Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-05-2019

Mob Rules - Ethnolution A.D.
Jaar van release: 2006
Label: SPV
Mob Rules - Ethnolution A.D.
Mob Rules is na vier cd's en een DVD inmiddels een gevestigde naam in de wereld van de symphonische, melodieuze power metal-wereld. De Duitse band heeft altijd wel goede kritieken gekregen en ook live staan ze inmiddels hun mannetje. Na tien jaar werd het echter tijd voor bassist Thorsten Plorin en gitarist Oliver Fuhlhage om de band te laten voor wat het is. Ene Sven Lüdke is de nieuwe gitarist en ene Marcus Brinkmann is de nieuwe basgitarist.

Deze nieuwe Ethnolution A.D. is eigenlijk mijn eerste Mob Rules-plaat. Omdat ik de goede recensies altijd wel in de smiezen had, verwachte ik er veel van. Maar na de eerste draaibeurt dacht ik: is dit het nou? De nummers zitten erg bombastisch in elkaar en het geheel komt groots over. In dat opzicht is het wel een geslaagde plaat. Maar om nou te zeggen dat er sterke melodieën op staan.. nou, niet echt. Volgens mij is de band meer bezig geweest met het grootse geluid dan met echt originele en spectaculaire melodielijnen te komen.

De nummers zijn allemaal midtempo en zitten ook niet zo avontuurlijk in elkaar. De eerste zes tracks vormen de titelsong Ethnolution A.D., maar het is geen groots meesterwerk geworden. De cd is alleen een aanrader voor mensen die echt houden van een lekkere mix tussen symphonsiche elementen en metal. Het geluid is goed genoeg om daarvan te kunnen genieten. Voor de rest is het een middelmatige power metal-cd geworden.

Tracklist:
1. Ethnolution A.D.
a. Prologue
b. Unholy War
c. Ashes to Ashes
d. Fuel to the Fire
e. Veil of Death
f . The Last Farewell
7. Day and a Lifetime
8. River of Pain
9. Ain't the One
10. New Horizon
11. With Sparrows
12. Better Morning

Score: 70 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 2 november 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]