Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-11-2018

Ensiferum - Victory Songs
Jaar van release: 2007
Label: Spinefarm Records
Ensiferum - Victory Songs
Het derde album in de carrière van een band wordt meestal als het belangrijkst gezien. Hiermee kan de band bewijzen een blijvertje te zijn. Met twee uitstekende albums op zak is de Finse folk metalband Ensiferum inmiddels toe aan dat belangrijke derde album, getiteld Victory Songs. Het bleek geen gemakkelijke bevalling, want na het in 2004 verschenen Iron besloot frontman Jari Mäenpää zich te concentreren op zijn eigen project Wintersun. Als vervanger werd Norther-zanger Petri Lindroos aangetrokken. Ook de bassist en de drummer hielden het voor gezien, waardoor Markus Toivonen het enige overgebleven oorspronkelijk lid is.

Een ding is duidelijk na het horen van Victory Songs: de band is zeker een blijver. Ensiferum klinkt nog altijd fris en overtuigend en combineert op dit album feitelijk de beste elementen van de twee voorgangers. Het enthousiasme en de bezieling van het debuutalbum worden naadloos gecombineerd met het melodieuzere karakter van Iron. Bovendien getuigen langere, maar uiterst boeiend in elkaar zittende nummers als Blood Is The Price Of Glory en Raised By The Sword van gegroeide compositorische kwaliteiten. De band combineert meer ideeën in haar nummers, waardoor ze ook na meerdere luisterbeurten interessant blijven.

Ensiferum klinkt echter nog altijd op haar best in snelle en frivole krakers als Ahti en het terecht als single verkozen One More Magic Potion. Bij het horen van deze nummers zie je het publiek gewoon al live uit zijn dak gaan. Wie dacht dat de band na het vertrek van Jari in een status van creatieve bloedarmoede terecht zou komen, komt dan ook bedrogen uit. Victory Songs is een bevlogen en volwassen album geworden, dat tegelijkertijd logisch en geïnspireerd klinkt.

Tracklist:
1. Ad Victoriam
2. Blood Is The Price Of Glory
3. Deathbringer From The Sky
4. Ahti
5. One More Magic Potion
6. Wanderer
7. Raised By The Sword
8. The New Dawn
9. Victory Song

Score: 86 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 3 mei 2007

Koop dit album in

Meer Ensiferum:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van df op 04-05-2007 om 00:56u
Score: 2 / 100

Kut cd.

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van Hypnos op 04-05-2007 om 11:03u
Score: 99 / 100

Schitterende cd

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van behemoth666 op 04-05-2007 om 12:12u
Score: 90 / 100

hele vette cd, vooral het nummer Deathbringer from the Sky, geniaal!

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van Baldurs Tod op 04-05-2007 om 14:14u
Score: 77 / 100

Een aardig album; beter dan Iron, maar wel minder dan Ensiferum.

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van pietje op 06-05-2007 om 16:56u
Score: 1 / 100

cker een kut cd , maar ook een kut band

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van satyr op 07-05-2007 om 09:48u
Score: 94 / 100

alle mense die dit geen goed album vinden zyn dikke lozers ja jy pietje ik heb het op u,beste ensiferum album tot nu toe gwn!!!!este songs zyn blood is the price of glory,ahti en deathbringer from the sky

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van reds op 11-05-2007 om 19:49u
Score: 85 / 100

Smaken verschillen, daarom ben je nog geen loser...

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van MC op 19-06-2007 om 16:49u
Score: 30 / 100

Juist ik vind het allemaal dezelfde shit. Kindermetal

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van bla op 23-08-2007 om 23:34u
Score: 90 / 100

dit heet muziek, wat echte kinder metal is, is metallica en within temptation. Ok smaken verschillen, maar dit is cker geen kindermetal.

Pagan Folk Black Metal for live!!

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 14-11-2009 om 22:27u
Score: 85 / 100

Metallica is geen kindermetal, dit trouwens ook niet, kindermetal is suicide silence, five finger death punch en alles wat children of bodom na hcd hebben gedaan

Ensiferum - Victory Songs
Reactie van Rens op 18-10-2012 om 12:29u

Ik ben dan wel drie jaar later maar goed..

DF, als je dit een kut cd vind, waarom ga je dan wel de review lezen? Blijf gewoon weg en bespaar je de moeite..

En pietje, jij hebt hier al helemaal niks te zoeken.. Je bemoeit je met band die je kut vind, waarom? Van een band die ik kut vind ga ik geen cdtjes luisteren of reviews lezen.. Ik snap echt niet waarom mensen dat toch elke keer weer doen.. Dat is pas kinderachtig

Wat eerder word gezegd over smaken verschillen klopt wel.. Geen enkele metal is kindermetal, het zijn net zo goed profs.. Dat is gewoon puur wat je leuk of niet leuk vind

Iedereen heeft hier gelijk in zijn eigen mening, maar ga elkaar niet af zitten blaffen omdat je zelf de cd wel leuk vind en iemand anders niet