Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-09-2019

Immortal - At the Heart of Winter
Jaar van release: 1999
Label: Osmose Productions
Immortal - At the Heart of Winter
Immortal is/was 1 van de bekendste en voornaamste blackmetal bands en dit is naar mijn mening het beste album naast Pure Holocaust. En tevens het laatste (echt) goede album van Immortal. De productie is helder en de nummers zijn stuk voor stuk uitstekend.

De line-up bestaat uit:
Abbath - Guitars/Bass/Vocals/Synthesizers
Horgh - Drums

Horgh die ook al de drums op Blizzard Beasts heeft gedaan hoor je op dit album pas echt zijn eigen "ding" doen, aangezien Abbath en Demonaz de nummers al af hadden voor Blizzard Beasts toen Horgh bij Immortal kwam.

De beste nummers op het album zijn (naar mijn mening): "At the heart of winter" en "Solarfall" en "Withstand the Fall of Time"

Het album klinkt heel anders als het oudere werk. Dat komt voornamelijk omdat demonaz immortal heeft verlaten (nouja, hij schrijft nog steeds de lyrics) en abbath nu gitaar speelt. Het klinkt allemaal een stuk melodischer als het oude werk, dat vooral rauw klonk. Het album heeft meer diepgang qua compositie, de drums zijn minder snel en afwisselender en de bas klinkt een stuk zwaarder. De nummers zijn ijskoud, ze geven je echt 't gevoel alsof het winter is, erg sfeervol dus.

Dus als je wel van een lekker potje metal houd of een lekker potje Immortal, moet je 'm zeker kopen, tenzij je 'm al hebt.

Tracklist:
1. Withstand the Fall of Time
2. Solarfall
3. Tragedies Blow at Horizon
4. Where Dark and Light Don't Differ
5. At the Heart of Winter
6. Years of Silent Sorrow

Score: 85 / 100

Reviewer: Hoi
Toegevoegd: 12 oktober 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Solarfall op 13-10-2002 om 12:25u
Score: 96 / 100

Dit is zeker niet het laatste goede album van Immortal. Damned In Black en Sons Of Northern Darkness zijn goeie cd's maar halen et net niet bij At The Heart Of Winter. Wat betreft de drums, die zijn op deze cd toch wel sneller, bv: Withstand The Fall Of Time,At The Heart Of Winter.

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Een_Metalfan op 13-10-2002 om 13:06u
Score: 90 / 100

Het is een uitstekend album, maar de laatste twee albums zijn ook erg sterk, en dan met name Damned in Black. Summoner.

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Een_Metalfan op 13-10-2002 om 14:00u
Score: 88 / 100

Zeer goed album maar de twee opvolgers vind ik ook zeer goed. De laatste drie Immortals zijn gewoonweg moderne black metal klassiekers. Kristof van Acker

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Een_Metalfan op 16-10-2002 om 09:08u
Score: 98 / 100

Gewoon majestueuze, ijskoude, Norwegian, pure F**KING Black Metal!!!!!!!!!!!! Hieronimus

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Morgorath op 05-03-2003 om 23:44u
Score: 100 / 100

Een uitstekend album, maar zeker niet het laatste goede album.
btw, ik denk dat je deverkeerde line up hebt geplaatst in je review.
Toen was het nog met Demonaz die gitaar speelde en naar mijn weten Abbath die bas speelde, drum en vocals deed.

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Wolfgard op 02-04-2003 om 22:04u
Score: 90 / 100

Dit vind ik het beste album van Immortal. Met name door het geweldige titelnummer. Deze plaat heeft iets magisch.. Helaas dat men met Damned in Black wel een mindere plaat uitbracht hierna... At The Heart of Winter is een geweldige topper

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Een_Metalfan op 25-04-2003 om 17:12u
Score: 80 / 100

Ik vind dit ook een zeer sterk album van Immortal Alleen vind ik Battles in the North en Pure Holocaust toch beter :) Maar eigenlijk heerscht gewoon elk immortal album :)

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Een_Metalfan op 20-09-2003 om 11:02u
Score: 95 / 100

Ook voor mij is dit album het beste van Immortal naast "Pure Holocaust", hoewel beide albums qua stijl ver uit elkaar liggen. "At the Heart of Winter" luidde een nieuwe, meer technische en melodieuze, episode in voor Immortal. Met dit album hebben ze bewezen dat ze die stijl ook meer dan goed beheersen. Waar Immortal [Abbath] wel last van heeft is dat de frisse ideeën wel snel op zijn en dat er snel herhalingsoefeningen optreden [niet dat die slecht zijn te noemen]. Terug naar "At the Heart of Winter": de titel geeft perfect de sfeer weer die het album oproept: besneeuwde bergen, snijdende ijswinden en witte landschappen. Alwaar Abbath tussen staat om zijn gitaarkunsten ten gehore te brengen. Want spelen kan hij. Jammer dat hij later zich iets teveel zou focussen op zijn technische vaardigheden. En laten we drummer Horgh niet vergeten, die kan toch ook een aardig partijtje meppen. Enfin, om kort te gaan, een mooi technisch doch sfeervol album. Immortal zoals ik ze [ook] graag hoor. Rauw of melodieus, het is en blijft gave METAL wat ze spelen!

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van DEMONAZ op 10-01-2005 om 22:27u

Damned in Black is PRACHTIG !!!

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Demongorghon op 31-03-2005 om 17:56u
Score: 95 / 100

Ja Immortal zeker van style verandert, maar Immortal is en blijft gewoon mijn favoriete Black metal band, en dat zullen er wel meerdere mensen vinden. Maarja het blijf klote dat ze helaas uit elkaar zijn :( Maar laten we maar hopen dat ze ooit een come-back maken :) IMMORTAL... kings of the black metal

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Dimmu op 06-07-2005 om 22:41u

waarom geen reviews van bathory hier te vinden?

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Ventor op 13-10-2005 om 00:08u
Score: 90 / 100

Goede review. Enkel wat dingen aan te merken over het taalgebruik. Je neemt aan dat een reviewer namelijk wel de nederlandse taal goed beheerst.

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 12:15u
Score: 93 / 100

beste album samen met het laatste sons of .... maar battles in... valt ook wel goed mee deze gaste beherse de bm helemaal dit is perfectie op zich r.i.p. immortal

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van carlo op 27-04-2010 om 17:35u

MEESTERWERK ,mijn persoonlijke favoriete nummers; withstand the fall of time , solarfall , tragedies..... en natuurlijk at the heart of winter ; geweldige riffs !!!!!

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van Wout op 17-01-2011 om 20:48u
Score: 90 / 100

De vroegere albums vind ik toch wel net wat beter puur omdat ik die constante hoge snelheid wel kan waarderen. Dit album is mijns inziens gewoon het beste van datgene wat de heren hebben uitgebracht na het meer deathmetal georienteerde 'Blizzard Beasts'.

Duidelijk een markante ommezwaai qua stijl dus. Veel minder blasts dan op 'Pure Holocaust' en 'Battles in the North'. En veel meer richting uptempo thrash dan de voorgaande albums. De nummers zijn over het algemeen ook allen een stuk langer (Solarfall is met 6:02 als kortste song).

Goede plaat, vergelijkingen met de eerdere albums is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Kwestie van smaak dus... Houd je van snel en 'true' dan kies je het werk voor 'Blizzard Beasts'. Houd je van groove en een vette sound dan kies je het werk erna. Feit is dat van de platen na 'BB' nog geen enkele kan tippen aan dit geweldige 'At the Heart of Winter'!

Immortal - At the Heart of Winter
Reactie van DedicatedSATANist ! op 03-06-2011 om 15:39u

MASTERPIECE ! !
NOTHING MORE , NOTHING LESS ! !