Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-08-2019

Beneath The Massacre - Mechanics Of Dysfunction
Jaar van release: 2007
Label: Prostethic Records
Beneath The Massacre - Mechanics Of Dysfunction
Uit Canada komen de laatste jaren enkele zeer interessante bands. Namen als Augury, Neuraxis, Gorguts en uiteraard Cryptopsy zullen de gemiddelde deathmetal fan niet onbekend in de oren klinken en behoren ook tot mijn favorieten. Beneath The Massacre komt ook uit Canada en brengt op zijn debuut album Mechanics Of Dysfunction erg brute, technische deathmetal in het straatje van eerder genoemde bands.

De blastbeats, riffs, breaks en solo’s vliegen je dan ook om de oren bij het beluisteren van dit schijfje. Niets aan de hand dus zou je zeggen, ware het niet dat Beneath The Massacre dit op zo’n klinische wijze doet dat elk gevoel uit de muziek verdwenen lijkt te zijn. De overdreven machinale drumsound, de eentonige grunt, de hakkende riffs en de wel erg digitaal klinkende mix van Pierre Remillard (Cryptopsy) zorgen ervoor dat dit album verzand in een grote berg emotieloze herrie. Daarnaast zijn de songs wel erg eentonig en weinig memorabel zodat het geheel tegen het einde van het album vrij eentonig begint te worden.

Dat de heren talent hebben en dat dit album, zeker voor een debuutalbum, superbruut is staat als een paal boven water. Als een album alleen op speltechnische kwaliteiten beoordeeld zou worden zouden de heren een dikke 9 scoren. Helaas tellen ook andere factoren mee en die factoren zorgen er voor dat dit album niet al te hoog scoort.

Tracklist:
1. The Surface
2. Society's Disposable Son
3. The System's Failure
4. The Stench Of Misery
5. Untitled
6. Modern Age Slavery
7. The Invisible Hand
8. Better Off Dead
9. Long Forgotten
10. Sleepless

Score: 63 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 11 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Beneath The Massacre - Mechanics Of Dysfunction
Reactie van Een Metalfan op 12-05-2007 om 09:17u

uiterst bruut

Beneath The Massacre - Mechanics Of Dysfunction
Reactie van Olav op 12-05-2007 om 18:46u
Score: 95 / 100

Duszz...de hele wereld is enthousiast over deze plaat behalve bij Metalfan.nl! Eentonig wil ik het nou niet noemen, ze spelen het beste van Meshuggah, Decapitated en Cryptopsy bijelkaar! Misschien nog eens luisteren ;)

Beneath The Massacre - Mechanics Of Dysfunction
Reactie van kledur op 14-05-2007 om 11:32u
Score: 70 / 100

Afschuwlijk goede instrumentbeheersing, wat leidt tot afschuwlijk eentonige nummers. Totaal niet mijn soort deathmetal, maar nogmaals; wat kunnen die gasten spelen!

Beneath The Massacre - Mechanics Of Dysfunction
Reactie van Mich op 14-05-2007 om 21:45u
Score: 96 / 100

Volledig het tegenovergestelde. Ik ben al lang op zoek naar dit type death metal. Bruut maar toch duidelijk. Zet deze cd eens op en dan Kill Van Cannibal Corpse. Het verschil is adembenemend. Laat dit een standaard worden.