Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-09-2019

Marduk - Panzer Division Marduk
Jaar van release: 1999
Label: Osmose Productions
Marduk - Panzer Division Marduk
Panzer Division Marduk is voor velen het ijkpunt van extreme black metal. Hoewel dit een in mijn ogen discutabel punt is (luister maar eens naar Hell Eternal van Setherial), kun je er niet omheen dat Panzer Division Marduk een mijlpaal is binnen de hedendaagse black metal.

Op geen enkel ander album heeft Marduk de grenzen in zowel muzikale als tekstuele extremiteiten zover opgezocht als op Panzer Divsion. Het toch al niet vlekkeloze imago werd nog eens versterkt door de ietwat dubieuze albumtitel en muzikaal werd besloten dat mid-tempo een vies woord was. Na enkele samples van explosies en ratelend oorlogstuig raast het album vanaf het eerste tot het laatste nummer als een ware blitzkrieg over de luisteraar heen. Het album is op enkele breaks na één grote blastbeat en als rustpunten zijn hoogstens de samples aan te merken, maar tanks, artillerievuur en overvliegende Stuka’s zijn ook niet bepaald als meditatiegeluiden aan te merken.

Panzer Division Marduk is een statement, een unieke plaat die de luisteraar in eerste instantie helemaal murwgebeukt achterlaat, maar toch aan één stuk door en ook meerdere keren per dag best goed te genieten is. Ik denk dat ik nog maar eens in mijn tank stap en met deze mooie soundtrack de buurt eens onveilig ga maken.

Tracklist:
1. Panzer Division Marduk
2. Baprism By Fire
3. Christraping Black Metal
4. Scorched Earth
5. Beast Of Prey
6. Blooddawn
7. 502
8. Fistfucking God's Planet

Score: 89 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 5 maart 2008

Koop dit album in

Meer Marduk:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van Srachex op 05-03-2008 om 17:00u
Score: 90 / 100

Dit is inderdaad een geweldig album. Hoewel ik persoonlijk trouw zweer bij 'Those of the unlight'.

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van dennis op 05-03-2008 om 19:12u
Score: 43 / 100

bagger!! rotzoooii!!!! echte kutplaat,deze band ook n aantal keer live gezien en dit was te slecht voor woorden,mn nilfisk klinkt toch echt beter.

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van metaal op 05-03-2008 om 19:50u
Score: 90 / 100

zeker niet hun beste plaat... oud werk zoals Opus Nocturne en Those of the unlight, maar ook nieuwer (Plague Angel, Rom 5:12) vind ik veel beter...

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van Een Metalfan op 06-03-2008 om 11:25u
Score: 90 / 100

beste plaat van marduk!

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van arnold op 06-03-2008 om 17:38u
Score: 100 / 100

ik ben geen echte blackmetal fanaat,maar als ik deze cd draai dan laat ik hem uit razen .geweldig.dit is zo geweldadig en zo tegen de mensheid dat je er kippenvel van krijgt.als het leven tegen zit of je hebt ruzie met je chef of wie dan ook .is dit de perfecte medicijn.kortom overal schijt aan hebben en laat die tank maar walsen want dit is oorlog
HAIL MARDUK

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van ARNOLD op 06-03-2008 om 17:48u

trouwens goeie review

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van Metalfuel op 07-03-2008 om 08:55u
Score: 85 / 100

Prima plaat maar vanwege te weinig afwisseling geef ik de voorkeur aan bv. Nightwing of Heaven Shall Burn.

Ik heb de band destijds ook live gezien met Legion nog als zanger en dat was juist het probleem. Legion kon het live gewoon zelden waar maken. Heb ze nog niet live gezien met nieuwe zanger.

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van Pieter Post op 19-03-2008 om 18:31u
Score: 100 / 100

Goeie plaat, degene die het niks vind, moet geen black metal luisteren.

Die plaat is pure agressie, top!

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van dennis op 30-03-2008 om 14:25u

ik vind het niks maar ik luister wel black metal,en nu??

Marduk - Panzer Division Marduk
Reactie van Nimghaert op 04-07-2008 om 00:14u
Score: 99 / 100

[quote]Ik heb de band destijds ook live gezien met Legion nog als zanger en dat was juist het probleem. Legion kon het live gewoon zelden waar maken. Heb ze nog nie live gezien met nieuwe zanger.[/quote]

Motuum is supergoed live, itt Legion

On-topic:
Geweldig album. Heerlijk agressief en een van mijn all time favourites op black metal gebied.