Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 Van 2013

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat lijkt jou de gaafste act uit het programma van CityRock en Into The Grave 2014?

    Flotsam And Jetsam
    Hacride
    Havok
    Megadeth
    Schirenc Plays Pungent Stench
    Sólstafir
    Teethgrinder
    The Deaf
    The Dirty Denims
    Vader
    Vandenberg's Moonkings
    Vanderbuyst
    Within Temptation
    Xandria
    de afterparty (Mors Principium Est en Grand Exit)

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    1 augustus:
  • BiesenRock festival
    2 augustus:
  • BiesenRock festival
    3 augustus:
  • Hatebreed en 18 Miles
  • Metaldag Lokerse Feesten
    5 augustus:
  • Devin Townsend Project en Shining
  • Down
    6 augustus:
  • Down
  • Machine Head en Dead Man's Curse
  • Marilyn Manson en The Charm The Fury
  • Six Feet Under, The Monolith Deathcult en Faal
    7 augustus:
  • Machine Head en Dead Man's Curse
  • Terrorizer, teethgrinder en Bloodgod
  • Toxik en Razend

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 01-09-2014.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Dan Donegan (Disturbed) - 46
  • Marc Hudson (Dragonforce) - 27
  • Tommy Bolin (Deep Purple) - 63

  • Ektomorf - Outcast

    Jaar van release: 2006
    Label: Nuclear Blast Records

    Ektomorf - Outcast

    Ektomorf had misschien wel een van de populairste bands van het moment geweest, hadden ze zich niet aan zoveel jatwerk vergrepen. De Hongaarse band krijgt vrijwel na elke release of optreden een stortvloed aan kritiek over zich heen. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want iedereen weet dat de muziek en podiumpresentatie van deze heren verdomd veel lijken op hetgeen Soulfly en de oude Sepultura lieten horen en zien.

    Toch is nu de tijd aangebroken om daar maar eens een dikke punt achter te zetten. Goed, de band is niet origineel. Maar wie is dat wel tegenwoordig? Daarom beluister ik hun nieuwe schijf Outcast aandachtig en pretendeer ik nog nooit van die Braziliaanse bands gehoord te hebben. Wat dan overblijft is toch wel een sterk album dat twaalf oerdegelijke metalsongs zonder al te veel flauwekul bevat. Wat didgeridoo-geluiden om het album te openen en af en toe eens wat Zuid-Amerikaanse percussie, en dan heb je het wel gehad.

    Het zou goed kunnen dat Ektomorf (om welke reden dan ook) gewoon met Soulfly en Sepultura vergeleken wíl worden. Daar werken ze zelf dan ook fanatiek aan mee doormiddel van songtitels als I’m Against en We Rise en een nummer te pikken van The Prodigy (Fuel My Fire). Bij deze band weet je altijd precies wat je kan verwachten. Het is niet origineel en het is niet verrassend, maar slecht is het allerminst en knallen doet het zeker. Dat is ook wat waard.

    Tracklist:
    1. Outcast
    2. I Choke
    3. Ambush In The Night
    4. I’m Against
    5. We Rise
    6. Red I
    7. Who Can I Trust? (Prayer)
    8. Leave Me Alone
    9. Fuel My Fire
    10. I Confront My Enemy
    11. Hell Is Here
    12. Chamunda

    Score: 75 / 100

    Reviewer: Edo
    Toegevoegd: 24 oktober 2006

    Meer Ektomorf:

  • Officiële website
  • Concert: Ektomorf in Rotterdam (2002)
  • Concert: Ektomorf in Tilburg (2005)
  • Concert: Ektomorf op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Review: Retribution
  • Review: The Acoustic
  • Review: What Doesn't Kill Me...

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door torre op 2006-10-24 22:17:57



    deze band is gaaf, en heeft speelplezier, waarom zeiken over een Soulfly rip off
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Kash op 2006-10-25 11:58:22



    Bestond Ektomorf niet eerder dan Soulfly? Zomaar een vraag hoor, weet het niet precies.
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door fetus op 2006-10-26 14:01:23
    Score: 30 / 100


    1994, ja. Maar Sepultura en bestaat íets langer...
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Een Metalfan op 2007-11-21 22:02:50
    Score: 80 / 100


    goeie plaat , niet zeiken. Idd tegenwoordig zijn maar weinig bands origineel. maar ok, zowat, als t maar goed klinkt toch?
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Jeroen op 2008-06-19 23:14:11
    Score: 85 / 100


    Ik vind dat deze plaat niet onder doet voor Roots of Chaos AD. Op dit moment is Ektomorf naar mijn mening gewoon beter bezig dan Sepultura, dus wat maakt het dan uit dat er overeenkomsten in de speelstijl zijn? Zolang ze beter zijn dan soortgelijke bands interesseert het mij echt geen zak. Bovendien vind ik ze nou ook weer niet zo veel op Sepultura lijken dat je het een kloon kunt noemen, wat ik ook nog wel eens lees. De vergelijking met Soulfly vind ik echt grote onzin, men blijft Soulfly maar in één adem noemen met Sepultura terwijl het toch echt wezenlijk andere muziek is? De enige overeenkomsten zijn Max en de tribal invloeden.

    Reageer op: Ektomorf - Outcast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Down

  • Interviews
  • Deathstars
  • Judas Priest
  • Wasted Bullet
  • Vader
  • Brother Firetribe
  • Xandria
  • Gotthard
  • Epica
  • House Of Lords
  • Stream Of Passion

  • Nieuwste reviews
    Evergreen Refuge - Embers
    Raum Kingdom - Raum Kingdom
    Brimstone Coven - Brimstone Coven
    Bong Breaker - Mountain
    Jesus Cröst - 1986
    Riot Horse - This Is Who We Are
    Harakiri For The Sky - Aokigahara
    Uriah Heep - Outsider
    Lantlôs - Melting Sun
    Allegaeon - Elements Of The Infinite
    Camulos - Leichenlieder
    Overkill - White Devil Armory
    Warckon - High Treason
    Rival Sons - Great Western Valkyrie
    Judas Priest - Redeemer Of Souls
    Hellyeah - Blood For Blood
    Sinbreed - Shadows

    Concertreviews
  • Heaven & Earth
  • Anthrax
  • Mastodon
  • Protest The Hero en Monuments
  • Dokk'em Open Air 2014

  • Retro Reviews
    Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
    Insomnium - In The Halls Of Awaiting
    Infinitas - Journey To Infinity
    Thrash Or Die - Poser Holocaust
    Sarcófago - Hate

    Forum
  • hatebreed 12 november...
  • verkopen en ruilen
  • wacken open air 2014
  • festerfest 2014, dord...
  • mmm presents; toxik (...
  • eindhoven metal meeti...
  • nieuw in de platenkast
  • ancient rites
  • shiny beast mail orde...
  • foto's van jou en je ...
  • metal all stars, vr. ...
  • kludde - 'in den verg...
  • god dethroned
  • formule 1 2013
  • 22 - 23/08 : metal mé...

  • Nieuwe Releases
    1 augustus:
  • (cd) Alestorm - Sunset on The Golden Age
  • (cd) Columns - Please Explode
  • (cd) Eluveitie - Origins
  • (cd) Unisonic - Light Of Dawn
    4 augustus:
  • (cd) Entombed A.D. - Back To The Front
    5 augustus:
  • (cd) Vardan - Enjoy Of Deep Sadness

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.