Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-12-2018

Panchrysia - Deathcult Salvation
Jaar van release: 2008
Label: Dark Essence Records
Panchrysia - Deathcult Salvation
Vuige, smerige, kille, ranzige, gure, snijdende black metal is het wat we hier op ons bordje krijgen. Uitgekleed en ontdaan van alle franje. Een snufje Immortal hier en een bloepje (oude) Emperor daar. Panchrysia verrast niet, maar weet wel de juiste snaar te raken.

In negen vieze composities maken deze Belgen ons duidelijk dat goede black metal echt niet alleen uit Noord-Europa komt. Hoewel men overduidelijk wel de nodige elementen heeft 'geleend' uit het hoge noorden, heeft de band het zwarte hart wel op de juiste plaats. De knarsende gitaarriffs en snelle drums blazen de trommelvliezen aan gort en de vocalen heten je alvast welkom voor een vurig verblijf in de hel. De zang doet trouwens wel erg denken aan Abbath van Immortal. Zanger Zahrim heeft eenzelfde krakende stem en ook hier staan de vocalen voorin de mix. Misschien wel een beetje teveel voorin, want de zang degradeert de muziek soms tot achtergrondgeluid. Anderzijds zorgt dit element wel voor een beklemmende sfeer.

Een guur album van deze Belgen. Geen moeilijk gedoe, of rare invloeden, maar gewoon lekkere black metal. De plaat stinkt met recht ongeveer drie kwartier in de wind. Liefhebbers van rauwe black metal hoeven dan ook de komende tijd niet verder te zoeken. Deathcult Salvation brengt de verlossing.

Tracklist
1. Stars Of Delight
2. Cult Driven
3. Chaos Injector
4. With Dragon Wings
5. Fogbound
6. Morituri Te Salutant
7. The Vile Ascendancy
8. Phantom Asylum
9. Bestial Sinful Dances

Score: 77 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 9 juni 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Panchrysia - Deathcult Salvation
Reactie van Roel op 09-06-2008 om 17:45u
Score: 80 / 100

Prima plaat, er staat wel een 10de verborgen nummer op!

Panchrysia - Deathcult Salvation
Reactie van Jeroen op 09-06-2008 om 17:46u

Dat zetten we er uiteraard niet bij, geen spoilers heh ;)

Panchrysia - Deathcult Salvation
Reactie van Srachex op 19-06-2008 om 11:57u
Score: 80 / 100

Persoonlijk vind ik de zang absoluut niet klinken als die van abbath. De speciale vocalen van Zahrim geven panchrysia iets speciaals. Ik vind dat hij eerder wat meer weg heeft van marduk zanger Mortuus. (Die by the way ook even mee komt schreeuwen) ;-)