Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is de gaafste band uit de line-up van Paaspop 2015?

    Blues Pills
    Jex Thoth
    John Coffey
    Lacuna Coil
    Peter Pan Speedrock
    Rival Sons
    Saxon
    Shaking Godspeed
    Sick Of It All
    The Gentle Storm
    Therapy?
    Truckfighters
    Vanderbuyst
    Within Temptation
    een van de vele andere acts

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    27 maart:
  • Cowboys From Hell
  • Damian Wilson
  • Delain en Drunken Dreams
  • Devin Townsend Project, Periphery en Shining
  • Ensiferum en Omnium Gatherum
  • Night Demon en Roadkill
  • Red Vultures en Curly Ice
  • Up The Irons, Lord Volture, Evolvent en Aventyr
  • Within Temptation
    28 maart:
  • Danko Jones en The Admiral Sir Cloudesley Shovell
  • Delain en Xandria
  • Ethereal, Illusionless en Timeless Hour
  • Gingerpig, Orange Maplewood en Deaf Charley
  • Tattoo, Body Art en Street Art Conventie
  • The Gentle Storm, Arena en Sylvium
  • The Midnight Ghost Train en Moosedriver
  • The Royal, For I Am King en Ashes Of Many
  • Within Temptation
    29 maart:
  • Kingdom Of Giants en Burning Down Alaska
  • Lord Volture, Aventyr en Evolvent
  • Tattoo, Body Art en Street Art Conventie
  • The Royal, For I Am King, My Aim en Ashes Of Many
    31 maart:
  • Sleeping With Sirens en Pierce The Veil
    1 april:
  • Hatebreed
    2 april:
  • Majesty, Blood Bound en Evil Invaders
  • Night Demon, Absolva en Air Raid

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 27-04-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan) - 35
  • Jörg Michael (Stratovarius) - 52
  • Marcus Riewaldt (Suidakra) - 37
  • Rafael Diaz (Barón Rojo) - 38

    Vandaag overleden:
  • Peter "Pete" Wells (Rose Tattoo) - 2006

  • Endstille - Endstilles Reich

    Jaar van release: 2007
    Label: Regain Records

    Endstille - Endstilles Reich

    Aan het eind van deze maand brengt het Duitse Endstille alweer hun vijfde album uit; Endstilles Reich. Endstille is een band die weinig introductie behoeft. Sinds 2001 staan ze garant voor agressieve black metal, met een melodieuze ondertoon. Hoewel niet bepaald innovatief of afwisselend, zijn hun releases tot nu toe van een aardig hoog niveau geweest. Endstilles Reich is van hetzelfde laken een pak. Agressie, veel melodie en als thema wederom oorlog. “Never change a winning concept”, moeten ze gedacht hebben. Gelijk hebben ze...of niet?

    Afgaande op Lauschangriff..., de split die Endstille vorig jaar met Graupel uitbracht, werd de indruk gewekt dat het geluid van de band wel eens veranderd zou kunnen zijn. Zwaar en dreigend, maar nog steeds met dezelfde melodieuze inslag die ze op de rest van hun werk hebben, hoewel meer op de achtergrond. Meer in lijn met Graupel eigenlijk. Ik ben dan ook enigszins verbaasd dat er van dat geluid niets meer over is. De formule die ook op de overige albums is toegepast, is doodleuk weer opgepakt; agressie en enthousiasme, maar zonder dreiging en weer met die hoge mate van toegankelijkheid.

    Op technisch vlak valt er, zoals gewoonlijk, weinig aan te merken op Endstille’s werk. De basis wordt gelegd door het vakkundige drumwerk van Mayhemic Destructor; snel en organisch, goed passend bij het solide geluid. Wachtfels en Cruor spelen ook weer uitstekend. De bekende melodieën komen weer goed uit de verf; bijna slepende riffs met een treurige ondertoon, alsof de wanhoop en hulpeloosheid van het fenomeen oorlog uitgebeeld worden. Hoewel je soms riffs hoort die meer heroïsch van aard zijn, kan je altijd vertrouwen op de tragiek, die je weer met beide benen op de grond zet. Iblis dan. Zijn krijsen spelen in op hetzelfde gevoel van tragedie, dat de muziek bij je oproept. Pijn en radeloosheid weerklinken in zijn stem, maar soms hoor je een tikkeltje hoop of woede.

    Het moge duidelijk zijn dat Endstille nog altijd veel in hun mars heeft, maar waarom wordt dat dan niet ten volle benut, vraag ik mij af? Waarom wordt altijd maar weer dezelfde formule gebruikt? Lauschangriff... was een stap in de goede richting, immers, verandering van spijs doet eten. Op Endstilles Reich is alles echter weer bij het oude en dat vind ik jammer, want zelfs succesformules raken ooit uitgewerkt.

    Tracklist:
    1. Among Our Glorious Existence
    2. Endstilles Reich
    3. Der Ketzer
    4. Vorwärts! (Sturmangriff II)
    5. I Am God
    6. No Heaven Over Germany
    7. The One I Hate
    8. Scars
    9. Erase
    10. Endstille (Realität)

    Score: 78 / 100

    Reviewer: Erik
    Toegevoegd: 19 september 2007

    Meer Endstille:

  • Endstille - Aus der Traum
  • http://www.myspace.com/endstilleband
  • Concert: Endstille in Tilburg (2006)
  • Interview: Mayhemic Destructor (2007)
  • Review: Dominanz
  • Review: Kapitulation 2013
  • Review: Verführer

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Endstille - Endstilles Reich
    Geplaatst door iron_dennis op 2007-10-26 16:24:41
    Score: 95 / 100


    Deze release krijgt overal wisselende resencies. Ik vind het echt een supergoede plaat. Alles vermorzelend van begin tot eind! Hopelijk komen ze snel naar Nederland!
    Endstille - Endstilles Reich
    Geplaatst door Erik op 2007-10-26 17:20:29



    Dit jaar in ieder geval niet meer, maar ze spelen nog wel vlakbij Nederland. In Saint, Oberhausen, in December.
    Endstille - Endstilles Reich
    Geplaatst door margrave op 2008-08-03 03:57:04
    Score: 87 / 100


    niet mn favoriete(dat is navigator), maar daarom zeker geen slechte plaat.

    endstille blijft (bescheiden) heersen.
    Endstille - Endstilles Reich
    Geplaatst door DemonicGenocide op 2011-05-07 23:30:22
    Score: 89 / 100


    Lekkere snelle en agressieve black metal. Ik word er in ieder geval meteen opgewekt en energiek van als ik deze ware oorlogsmachine uit mijn boxen hoor razen m/

    Reageer op: Endstille - Endstilles Reich

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Raven

  • Interviews
  • The Agonist
  • Moonspell
  • Nightwish
  • The Gentle Storm
  • The Neal Morse Band
  • Evil Invaders
  • Venom
  • Sleeping Romance
  • Bleeding Gods
  • Enslaved

  • Nieuwste reviews
    Acid King - Middle Of Nowhere, Centre Of Everywhere
    Blut Aus Nord / P.H.O.B.O.S. - Triunity
    Pyramaze - Disciples Of The Sun
    Garden Of Worm - Idle Stones
    Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
    Pet The Preacher - The Cave & The Sunlight
    Mansion - Uncreation EP
    The Monolith Deathcult - Bloodcvlts
    Neolith - Izi.Im.Kurni-Ki
    The Answer - Raise A Little Hell
    Hate - Crusade: Zero
    The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground
    Stick To Your Guns - Disobedient
    The Gentle Storm - The Diary
    Saxon - The Saxon Chronicles (re-release)
    Xaemora - Kingdom Venom I
    Wardenclyffe - Control All Delete

    Concertreviews
  • The Agonist, Ferium en Selfmachine
  • Steel Panther, Like A Storm en The Lounge Kittens
  • Soen en LizZard
  • Izegrim, Ethereal en Ecocide
  • Within Temptation

  • Retro Reviews
    Led Zeppelin - Physical Graffiti
    Deftones - White Pony
    Enslaved - Eld
    Enslaved - Mardraum: Beyond The Within
    Merciless - The Awakening

    Forum
  • the devil's blood
  • dit ramt er op mijn t...
  • full metal mountain: ...
  • neurotic deathfest 20...
  • reünies en reünieplaten
  • immortal
  • 5-4-2015 paastival ex...
  • christ agony + witchm...
  • naar welk concert ben...
  • comerciele r&b/da...
  • 28-03: ethereal + sup...
  • voivod, tivoli de hel...
  • iron maiden v
  • 27-2 @ het podium: di...
  • zaandam deathfest (20...

  • Nieuwe Releases
    27 maart:
  • (cd) Airstream - Kingdom Of Isolation
  • (cd) Big Business - Battlefields Forever
  • (cd) Damnation Angels - The Valiant Fire
  • (cd) Godsized - Heavy Lies The Crown
  • (cd) Inculter - Persisting Devolution
  • (cd) K-X-P - III Part 1
  • (cd) Mammoth Mammoth - Volume IV - Hammered Again
  • (cd) Messenger - Captain's Loot
  • (cd) Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
  • (cd) Pombagira - Flesh Throne Press
  • (cd) Van Halen - Tokyo Dome Live In Concert
  • (cd) Watch Them Fade - Welcome To My Void
  • (cd) We Are Harlot - We Are Harlot
    28 maart:
  • (cd) Asylum Escape - Even If I'm Broken
    30 maart:
  • (cd) Bloodrocuted - Disaster Strikes Back
  • (cd) Gloomball - The Quiet Monster
  • (cd) Infesting Swarm - Desolation Road
  • (cd) Mother´S Finest - Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts
  • (cd) Prong - Songs From The Black Hole
  • (cd) Rise of Avernus - Dramatis Personæ
  • (cd) Steve Hackett - Wolflight
  • (cd) Temperance - Limitless
  • (cd) Wrathage - Discipline
  • (ep) Predatory Light - MMXIV
    31 maart:
  • (cd) Abhor - Rituale Stramonium
  • (cd) Decayed - Into The Depths Of Hell
  • (cd) Thurisaz - Pulse Of Mourning
  • (cd) Thurisaz - The Pulse Of Mourning
  • (cd) Tristana - Virtual Crime
  • (cd) Viajando - Counting Days
  • (cd) Where Evil Follows - Portable Darkness
    1 april:
  • (cd) SiXforNinE - SiXforNinE
  • (lp) Acid Witch - Midnight Movies

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.