Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is de gaafste band uit de line-up van Paaspop 2015?

    Blues Pills
    Jex Thoth
    John Coffey
    Lacuna Coil
    Peter Pan Speedrock
    Rival Sons
    Saxon
    Shaking Godspeed
    Sick Of It All
    The Gentle Storm
    Therapy?
    Truckfighters
    Vanderbuyst
    Within Temptation
    een van de vele andere acts

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    31 maart:
  • Sleeping With Sirens en Pierce The Veil
    1 april:
  • Hatebreed
    2 april:
  • Majesty, Blood Bound en Evil Invaders
  • Night Demon, Absolva en Air Raid
    3 april:
  • Lord Volture en Tysondog
  • Obey The Brave, Malevolence, Napoleon en To The Wind
  • Paaspop
  • Raven en Distillator
  • Sleepmakeswaves, Skybarbor en Tides From Nebula
  • The Gentle Storm
  • Therapy?
  • Very 'Eavy festival
  • While She Sleeps, Cancer Bats, Hundredth en Oathbreaker
    4 april:
  • Grindhoven 4
  • Paaspop
  • Progdreams IV
  • Satyricon, Oslo Faenskap en Vredehammer
  • Sepiroth
  • Veneration Of The Dead festival
  • Very 'Eavy festival
    5 april:
  • Eggbangers Ball
  • Majesty, Evil Invaders en Bloodbound
  • Paaspop
  • Progdreams IV
  • Saxon
  • The Mentors, Damned Pilots en The Filthy Ewoks
  • The Royal, For I Am King en Ashes of Many
  • Therapy?
  • Veneration Of The Dead festival

  • Over één maand
    30 april:
  • Godsized
  • Godspeed You! Black Emperor en Xylouris White

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Attila "Galopp" Szucs (Tuzmadár) - 34
  • Eirin Bendigtsen (Where Angels Fall) - 37
  • Emanuel "Zouzahammen" Sousa (The Spektrum) - 30
  • Eric Clapton (Cream) - 70
  • Kai Mühlenbruch (Galloglass) - 33
  • Luciano Esteban (Soul Takers) - 37
  • Marco Foddis (Pestilence) - 46
  • Maria Seeburger (Lucifixion) - 35
  • Martijn Westerholt (Delain) - 36
  • Martin Reichhart (Superior) - 47
  • Pat Lachman (Halford) - 45
  • Peter "Peppe" Johansson (Axenstar) - 41
  • Ville Vuorinen (The Zombi) - 31
  • Zaher Siryani (Tyrant Throne) - 31

  • Ektomorf - Outcast

    Jaar van release: 2006
    Label: Nuclear Blast Records

    Ektomorf - Outcast

    Ektomorf had misschien wel een van de populairste bands van het moment geweest, hadden ze zich niet aan zoveel jatwerk vergrepen. De Hongaarse band krijgt vrijwel na elke release of optreden een stortvloed aan kritiek over zich heen. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want iedereen weet dat de muziek en podiumpresentatie van deze heren verdomd veel lijken op hetgeen Soulfly en de oude Sepultura lieten horen en zien.

    Toch is nu de tijd aangebroken om daar maar eens een dikke punt achter te zetten. Goed, de band is niet origineel. Maar wie is dat wel tegenwoordig? Daarom beluister ik hun nieuwe schijf Outcast aandachtig en pretendeer ik nog nooit van die Braziliaanse bands gehoord te hebben. Wat dan overblijft is toch wel een sterk album dat twaalf oerdegelijke metalsongs zonder al te veel flauwekul bevat. Wat didgeridoo-geluiden om het album te openen en af en toe eens wat Zuid-Amerikaanse percussie, en dan heb je het wel gehad.

    Het zou goed kunnen dat Ektomorf (om welke reden dan ook) gewoon met Soulfly en Sepultura vergeleken wíl worden. Daar werken ze zelf dan ook fanatiek aan mee doormiddel van songtitels als I’m Against en We Rise en een nummer te pikken van The Prodigy (Fuel My Fire). Bij deze band weet je altijd precies wat je kan verwachten. Het is niet origineel en het is niet verrassend, maar slecht is het allerminst en knallen doet het zeker. Dat is ook wat waard.

    Tracklist:
    1. Outcast
    2. I Choke
    3. Ambush In The Night
    4. I’m Against
    5. We Rise
    6. Red I
    7. Who Can I Trust? (Prayer)
    8. Leave Me Alone
    9. Fuel My Fire
    10. I Confront My Enemy
    11. Hell Is Here
    12. Chamunda

    Score: 75 / 100

    Reviewer: Edo
    Toegevoegd: 24 oktober 2006

    Meer Ektomorf:

  • Officiële website
  • Concert: Ektomorf in Rotterdam (2002)
  • Concert: Ektomorf in Tilburg (2005)
  • Concert: Ektomorf op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Review: Retribution
  • Review: The Acoustic
  • Review: What Doesn't Kill Me...

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door torre op 2006-10-24 22:17:57



    deze band is gaaf, en heeft speelplezier, waarom zeiken over een Soulfly rip off
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Kash op 2006-10-25 11:58:22



    Bestond Ektomorf niet eerder dan Soulfly? Zomaar een vraag hoor, weet het niet precies.
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door fetus op 2006-10-26 14:01:23
    Score: 30 / 100


    1994, ja. Maar Sepultura en bestaat íets langer...
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Een Metalfan op 2007-11-21 22:02:50
    Score: 80 / 100


    goeie plaat , niet zeiken. Idd tegenwoordig zijn maar weinig bands origineel. maar ok, zowat, als t maar goed klinkt toch?
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Jeroen op 2008-06-19 23:14:11
    Score: 85 / 100


    Ik vind dat deze plaat niet onder doet voor Roots of Chaos AD. Op dit moment is Ektomorf naar mijn mening gewoon beter bezig dan Sepultura, dus wat maakt het dan uit dat er overeenkomsten in de speelstijl zijn? Zolang ze beter zijn dan soortgelijke bands interesseert het mij echt geen zak. Bovendien vind ik ze nou ook weer niet zo veel op Sepultura lijken dat je het een kloon kunt noemen, wat ik ook nog wel eens lees. De vergelijking met Soulfly vind ik echt grote onzin, men blijft Soulfly maar in één adem noemen met Sepultura terwijl het toch echt wezenlijk andere muziek is? De enige overeenkomsten zijn Max en de tribal invloeden.

    Reageer op: Ektomorf - Outcast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Raven

  • Interviews
  • Europe
  • The Agonist
  • Moonspell
  • Nightwish
  • The Gentle Storm
  • The Neal Morse Band
  • Evil Invaders
  • Venom
  • Sleeping Romance
  • Bleeding Gods

  • Nieuwste reviews
    Sacral Rage - Illusions In Infinite Void
    Gus G - I Am The Fire
    Acid King - Middle Of Nowhere, Centre Of Everywhere
    Blut Aus Nord / P.H.O.B.O.S. - Triunity
    Pyramaze - Disciples Of The Sun
    Garden Of Worm - Idle Stones
    Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
    Pet The Preacher - The Cave & The Sunlight
    Mansion - Uncreation EP
    The Monolith Deathcult - Bloodcvlts
    Neolith - Izi.Im.Kurni-Ki
    The Answer - Raise A Little Hell
    Hate - Crusade: Zero
    The Midnight Ghost Train - Cold Was The Ground
    Stick To Your Guns - Disobedient
    The Gentle Storm - The Diary
    Saxon - The Saxon Chronicles (re-release)

    Concertreviews
  • Steven Wilson
  • Paganfest XL
  • Sleeping Romance, Sin7sinS en La-Ventura
  • The Agonist, Ferium en Selfmachine
  • Steel Panther, Like A Storm en The Lounge Kittens

  • Retro Reviews
    Led Zeppelin - Physical Graffiti
    Deftones - White Pony
    Enslaved - Eld
    Enslaved - Mardraum: Beyond The Within
    Merciless - The Awakening

    Forum
  • dit ramt er op mijn t...
  • reünies en reünieplaten
  • 4 april: sepiroth + s...
  • stonehenge festival, ...
  • wielrennen
  • system of a down, a'd...
  • formule 1 2013
  • welk boek lees je nu?...
  • devin townsend, 27 ma...
  • beste videoclip
  • graspop metal meeting...
  • immortal
  • megadeth
  • nieuw in de platenkast
  • bospop 2015: 11-12 ju...

  • Nieuwe Releases
    30 maart:
  • (cd) Bloodrocuted - Disaster Strikes Back
  • (cd) Gloomball - The Quiet Monster
  • (cd) Infesting Swarm - Desolation Road
  • (cd) Mother´S Finest - Goody 2 Shoes & The Filthy Beasts
  • (cd) Prong - Songs From The Black Hole
  • (cd) Rise of Avernus - Dramatis Personæ
  • (cd) Steve Hackett - Wolflight
  • (cd) Temperance - Limitless
  • (cd) Wrathage - Discipline
  • (ep) Predatory Light - MMXIV
    31 maart:
  • (cd) Abhor - Rituale Stramonium
  • (cd) Decayed - Into The Depths Of Hell
  • (cd) Thurisaz - Pulse Of Mourning
  • (cd) Thurisaz - The Pulse Of Mourning
  • (cd) Tristana - Virtual Crime
  • (cd) Viajando - Counting Days
  • (cd) Where Evil Follows - Portable Darkness
    1 april:
  • (cd) SiXforNinE - SiXforNinE
  • (lp) Acid Witch - Midnight Movies
    3 april:
  • (cd) Agnostic Front - The American Dream Died
  • (cd) Apophys - Prime Incursion
  • (cd) Halestorm - Into The Wild Life
  • (cd) Skady - When Sun Disappeared

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.