Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-08-2019

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records
Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Een nieuw album van een gevestigde orde bekijk je toch met kritischere ogen dan naar het debuut van een onbekend bandje. Een legende als Exodus is het gewoon verplicht om met een overtuigend en knallend album aan te komen zetten en ik verbaas me dan ook over veel andere recensies die The Atrocity Exhibition... Exhibit A belonen met monsterscores. Want een meesterwerk is het zeker niet geworden.

Het is wel een zeer consequente plaat geworden. De riffs zitten aardig in elkaar, er komen wat meer interessante gitaarsolo’s langs, de zang van Rob Dukes is zeer sterk verbeterd en de refreinen blijven in de meeste gevallen snel hangen. Er komt geen enkele echt zwakke song langs, dat in tegenstelling tot hun vorige langspeler Shovel Headed Kill Machine die toch teveel zwakke en saaie momenten bevatte. Het gaspedaal wordt weer eens dieper ingedrukt zodat we gelukkig geen uur lang naar saaie midtempo ritmes moeten luisteren. De antireligieuze teksten hebben duidelijk voor het nodige vuur gezorgd, want de heren zijn al bezig met Exhibit B dat u volgend jaar zal kunnen beluisteren.

Ik heb het zeuren lang uitgesteld, maar nu moet ik toch nog even mijn gal spuien. Op de eerste plaats staat er geen enkele echte klassieker op het album dat een geheid hoogtepunt in de liveset zal vormen. Er komt dus geen enkele song langs waarvan je echt gek wordt. Vervolgens wordt het toch wel storend dat er zoveel recyclage riffs langskomen die té bekend in de oren klinken en sommige refreinen (herhaling van een zinnetje) zijn niet eens het woord refrein waardig. En tenslotte maakt bandleider Gary Holt ook de fout om songs te lang uit te melken. Zo duurt het titelnummer meer dan tien minuten, ook al is alles al verteld in vijf minuten. The Atrocity Exhibition... Exhibit A is een aardige thrashplaat, maar zeker niet een nieuwe klassieker die deze band ons eigenlijk wel verschuldigd is.

Tracklist:
1. A Call To Arms
2. Riot Act
3. Funeral Hymn
4. Children Of A Worthless God
5. As It Was, As It Soon Shall Be
6. The Atrocity Exhibition
7. Iconoclasm
8. The Garden Of Bleeding
9. Bedlam 123

Score: 72 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 27 oktober 2007

Koop dit album in

Meer Exodus:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Vinyl-Veteran666 op 27-10-2007 om 12:40u
Score: 92 / 100

Shovel Headed Kill Machine zwakke en saaie momenten???
Niet helemaal lekker in je hoofd zeker???
Ik volg de band al sinds 1985,en Shovel Headed Kill Machine is een absolute thrash klassieker!!!
Tempo en Shovel zijn zonder meer de beste thrash releases sinds jaren,en wat mij betreft is er bijna geen enkele band in dit genre die ook maar een klein beetje in de buurt komt de afgelopen jaren.(behalve Slayer´s Christ Illusion dan..).
The Atrocity Exhibition...kan dan ook moeilijk de schokgolf overtreffen die de vorige 2 releases na de wederopstanding van deze über thrash band hebben teweeg gebracht!
The Atrocity Exhibition verrast dan ook niet echt,maar is kwalitatief weer super, en beukt weer als vanouds!De plaat ligt duidelijk weer in het verlengde van de vorige twee schijven, en Exodus levert ons de derde goede plaat "in a row" af na de doorstart,dus hoezo "ze zijn ons een klassieker verschuldigd!?
Ze doen niet anders!!!
Dus:Exodus fans,gewoon aanschaffen die hap,thrash with the best! En de review van onze "expert"?-Juist,wat een GELUL Kristof....échte thrash is jou klaarblijkelijk vreemd,je weet niet waarover je praat.
You´re on our BLACKLIST...we´ll teach you A LESSON IN VIOLENCE,you´ve hurt us with your VERBAL RAZORS, CHOOSE YOUR WEAPON,we are DERANGED enough to bring you a 44.MAGNUM OPUS...hahahahahahahahaha!

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van kash op 27-10-2007 om 13:21u

Tja lange nummers zijn misschien niet zo "thrash-eigen" maar een track zoals Deathampetamine die volgens mij ook 8 minuten haalt vind ik geweldig. Moet het nieuwe album nog luisteren, dus verder geen reacties.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Kees op 27-10-2007 om 15:23u
Score: 80 / 100

Voor exodus vind ik het ook een minder album hoor. Ik geen hem zeker geen monsterscore. Ik vind het album vooral te schreeuwerig!

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Chris op 27-10-2007 om 17:54u
Score: 90 / 100

Dan zal ik duidelijk verschillen van mening verschillen.

Ik vind hem schitterend en ik heb hem nu een paar keer beluisterd en vind hem hoe langer hoe beter. Dat het langen nummers zijn is niet eens storend. De plaat een uur en je hebt niet het gevoel. Het zit ritmisch gewoon perfect in elkaar.

Call to arms vind ik iets minder.

Ik ben al fan sinds 1983 en de band is sinds 2004 mijn absolute nr 1. Enkel werd in de maanden hiervoor de plaat zo de hemel in geprezen dat de verwachtingen extreem hoog waren.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Squidward op 27-10-2007 om 18:13u
Score: 90 / 100

Shovel Headed saaie momenten? Dat is gewoon een thrashklassieker en mijn favoriet van Exodus naast Bonded By Blood. Ik vind dit een geweldig album maar niet zo goed als Shovel.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Kees op 27-10-2007 om 18:23u
Score: 80 / 100

Voor het geval dat ik misschien onduidelijk ben geweest. EXODUS is wel een topband!

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van iron_dennis op 27-10-2007 om 19:08u
Score: 75 / 100

Trash wordt nooit meer hetzelfde al in de jaren '80.Dit is een redelijk album. En ja, Exodus gaat met zijn tijd mee. Prima op zich. Maarde tijd van Bonded By Blood komt niet meer terug. Geefmij Municipal Waste maar. Klinkt misschien gedateerd maarzo hoor ik trash het liefst!!!

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van harley(chris) op 27-10-2007 om 19:15u
Score: 80 / 100

Vette plaat!!! Ook al aanhanger sinds 83 maar de vorige twee platen waren toch iets beter zeg maar perfect.
Toch weer een goede plaat dat dan weer wel.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Rinus op 28-10-2007 om 23:29u
Score: 80 / 100

Wat is een meesterwerk? Ik weet het niet. Het is zeker een zeer goede plaat!. Muzikaal is alles dik ok. Slachtgitaar is bokkevet en ladderstrak! Drumwerk niet minder. Zang ook dik ok.
Nummers klinken lekker! Iedereen heeft het altijd over Bonded by Blood. Toen was het genre redelijk nieuw! Vaak wordt dit ook als het beste bestempeld. Dit hoeft niet altijd zo te zijn.
Als ik eerlijk ben vond ik de zang op bonded by blood altijd zwakste schakel. Op de video the ultimate revenge was de zang van Paul nou niet echt geweldig.
Zal wel met jeugdsentiment te maken hebben.
@Iron dennis Munipal waste is mi een hele andere band als exodus.
Kan aan mij liggen, maar ik hoor meer invloeden van bands als DRI, MOD( bv beer pressure) en andere crossover bands.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van dennis op 29-10-2007 om 01:00u
Score: 75 / 100

tja, meesterwerken? WIE bepaald dit eigenlijk? dit is meer iets persoonlijks denk ik,iedereen heeft het altijd over slayer's reign in blood maar ik vind south of heaven beter,bonded by blood? ik vind fabulous disaster de beste!,altars of madness? doe mij covenant of blessed.. maar!,the legacy? geweldige plaat ,maar... the new order en practice.... vind ik beter,deze nieuwe exodus vind IK n vet cdtje ,maar ..... GEEN fabulous en ook geen tempo ... ,PERSOONLIJK dan !!

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Een Metalfan op 29-10-2007 om 13:01u

@ Vinyl-Veteran666

Wat een fanboy ben jij zeg.. lekker objectief ge-reviewed en dan Kristof zowat aanvallen voor 't geven van zijn eigen mening over deze plaat.

Persoonlijk vind ik de zanger niets nieuws brengen, hij was te snel maar even toegelaten in een band die dat juist niet zomaar even kan veroorloven. Paul (R.I.P.) en Steve hadden juist dat 'element' wat Exodus toch meer 'Exodus' maakte. Verder is het natuurlijk ook zeer jammer dat Rick weg is, maar wel weer leuk dat Tom daarintegen terug is. Toch twijfel ik wel over de toekomst van Exodus..

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Een Metalfan op 30-10-2007 om 21:48u

Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever Steve terugzie, al zou dat betekenen dat holt uit Exodus stapt. Ik ben geen fan van Rob's stem, en Steve was voor mij (na Paul natuurlijk) toch wel dé Exodus-frontman.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Een Metalfan op 31-10-2007 om 19:41u

" Ik moet eerlijk zeggen dat ik liever Steve terugzie, al zou dat betekenen dat holt uit Exodus stapt. Ik ben geen fan van Rob''s stem, en Steve was voor mij (na Paul natuurlijk) toch wel dé Exodus-frontman. "

Je praat poep! Holt IS Exodus, hij heeft op 1 nummer na alle muziek op TAE geschreven. Zijn wil is wet.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Een Metalfan op 01-11-2007 om 15:14u

Je snapt niet echt waar ik heen wil. In alle eerdere albums vond ik Holt erg goed, maar sinds Baloff overleden is heb ik 't gevoel dat hij te ver weg wil gaan van Thrash en meer richting Groove gaat. Ik denk ook niet dat Souza heel tevreden was met Tempo of the Damned, want dat is zijn stijl helemaal niet (ook nooit zijn stijl geweest zoals je kunt zien in vorige albums en zijn invloed in DDP). De richting die Souza op zou willen met de band zou mij dus meer bevallen, ook al heeft Holt meer gedaan voor de band in 't algemeen.

Zoals ik al zei zie ik dus 't liefst Souza terug, dan maar ten kostte van Holt. Met Hunolt (als hij van z'n drugsproblemen afkomt) en Hunting terug in de band zou 't toch zeker Exodus blijven, en er zou een stuk meer kans zijn op een nieuwe 'Fabulous Disaster', wat na 'Baloff' hun beste album is gebleven.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Een Metalfan op 01-11-2007 om 15:16u

(hoewel een nieuwe Fabulous Diaster natuurlijk wel enigzins wishful thinking is)

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van SpakenburgMetal op 01-11-2007 om 20:43u
Score: 89 / 100

Gewoon een heerlijk plaat. Een band die op zijn manier met zijn tijd meegaat, zonder zijn roots uit het oog te verliezen. Er zijn maar weinig bands die mij al van jongs af aan kunnen boeien maar als ik Exodus zo hoor dan is het er een van! Lekker knallen, goeie vette cd! Iedere oprechte thrash fan kan ik dit aanraden,dit is zoals het in 2007 gewoon hoort te klinken.

Overigens is Municipal Waste naar mijn mening totaal niet te vergelijken met een band als Exodus...maar dat terzijde...

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van margrave op 07-11-2007 om 21:10u
Score: 93 / 100

Ik denk dat ik Vinyl-Veteran666 100 procent gelijk moet geven. de dude die dit geschreven heeft, verstaat de term trash-metal niet echt goed.

er is maar 1 band die klassieker na klassieker leverd in de trash wereld. en dat is exodus met levende legende gary holt.

je schrijft hier niet over hardrock of heavy metal. het gaat hier om pure en onversneden trash metal.

en als het mag. zal ik eens wat positiefs over rob zeggen. ok, ik zei ook eerst er is geen ecodus meer zonder paul. toen kwam steve. en toen kwam rob.
de man doet zn best. en verdient de volste respect.

verplichte aanschaf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ben nu al ongeduldig naar de volgende.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Squidward op 08-11-2007 om 16:15u

Ik ben het met je eens, ze leveren naar mijn mening inderdaad klassieker na klassieker. Hoe vaker ik trouwens naar dit album luister hoe beter ik hem vindt. Children of a lesser god vind ik het enige minpuntje omdat die een beetje saai is, maar de rest is gewoonweg meesterlijk!

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Een Metalfan op 11-11-2007 om 15:24u

Goede review, ik zou het alleen niet zo'n cijfer geven.
Een 80 is hier wel op zn plaats.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van exodus rulez op 10-12-2007 om 19:07u
Score: 80 / 100

Ik vind het een vette plaat! Ben al lang fan van ze! Maar ik vind m minder dan de laatste 2'. Nummers duren naar mijn mening iets te lang.

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van exodus rulez op 10-12-2007 om 19:10u

De gitaarriffs zijn wel vet!

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van robin op 16-01-2010 om 14:48u
Score: 94 / 100

exodus is de beste thrashgroep ter wereld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit A
Reactie van Ronald op 04-05-2012 om 23:58u
Score: 95 / 100

Heerlijk, hele avond allerlei mthrash-recensies lezen en je eigen mening geven, maar van deze recensie sloeg ik min of meer wel steil achterover. Exhibit A, voor mij een meesterwerk, als ik in mijn auto zit, staat dit album altijd loeihard aan (sorry, medeweggebruikers) en als Funeral Hymn begint, word ik helemaal gek, wat een riffing, orgastisch gewoon.
Zang van Rob is mss. net niet helemaal je van het, maar ik vind dit weer een Exodus-klassieker !