Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-05-2019

Motörhead - Motörizer
Jaar van release: 2008
Label: SPV / Steamhammer Records

Motörhead - Motörizer

Motörizer is de naam van het nieuwste Motörhead-album in de lijn van studioalbums die ze elke twee jaar op de markt brengen. Het is inmiddels hun 20ste, met veertig minuten in de vorm van elf ‘nieuwe’ songs, allen gespeeld en geschreven door Lemmy Kilmister, Phil Campbell en Mikkey Dee.

Aan de we are Motörhead and we play rock ‘n’ roll-formule is uiteraard niets veranderd, en de elf songs zullen menig Motörhead-fan dan ook direct bekend in de oren klinken. Misschien een beetje te bekend, want waar je op voorgangers Inferno en Kiss of Death nog wat originaliteit aan kon treffen, ontbreekt die in zijn geheel op Motörizer. De elf nummers lijken eigenlijk stuk voor stuk fillers waarvan er niet één echt boven de rest weet uit te stijgen. Zelfs het opzwepende Rock out krijgt het niet voor elkaar om met de tekst ‘Rock out, rock out, with your cock out’ een blijvende indruk achter te laten.

Motörizer valt een beetje tegen nadat Motörhead de lat hoog had gelegd met nummers als In The Name of Tragedy en One Night Stand van de twee voorgaande albums. Uiteraard is het geen slechte plaat geworden, maar gewoon een wat minder schijfje in de lange lijst van toppers die we gewend zijn. Wellicht dat we over twee jaar met het 21ste album weer een knaller kunnen verwachten.

Tracklist:
1. Runaround Man
2. Teach You How to Sing the Blues
3. When the Eagle Screams
4. Rock Out
5. One Short Life
6. Buried Alive
7. English Rose
8. Back on the Chain
9. Heroes
10. Time Is Right
11. The Thousand Names of God

Score: 65 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 20 augustus 2008

Meer Motörhead:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Motörhead - Motörizer
Reactie van peetn op 20-08-2008 om 17:57u
Score: 70 / 100

Ben zowat m'n hele leven fan van lemmy en co en moet ook toegeven dat de laatste jaren zijn stem live ook niet meer is wat ze was,wie de numers niet kent hoort een muur van lawaai en niks anders,lemmy zal pas stoppen eenmaal in zijn graf maar jammergenoeg is nu het beste ervanaf denk ik.Toch moeten we dankbaar zijn voor de fantastische momenten live en op schijf die hij ons geschonken heeft.RESPECT

Motörhead - Motörizer
Reactie van Smetsar op 20-08-2008 om 18:08u
Score: 65 / 100

Inderdaad alleen maar middelmatig materiaal op deze schijf. Maar de zin Rock Out With Your Cock Out zal ongetwijfeld door vele zatlappen worden gebruikt in toogconversaties.

Motörhead - Motörizer
Reactie van Old Mhb op 20-08-2008 om 21:43u
Score: 60 / 100

Dit album klinkt net als een verzamelaar B sides van de jaren 90periode.
Motörhead klinkt altijd lekker maar op deze is te weinig zout. Ouwe Lem speelt teveel op veilig. De ouwe snelheidsmaniak rijd precies met een geit. (2pk of eend bij de hollanders) Heb er zelf 1 gehad. Plezant maar net te weinig adrealine. Waar is de Orgasmatron gebleven vraag ik me wel eens af.

Motörhead - Motörizer
Reactie van Kiske op 20-08-2008 om 23:32u
Score: 70 / 100

@ Old Mhb: Hoezo waar is Orgasmatron gebleven? Ben je hem kwijt? Zoek anders nog eens goed je cd kast door ;) :P!!!

Een leuk cd-tje... niet meer dan dat.

Motörhead - Motörizer
Reactie van Old Mhb op 21-08-2008 om 21:23u

Kiske

Ik hoor nog altijd 1000 keer liever de stem ouwe Lem dan die castraatzeiker die het geschaft heeft om een topband als Helloween destijds rechtstreeks naar de kelder te sturen en er daarna solo niks meer van te bakken.

Bovendien beseft elke mens met een klein beetje verstand hier wat ik bedoel.

En wat mijn cdkast betreft : Ik heb Orgamatron op Lp en Picturedisc alsook de picturediscmaxi van Deaf Forever.

Mijn trots is nog altijd de blauwdoorzichtige flexidisc die diende als promo van de allereerste MotörheadLp. In Mijn bezit !!!

Ik heb ook nog de allereerste persing van de miniLP Helloween gesigneerd door de band tijdens een optreden in het pitoreske stadje Brakel in Duitsland in 86 of 87 met als voorprogramma Overkill. Klein optreden, 200 man in de stadshalle maar een geweldige sfeer.

Bovendien heb ik de liveregistratie liggen vanuit Gelsenkirchen waarin ze Judas speelden voordat de Ep officieel uitkwam met daarop 2 tracks van het optreden in Gelsenkirchen. Je kunt je niet voorstellen hoe ze daar aan de zang gesleuteteld hebben. Op dat optreden vroeg Kai 3 maal : Wohlt ihr mehr ? Iedeen natuurlijk ja. E n Kai . Werh hat dar nein gesagt ?


Kijk jij maar lekker zelf je platenkast na en kwijl maar lekker verder.

Motörhead - Motörizer
Reactie van Kiske op 21-08-2008 om 22:37u
Score: 70 / 100

@ Old Mhb: Ik dacht dat je aan de emotions die ik er achter heb geprobeerd te zetten (of je begrijp ze niet) dat je mijn opmerking niet serieus dient te nemen.
Jammer dat je zo reageerd... Het was niet de bedoeling om je aan te vallen. Als dat zo overkomt... mijn excuses...
Ik vond het wel een mooi voorzetje dus ik denk ik kop um in :P!

Motörhead - Motörizer
Reactie van Kiske op 21-08-2008 om 22:38u
Score: 70 / 100

@ Old Mhb: En wat nou als ik vertel dat ik die beide platen van HellOweeN waar jij het over hebt ook keurig in mijn kast hebt staan. Jammer jonge... goed geprobeerd ;)!

Motörhead - Motörizer
Reactie van iron_dennis op 23-08-2008 om 19:21u

Jezus, wat ben jij idd. een jankerd! Je kunt toch zien dat het als grapje bedoeld is. Bovendien ben ik helemaal niet geinteresseerd wat jij allemaal in je kast hebt staan!

Motörhead - Motörizer
Reactie van Rinus op 24-08-2008 om 22:33u
Score: 80 / 100

Ben ook al een geruime tijd (vanaf 1978) fan en dat zal altijd wel zo blijven.
Mi is het een standaard Motorhead plaat. Niets mis mee. Laat Lemmy en de zijnen ieder jaar of iedere 2 jaar maar een nieuwe plaat maken en ik ben tevreden. Slechte platen zullen het niet zijn.
@peetn. Inderdaad respect voor de fantastische momenten, but he ain't dead yet! Ik denk dat we nog lang niet van ze af zijn.


Motörhead - Motörizer
Reactie van Johnny op 24-08-2008 om 22:58u

Ik ben nog niet zo lang als Rinus fan (vanaf 1980, ik hoorde Bomber bij Aldred)
Maar ze hebben nog nooit een slechte plaat gemaakt. De laatse waren allemaal van een behoorlijk hoog niveau.

Ik ben benieuwd. Ik heb het album nog nergens kunnen vinden????
Maar ik ga hem denk ik wel blindelings kopen (net zoals de nieuwe van AC/DC)

Motörhead - Motörizer
Reactie van Rinus op 24-08-2008 om 23:18u
Score: 80 / 100

@johnny. 1980 is ook al een respectabel aantal jaren.
Hij is ook nog niet te koop. over enkele dagen pas.
Alles van Lemmy en co is aan mij besteed .Vinyl en CD.
Er zijn niet veel zekerheden in het leven.
De weinige zekerheden zijn: Motörhead, ACDC en Slayer, Duits en Deens bier
Als ik even nadenk kan ik er nog wel wat bedenken.

Motörhead - Motörizer
Reactie van Fred op 25-08-2008 om 12:50u
Score: 60 / 100

Wat mij betreft is het beste album van Motorhead nog altijd:
No sleep till Hammersmith..
De bezetting met Lemmy, Eddy en Phil was de"echte" Motorhead..
Wat ze nu doen is wat mij betreft stukken minder..
Ben zelf fan vanaf het album "Ace of Spades" wat een van hun
beste studio albums is..

Motörhead - Motörizer
Reactie van Johnny op 25-08-2008 om 21:53u

@Rinus.

Dank je wel Rinus dan zijn we het over de zekerheden eens lees Deep Purple ipv Slayer en dan kan het niet meer stuk.

@Fred
Fred heeft een beetje gelijk. Maar elke groep heeft zo z'n cd's die er bovenuit steken (DP, in Rock, Made in Japan).
Ze waren toen nog nieuws.
Ik vind dat wat ze nu doen ook goed alleen is de verassing er wel af, maar zolang ze nog goede albums maken kunnen ze nog wel doorgaan tot het einde (zie Frank Sinatra en James Brown)

Motörhead - Motörizer
Reactie van johnny op 30-08-2008 om 09:05u
Score: 9 / 100

Ik heb het album donderdag gekocht en op dit moment kan ik het album voor de 4e keer beluisteren (onze peuter slaapt gelukkig nog) en ik moet zeggen dat ik het niet eens ben met de recensie van metalfan.
Eerder nog met de recensie van het Duitse www.Metal-inside.de, die het album zeer goed vinden.
Natuurlijk is er niets nieuws onder de zon, maar het wordt goed gebracht en met een speelduur van 39 minuten lang genoeg.

Motörhead - Motörizer
Reactie van Rinus op 15-09-2008 om 23:09u

@johnny misschien is een koptelefoon een verstandige aankoop. (grapje)
De recensie is inderdaad grote onzin.
Gelul van een dronken aardbei.
@Fred Veel gasten vinden "de oude Motörhead" beter omdat dit herinneringen uit hun jeugd oproept. 1e keer dronken, 1 keer gen**kt , geen problemen, geen gezeur. ed.
M.i is de huidige Motörhead veel beter.

Motörhead - Motörizer
Reactie van Dag En Nacht op 07-11-2008 om 11:21u

'k ben pas sinds enkele jaren dol op motörhead, kende het daarvoor niet echt, al luisterde ik al een 15-tal jaar naar metal. Ik moet zeggen dat ik de laatste albums over 't algemeen sterker vind dan sommige oudere. Idd zoals hierboven gezegd, herinneringen maken vaak de helft van het album :-) Mijn favoriet album, van zowat halverwege: bastards.

Wat idioot zeg. Mijn cd verzameling is groter, ik heb een duurdere wagen, mijn vrouw heeft een schoner balkon ei ei ei

Motörhead - Motörizer
Reactie van gilly op 25-11-2008 om 09:28u
Score: 70 / 100

Ik vond de vorige twee albums ook sterker dan deze en er zit inderdaad wat sleet op Lemmy zijn stem maar niettemin kunnen veel jonge bandjes er nog wat van leren.
@ oldmhb Ge moet zo nie "snoeven" met al je speciale uitgaves van motorhead, t is nog altijd de muziek die telt en niet de kleur van je disc

Motörhead - Motörizer
Reactie van Old Mhb op 27-03-2009 om 16:18u

Late reactie : Als echte fan ben je wel fier op die dingen. Wedden dat je ook wel zo iets in huis hebt ? En na 30 jaar Motörheadfan heb ik uiteraard niks negatiefs over hun muziek te zeggen.