Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete Death Angel-song?

    3rd Floor
    A Room With A View
    Bored
    Buried Alive
    Claws In So Deep
    Dethroned
    Evil Priest
    Kill As One
    Left For Dead
    Lord Of Hate
    Mistress Of Pain
    Relentless Revolution
    Seemingly Endless Time
    Son Of The Morning
    Sonic Beatdown
    The Devil Incarnate
    The Dream Calls For Blood
    The Ultra-Violence
    Thicker Than Blood
    Thrashers
    Thrown To The Wolves
    Truce
    Veil Of Deception
    Voracious Souls
    een andere Death Angel-kraker

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    29 juli:
  • Rob Zombie en Skindred
    30 juli:
  • Butcher Babies
  • Toxic Holocaust
    31 juli:
  • Fireforce, Guilty As Charged en Drakkar
    1 augustus:
  • Flotsam And Jetsam en Spellcaster
  • Schollenpop festival
    2 augustus:
  • Black Tusk
  • Grind Over Rotterdam
    3 augustus:
  • Queensrÿche en Armored Saint

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 28-08-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Michael Amott (Arch Enemy) - 45
  • Sarah Stanton (My Dying Bride) - 37

  • Ektomorf - Outcast

    Jaar van release: 2006
    Label: Nuclear Blast Records

    Ektomorf - Outcast

    Ektomorf had misschien wel een van de populairste bands van het moment geweest, hadden ze zich niet aan zoveel jatwerk vergrepen. De Hongaarse band krijgt vrijwel na elke release of optreden een stortvloed aan kritiek over zich heen. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want iedereen weet dat de muziek en podiumpresentatie van deze heren verdomd veel lijken op hetgeen Soulfly en de oude Sepultura lieten horen en zien.

    Toch is nu de tijd aangebroken om daar maar eens een dikke punt achter te zetten. Goed, de band is niet origineel. Maar wie is dat wel tegenwoordig? Daarom beluister ik hun nieuwe schijf Outcast aandachtig en pretendeer ik nog nooit van die Braziliaanse bands gehoord te hebben. Wat dan overblijft is toch wel een sterk album dat twaalf oerdegelijke metalsongs zonder al te veel flauwekul bevat. Wat didgeridoo-geluiden om het album te openen en af en toe eens wat Zuid-Amerikaanse percussie, en dan heb je het wel gehad.

    Het zou goed kunnen dat Ektomorf (om welke reden dan ook) gewoon met Soulfly en Sepultura vergeleken wíl worden. Daar werken ze zelf dan ook fanatiek aan mee doormiddel van songtitels als I’m Against en We Rise en een nummer te pikken van The Prodigy (Fuel My Fire). Bij deze band weet je altijd precies wat je kan verwachten. Het is niet origineel en het is niet verrassend, maar slecht is het allerminst en knallen doet het zeker. Dat is ook wat waard.

    Tracklist:
    1. Outcast
    2. I Choke
    3. Ambush In The Night
    4. I’m Against
    5. We Rise
    6. Red I
    7. Who Can I Trust? (Prayer)
    8. Leave Me Alone
    9. Fuel My Fire
    10. I Confront My Enemy
    11. Hell Is Here
    12. Chamunda

    Score: 75 / 100

    Reviewer: Edo
    Toegevoegd: 24 oktober 2006

    Meer Ektomorf:

  • Officiële website
  • Concert: Ektomorf in Rotterdam (2002)
  • Concert: Ektomorf in Tilburg (2005)
  • Concert: Ektomorf op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Review: Retribution
  • Review: The Acoustic
  • Review: What Doesn't Kill Me...

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door torre op 2006-10-24 22:17:57



    deze band is gaaf, en heeft speelplezier, waarom zeiken over een Soulfly rip off
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Kash op 2006-10-25 11:58:22



    Bestond Ektomorf niet eerder dan Soulfly? Zomaar een vraag hoor, weet het niet precies.
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door fetus op 2006-10-26 14:01:23
    Score: 30 / 100


    1994, ja. Maar Sepultura en bestaat íets langer...
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Een Metalfan op 2007-11-21 22:02:50
    Score: 80 / 100


    goeie plaat , niet zeiken. Idd tegenwoordig zijn maar weinig bands origineel. maar ok, zowat, als t maar goed klinkt toch?
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Jeroen op 2008-06-19 23:14:11
    Score: 85 / 100


    Ik vind dat deze plaat niet onder doet voor Roots of Chaos AD. Op dit moment is Ektomorf naar mijn mening gewoon beter bezig dan Sepultura, dus wat maakt het dan uit dat er overeenkomsten in de speelstijl zijn? Zolang ze beter zijn dan soortgelijke bands interesseert het mij echt geen zak. Bovendien vind ik ze nou ook weer niet zo veel op Sepultura lijken dat je het een kloon kunt noemen, wat ik ook nog wel eens lees. De vergelijking met Soulfly vind ik echt grote onzin, men blijft Soulfly maar in één adem noemen met Sepultura terwijl het toch echt wezenlijk andere muziek is? De enige overeenkomsten zijn Max en de tribal invloeden.

    Reageer op: Ektomorf - Outcast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Epic Metal Fest
  • Alcatraz Metal Festival
  • Kataklysm
  • Krisiun
  • Fear Factory
  • Armored Saint
  • Argus
  • Insurrection
  • Death Alley
  • The Exploding Eyes Orchestra

  • Nieuwste reviews
    Tim Bowness - Stupid Things That Mean The World
    Kutschurft - Kamikaze Kamasutra
    Tempel - The Moon Lit Our Path
    Sun Worship - Elder Giants
    Bliksem - Gruesome Masterpiece
    Morgoth - Ungod
    Lucifer - Lucifer I
    Xandria - Fire & Ashes
    Hollow Haze - Memories Of An Ancient Time
    Kataklysm - Of Ghosts And Gods
    Razor - Shotgun Justice (re-release)
    Ape Skull - Fly Camel Fly
    Fear Factory - Genexus
    Semargl - Love
    Overtorture - A Trail Of Death
    Scarlet Stories - Resurrection
    Loud At Least! - Dirty

    Concertreviews
  • Stonehenge 2015
  • Loudness, Double Crush Syndrome en My Own Ghost
  • UK Tech-Fest
  • Be Prog! My Friend
  • Dynamo Metal Fest 2015

  • Retro Reviews
    KISS - Dressed To Kill
    Primus - Frizzle Fry
    Prong - Beg To Differ
    Entombed - Left Hand Path
    The Gathering - Always...

    Forum
  • avantasia-the metal o...
  • kataklysm
  • krachtstroom festival...
  • formule 1 2013
  • queensryche
  • ghost @ tivoli vreden...
  • wacken open air 2015,...
  • 2 wacken kaarten 2015...
  • eindhoven metal meeti...
  • 7-11: rompeprop, dist...
  • stonehenge festival, ...
  • 26-9:wederganger (alb...
  • 11-10: taake + the 3r...
  • welk spel heb je nu w...
  • den saakaldte - all h...

  • Nieuwe Releases
    27 juli:
  • (cd) Atheist - Unquestionable Presence (re-release)
  • (cd) Ultimate Holocaust - Blackmail The Nation
    30 juli:
  • (cd) Iron Kingdom - Ride For Glory
    31 juli:
  • (cd) Kataklysm - Of Ghosts And Gods
  • (cd) Xandria - Fire & Ashes
  • (cd) Year Of The Goat - The Unspeakable
    3 augustus:
  • (cd) Stormzone - Seven Sins

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.