Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 Van 2013

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij de meest aansprekende artiest uit de line-up van het Alcatraz Metal Festival 2014?

    Arch Enemy
    Channel Zero
    Cradle Of Filth
    Hellyeah
    Lacuna Coil
    Life Of Agony
    Marilyn Manson
    Prong
    Sacred Reich
    Toxik
    Twisted Sister
    W.A.S.P.
    Xentrix
    een andere band (Avatar, Diablo Blvd of Four By Fate)

    [ Uitslag | Enqutes ]

    Concertagenda
    25 juli:
  • Beheaded, Dead Man's Walk en Thuig
  • Kansas
    26 juli:
  • Dark Sun Rising en Strain
  • Stonehenge festival
    27 juli:
  • Andrew W.K.
  • Obituary, Thanatos, Bodyfarm, Entrails en Villainy
  • Prong en Bliksem
    28 juli:
  • Ignite
    29 juli:
  • Prong en Neckbreak Nation
    30 juli:
  • King Diamond
  • Possessed

  • Over n maand
    Geen concerten bekend voor 25-08-2014.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Dani Filth (Cradle Of Filth) - 41
  • Mortiis (Mortiis) - 39

  • Ektomorf - Outcast

    Jaar van release: 2006
    Label: Nuclear Blast Records

    Ektomorf - Outcast

    Ektomorf had misschien wel een van de populairste bands van het moment geweest, hadden ze zich niet aan zoveel jatwerk vergrepen. De Hongaarse band krijgt vrijwel na elke release of optreden een stortvloed aan kritiek over zich heen. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want iedereen weet dat de muziek en podiumpresentatie van deze heren verdomd veel lijken op hetgeen Soulfly en de oude Sepultura lieten horen en zien.

    Toch is nu de tijd aangebroken om daar maar eens een dikke punt achter te zetten. Goed, de band is niet origineel. Maar wie is dat wel tegenwoordig? Daarom beluister ik hun nieuwe schijf Outcast aandachtig en pretendeer ik nog nooit van die Braziliaanse bands gehoord te hebben. Wat dan overblijft is toch wel een sterk album dat twaalf oerdegelijke metalsongs zonder al te veel flauwekul bevat. Wat didgeridoo-geluiden om het album te openen en af en toe eens wat Zuid-Amerikaanse percussie, en dan heb je het wel gehad.

    Het zou goed kunnen dat Ektomorf (om welke reden dan ook) gewoon met Soulfly en Sepultura vergeleken wl worden. Daar werken ze zelf dan ook fanatiek aan mee doormiddel van songtitels als Im Against en We Rise en een nummer te pikken van The Prodigy (Fuel My Fire). Bij deze band weet je altijd precies wat je kan verwachten. Het is niet origineel en het is niet verrassend, maar slecht is het allerminst en knallen doet het zeker. Dat is ook wat waard.

    Tracklist:
    1. Outcast
    2. I Choke
    3. Ambush In The Night
    4. Im Against
    5. We Rise
    6. Red I
    7. Who Can I Trust? (Prayer)
    8. Leave Me Alone
    9. Fuel My Fire
    10. I Confront My Enemy
    11. Hell Is Here
    12. Chamunda

    Score: 75 / 100

    Reviewer: Edo
    Toegevoegd: 24 oktober 2006

    Meer Ektomorf:

  • Officile website
  • Concert: Ektomorf in Rotterdam (2002)
  • Concert: Ektomorf in Tilburg (2005)
  • Concert: Ektomorf op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Review: Retribution
  • Review: The Acoustic
  • Review: What Doesn't Kill Me...

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door torre op 2006-10-24 22:17:57



    deze band is gaaf, en heeft speelplezier, waarom zeiken over een Soulfly rip off
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Kash op 2006-10-25 11:58:22



    Bestond Ektomorf niet eerder dan Soulfly? Zomaar een vraag hoor, weet het niet precies.
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door fetus op 2006-10-26 14:01:23
    Score: 30 / 100


    1994, ja. Maar Sepultura en bestaat ets langer...
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Een Metalfan op 2007-11-21 22:02:50
    Score: 80 / 100


    goeie plaat , niet zeiken. Idd tegenwoordig zijn maar weinig bands origineel. maar ok, zowat, als t maar goed klinkt toch?
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Jeroen op 2008-06-19 23:14:11
    Score: 85 / 100


    Ik vind dat deze plaat niet onder doet voor Roots of Chaos AD. Op dit moment is Ektomorf naar mijn mening gewoon beter bezig dan Sepultura, dus wat maakt het dan uit dat er overeenkomsten in de speelstijl zijn? Zolang ze beter zijn dan soortgelijke bands interesseert het mij echt geen zak. Bovendien vind ik ze nou ook weer niet zo veel op Sepultura lijken dat je het een kloon kunt noemen, wat ik ook nog wel eens lees. De vergelijking met Soulfly vind ik echt grote onzin, men blijft Soulfly maar in n adem noemen met Sepultura terwijl het toch echt wezenlijk andere muziek is? De enige overeenkomsten zijn Max en de tribal invloeden.

    Reageer op: Ektomorf - Outcast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Judas Priest
  • Wasted Bullet
  • Vader
  • Brother Firetribe
  • Xandria
  • Gotthard
  • Epica
  • House Of Lords
  • Stream Of Passion
  • HDK

  • Nieuwste reviews
    Riot Horse - This Is Who We Are
    Harakiri For The Sky - Aokigahara
    Uriah Heep - Outsider
    Lantls - Melting Sun
    Allegaeon - Elements Of The Infinite
    Camulos - Leichenlieder
    Overkill - White Devil Armory
    Warckon - High Treason
    Rival Sons - Great Western Valkyrie
    Judas Priest - Redeemer Of Souls
    Hellyeah - Blood For Blood
    Sinbreed - Shadows
    Tim Bowness - Abandoned Dancehall Dreams
    Lost Society - Terror Hungry
    Ryker's - Hard To The Core
    Vallenfyre - Splinters
    Corrections House - Last City Zero

    Concertreviews
  • Heaven & Earth
  • Anthrax
  • Mastodon
  • Protest The Hero en Monuments
  • Dokk'em Open Air 2014

  • Retro Reviews
    Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
    Insomnium - In The Halls Of Awaiting
    Infinitas - Journey To Infinity
    Thrash Or Die - Poser Holocaust
    Sarcfago - Hate

    Forum
  • sledgehammer nosejob ...
  • foto's van jou en je ...
  • alcatraz metal festiv...
  • aurora infernalis fes...
  • cage en javelin, litt...
  • eindhoven metal meeti...
  • laat maar zien die ba...
  • za 26-07-14: stonehen...
  • hard rock topic
  • nieuw in de platenkast
  • shiny beast mail orde...
  • delain - 7 november -...
  • cage + split heaven +...
  • vinyl vs cd vs mp3
  • 1-11: denial of god +...

  • Nieuwe Releases
    25 juli:
  • (cd) Blue Pills - Blue Pills
  • (cd) Crystal Eyes - Killer
  • (cd) John Garcia - John Garcia
  • (cd) Reaper - An Atheist Monument
  • (cd) Theory Of A Deadman - Savages
    28 juli:
  • (cd) Black Book Lodge - Tndra
  • (cd) English Dogs - The Thing With Two Heads
  • (cd) Heidra - Awaiting Dawn

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.