muzikale omslag van de band. Ik vind cd`s als Justice for All,The Black Album,Load en ReLoad prima maar minder als vorig genoemde. St.Anger heb ik niet aangeschaft want dat was gewoon Metallica in bedroevende vorm. Nu dus Death Magnetic, ik ben als 49 jarige in geen tijden zo geboeid door een heavy metal cd als deze, heerlijke vette nummers,eindelijk weer eens super solowerk van Kirk, nummers die gelijk in je kop geramd worden ( uitgezonderd The Unforgiven III ) kortom hun beste cd sinds hun eerste periode. Ik ben weer helemaal Metallicaminded!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Rein op 19-09-2008 om 16:07u
Score: 72 / 100

Over smaak valt te twisten (gelukkig) maar dat Metallica hier meer "Metallica" is dan op de laatste drie albums valt minder te over twisten. Rifwerk over het algemeen goed, evenals het baswerk van Trujillo. Alleen met de drums kan ik nog steeds niet overweg. Met alle respect maar ik vind Lars Ulrich met regelmaat een trommelaar ipv drummer. Ik vind zijn drumwerk echt heel matig en het stoort me af en toe gewoon.

Maar laat ik voorop stellen dat ik best blij ben met dit album. Staan toch een hele serie strakke riffs tussen die ik niet voelde aankomen:-).

Metallica - Death Magnetic
Reactie van jeroen op 20-09-2008 om 10:09u
Score: 75 / 100

ik vind dit een prima album,het kan natuurlijk altijd beter maar dit is nog altijd beter dan st.anger of een load/reload. er staan redelijk wat pakkende nummers op die in je hoofd blijven hangen en ik ben benieuwd hoe dat klinkt als ik ze live n's ga aanschouwen !!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Foeke op 20-09-2008 om 14:02u
Score: 60 / 100

Middelmaat, niet meer en niet minder.
Vlak en inspiratieloos.
Met name de drums halen de plaat erg naar beneden.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van jos op 20-09-2008 om 14:23u
Score: 10 / 100

kan mezelf tegen de kop slaan,heb namelijk dit album ook aangekocht,kieken dak ben,totaal onsamenhangend,inspiratieloos kutwerk!!!!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Rinus op 20-09-2008 om 23:17u

De guitar hero versie klinkt beter. Minder " Hard"in de mix . Basloopjes zijn beter te volgen. Alle instrumenten eigenlijk wel.
Drum lijkt wat minder aanwezig te zijn. Bevalt mij beter dan de CD versie.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Rinus op 21-09-2008 om 00:28u

@Herman Geritz
Ik wist niet dat Metallica in 1977 al 3 platen had gemaakt.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Old Mhb op 21-09-2008 om 10:14u

@ Heavy Harry

Smaken verschillen, maar om dit nu de tweedde Kill em all te noemen ?

Metallica - Death Magnetic
Reactie van margrave op 21-09-2008 om 11:59u
Score: 92 / 100

ik vind em een 92 waard. alle songs vallen bij mij in de smaak. alleen the day that never comes begint wat saai en kan mij niet zo direct overtuigen. en het lnnge instrumentale is gewoon teveel van het goede.

ps: cyanide vindt ik zelfs een machtig nr. een echte meezinger zelfs. mag ook wel eens vindt ik.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Alien D. op 24-09-2008 om 14:12u
Score: 80 / 100

Metallica heeft in de jaren tachtig in 4 jaar tijd 3 meesterwerken afgeleverd. Na een "kwaliteitspauze" van een dikke 17 jaar komt men dan nu eindelijk tot de conclusie dat de fans toch echt wel de "oude" Metallica terug willen. Death Magnetic klinkt dan ook alsof Rick Rubin de eerste 3 albums flink door de mixer heeft gehaald om daarna op ons los te llaten.
En?......het werkt blijkbaar, want DM is inderdaad beter dan de vorige misbaksels.
Hopelijk kan die trend voortgezet worden zoals bijvoobeeld Machine Head dat heeft gedaan.
Wait and see!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van wimme op 25-09-2008 om 09:34u
Score: 80 / 100

Het album bevat enkele sterke nummers, erg vernieuwend is het niet maar bon beter zo dan hun vorige baksels. Feit is dat de zang teruggrijpt naar, klinkt als in hun eerste decennia en dat er terug meer en betere metal opstaat. Wel onbegrijpelijk dat het album qua klank en zo maar matig afgemixt is, spijtig. Vooral de drums op sommige nummers klinken alsof ze op een doos gespeeld werden...en the unforgiven 3 :skippen
Mijn favoriet: judas kiss. een klassieker in wording, heren maak daar een single van!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Pete aSs op 27-09-2008 om 00:34u
Score: 91 / 100

Fuck Metallica...maar dit is toch wel het beste sinds "Master"...misschien zelfs beter as je t effe laat bezinken... de riffs, melodiën, zang ,... en k snap nie da gezanik over de drums. "Justice" was supersaai. Ben zeer aangenaam verrast !!!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van GJ op 28-09-2008 om 16:52u
Score: 80 / 100

Na st. Anger was ik zwaar teleurgesteld. Live heb ik ze daarna meerdere keren nog gezien en ik wist dat ze het nog in zich hadden om een goede plaat te maken.

Death magnetic vind ik een goed album. Zoals eerder gezegd.. Drums zijn matig. Kirk is echt super goed. Hetfields zang klinkt af en toe niet lekker. Truijlo speelt goed. Ik vind het jammer dat ze het album niet beter gemixed hebben.

al met al gewoon een goede plaat

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Mr. B op 29-09-2008 om 16:14u
Score: 85 / 100

DM is veel beter dan ik had verwacht. Na st anger had ik de hoop een beetje verloren dat metallica ooit nog zijn oude niveau zou terughalen maar met DM is de hoop er terug :)
Hopelijk duurt het nu weer geen 5 jaar om een nieuwe cd uit te brengen.
Maar ik ben ervan overtuigd dat als ze weer niet in n crisis terechtkomen en dit niveau aanhouden en in stijgende lijn verder werken ze terug echte metal platen gaan maken die de geschiedenis gaan trotseren (maar dat moeten ze dan wel doen voor hun pensioen :p)

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Baron op 09-10-2008 om 18:27u
Score: 50 / 100

Nu weet ik het zeker, ik zal geen cent meer aan deze gasten verspillen.
Lyrics zijn vlak, drumwerk is niet om aan te horen en de riffs lijken wel lukraak aan elkaar geplakt. Als het een andere band was geweest had iedereen die plaat afgekraakt. Maar omdat het Metallica is slikt iedereen het maar. Deze gasten waren de koningen van speedmetal totdat ze zonodig vooruitgang moesten boeken...

Metallica - Death Magnetic
Reactie van C K op 28-10-2008 om 18:38u
Score: 95 / 100

prachtig album van een van de grootste metalband ,van begin tot het eind boeiend.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Tjeerd op 22-11-2008 om 12:40u
Score: 70 / 100

De meeste nummers liggen lekker in het gehoor, maar wat ik mis tov oudere albums als BA, en zeker MoP en RtL, is dat je daar na 1x luisteren de 2e keer al nummers lichtelijk herkende. Krijg er zelf nog geen echte binding mee, hoeft niet erg te zijn maar is uiteraard wel jammer.

Vergelijk het met Hans Teeuwen, al zijn goede stukken uit een show blijven hangen vs Jochem Meijer, daar lig je de hele show in een deuk maar je kan achteraf bijna geen enkele grap navertellen...omdat het niet of nauwelijks blijft hangen. Maar heb bij Jochem WEL een geweldige avond gehad!

Dit album zal ik zeker blijven draaien, ook lekker voor in de auto maar niet om speciaal voor languit op de bank te gaan liggen en eens lekker luisteren. Niet voor mij tenminste.

Hoop wel dat de heren hiermee de weg terug zijn ingeslagen.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van \'Bones\ op 06-12-2008 om 20:04u

Even los van dit album. Gaarne reviews van Suicidal Tendencies!! Een band waar dhr R. Trujillo bas speelde voordat hij zijn ziel verkocht aan Metallicrap. Echt ST is een van de pioniers van het crossover genre Metal-punk. Je zou bijna vergeten wat voor talent deze jonge bassist uit Venice Beach CA had. Ik durf hem op die platen van ST te vergelijken met Cliff!! Helaas zit Robert net als Jason trouwens destijds voor niets in de studio want de bas is helaas niet te horen op dit album. Zonde want wat een talen had deze gast zeg!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van metalfuel op 19-12-2008 om 10:57u

We zijn nu enkele weken verder maar ik kom er maar niet doorheen wat een saaie inspiratieloze plaat. De productie is ver beneden peil. James zijn zang vind ik persoonlijk niet goed meer, wat een sisi stemmetje. Zoals gezegd ik kom er niet doorheen als ik hem opzet gooi ik hem na een paar nummers er weer uit, NIET GOED GENOEG. Er zijjn zoveel goede platen die uitkomen ook van bands die een mindere periode gehad hebben.

Ik zet lekker nog een keer Gorefest Rise To Ruin op, kunnen ze wat van leren hoe je na een mindere periode terug kan komen en nog steeds verschrikkelijk PISSED OFF kan klinken.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Een Metalfan op 13-01-2009 om 16:41u

@Baron

mis, het is andesom. Als het van een onbekende band was werd het vast geprezen, maar omdat het van Metallica is word het de grond in geboord door een aantal mensen die blijkbaar 20 jaar in het verleden leven.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Joop op 18-01-2009 om 14:31u
Score: 40 / 100

Boutplaat. Net niet slechter dan St. Anger, maar het scheelt dan ook een schaamhaartje. Ik begon al te twijfelen toen ik inderdaad Cyanide live gespeeld hoorde worden, maar het is waar: het is nix :(

Ik denk dat Metallica eens hun eigen cd's van the black album en eerder op moet zetten en daar eens goed naar moet luisteren, ipv. het alleen maar te spelen. Misschien werkt dat? Ben benieuwd naar het volgende album, als dat al komt. Het is tijd voor een nieuwe Metallica klassieker als Master of Puppets/Creeping Death/the God that Failed/Seek and Destroy/Ride the Lightning/For Whom the Bell Tolls/etc.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Andre van den broek op 01-05-2009 om 17:34u
Score: 50 / 100

Metallica is goed maar ik heb niet het juiste gevoel meer zo goed maar dan toch weer niet het komt meschien wel weer goed ik ga er wel van uit

Metallica - Death Magnetic
Reactie van robin op 03-11-2009 om 11:26u
Score: 94 / 100

over smaken valt te twisten,maar metallica zal nooit overtroffen worden als de grootste metalband aller tijden,veeeeeeeeeeeel groter danbijv slayer da is pas zwaar overroepen!!!!!!!!!!! metallica rules

Metallica - Death Magnetic
Reactie van 666 op 23-01-2010 om 23:34u
Score: 75 / 100

-Een recensie is altijd een persoonlijke mening, wat zeur je nou!
-En dan een vergelijking met guitar hero.....moet niet gekker worden.


Metallica - Death Magnetic
Reactie van handsomedick op 23-02-2010 om 16:39u
Score: 25 / 100

Om meteen met de deur in huis te vallen, wat is dit een verschrikkelijk slecht album. Terwijl anderen geweldige cd's uitbrengen, o.a. Testament met 'the formation...', komt Metallica toch wel met het slechtste album van het jaar/carrière. 'Death Magnetic' overtuigt nergens, klinkt matig en is veel te lang. Zoals ik in een recensie van de AC/DC cd 'Black Ice' las, zal het uitbrengen van deze cd weer een reden zijn om te kunnen touren. Wat mij betreft gooit men de handdoek in de ring, want een goed album zal de band niet meer uitbrengen.

Metallica - Death Magnetic
Reactie van robin op 25-02-2010 om 17:31u
Score: 90 / 100

ben jij misschien op je idiote kop gevallen,HANDSOMEDICK????????????

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Arjan op 10-03-2010 om 11:55u
Score: 85 / 100

Wat een slechte reacties hier allemaal... Ik vind DM een behoorlijk sterk album. Natuurlijk niet van het niveau dat de heren in de jaren '80 en begin jaren '90 geleverd hebben, maar desalniettemin een goed album met toch een behoorlijk aantal goede nummers!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van robin op 21-03-2010 om 20:20u

ik kots op ddit stelletje mislukte HOLLANDERS die hun bands uit hun eigen fuckin landje wel goed vinden!!!!!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van bobke op 22-04-2010 om 17:58u
Score: 84 / 100

sluit me volledig aan bij Arjan

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Carlo op 22-07-2010 om 15:41u
Score: 90 / 100

Wat een negatief gezeik , dit is helemaal geen slecht album !!!!! Natuurlijk is het eerdere werk van de heren van METALLICA beter , dat is bij veel bands het geval , je moet gewoon niet gaan vergelijken. Persoonlijk vind ik the unforgiven 3 en suicide & redemption de enige zwakkere nummers , de rest klinkt wat mij betreft echt wel goed en waarom heeft niemand het over broken , beat and scarred ; geweldige riffs , toch?!(live ook een sterk nummer). Al met al gewoon een goed album !!!!!

Metallica - Death Magnetic
Reactie van stevie ray op 28-10-2010 om 16:27u
Score: 100 / 100

De solo's zijn goed, ik ben nooit echt weg van lars , maar james maakt een heleboel goed in'' that was just your life'' door zo snel te zingen en te spelen samen met mij apocalypse en dan heb je nog all nightmare long een metalwerk van de bovenste plank met heerlijke bass goeie drum zang gitaar en tekst dus dat is een van mijn favoeriete en er is niks mis met The unforgiven 3 Ik vind t intro mooi het gitaarspel alleen de solo valt een beetje af aan het eind maar vind m beter als the unforgiven 2 suicide redemption is een goeie afwisseling door weer eens een keertje geen zang te doen ik vind dat ze daar mee een goeie beslissing hebben gedaan omdat op het album te plaatsen cyanide is een beetje aparte song maar met goeie tekst maar niet het beste the end of the line is matig/redelijk meer niet the day that never comes is eigenlijk de nieuwe nothing else matters en The judas kiss blows your brains out steengoed nummer en broken beat and scarred is gewoon hoe metallica nu is en klinkt en dat is niet slecht Metallica is back and alive

Metallica - Death Magnetic
Reactie van Kiske op 20-01-2012 om 12:36u
Score: 90 / 100

Stevie Ray... Misschien een idee om een zin te eindigen met een PUNT!!! .