Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete studio-album uit 1982?

    Accept - Restless And Wild
    Anvil - Metal On Metal
    Discharge - Hear Nothing See Nothing Say Nothing
    Iron Maiden - The Number Of The Beast
    Judas Priest - Screaming For Vengeance
    Kiss - Creatures Of The Night
    Manowar - Battle Hymns
    Misfits - Walk Among Us
    Mtley Cre - Too Fast For Love
    Motrhead - Iron Fist
    Rush - Signals
    Scorpions - Blackout
    Vandenberg - Vandenberg
    Venom - Black Metal
    een andere langspeler uit 1982

    [ Uitslag | Enqutes ]

    Concertagenda
    27 februari:
  • Delain en Kingfisher Sky
  • Hemelvaart Metalfest
  • John Coffey en The Minutes
  • Mirrors For Psychic Warfare en Two From The Eye
  • Monsters of Metal: Metallica + Slayer + Pantera tribute
  • The Exploited, Sham 69 en Murder Inc.
    28 februari:
  • Angelfest
  • Carach Angren, Warshell en Scarred
  • Death (DTA) en Abysmal Dawn
  • Evil Invaders en Distillator
  • Green Disease
  • La Villa Strangiato
  • Scumbash
  • Within Temptation
    1 maart:
  • Death DTA, Massacre, Abysmal Dawn en Loudblast
  • Huig, Hammered en ESI
    2 maart:
  • Within Temptation
    4 maart:
  • Gus G en Arthemis
    5 maart:
  • Freak Kitchen en Mark Bogert Band

  • Over n maand
    27 maart:
  • Damian Wilson
  • Delain en Drunken Dreams
  • Devin Townsend Project, Periphery en Shining
  • Red Vultures en Curly Ice
  • Within Temptation

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Adrian Smith (Iron Maiden) - 58
  • Emil Augustsson (Wulfgar) - 35
  • Johan Oudhuis (Lake Of Tears) - 41
  • Jonathan "Marquis" Thery (Ataraxie) - 34
  • Nasty Suicide (Hanoi Rocks) - 52
  • Tobias Exxel (Edguy) - 42

  • Ektomorf - Outcast

    Jaar van release: 2006
    Label: Nuclear Blast Records

    Ektomorf - Outcast

    Ektomorf had misschien wel een van de populairste bands van het moment geweest, hadden ze zich niet aan zoveel jatwerk vergrepen. De Hongaarse band krijgt vrijwel na elke release of optreden een stortvloed aan kritiek over zich heen. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want iedereen weet dat de muziek en podiumpresentatie van deze heren verdomd veel lijken op hetgeen Soulfly en de oude Sepultura lieten horen en zien.

    Toch is nu de tijd aangebroken om daar maar eens een dikke punt achter te zetten. Goed, de band is niet origineel. Maar wie is dat wel tegenwoordig? Daarom beluister ik hun nieuwe schijf Outcast aandachtig en pretendeer ik nog nooit van die Braziliaanse bands gehoord te hebben. Wat dan overblijft is toch wel een sterk album dat twaalf oerdegelijke metalsongs zonder al te veel flauwekul bevat. Wat didgeridoo-geluiden om het album te openen en af en toe eens wat Zuid-Amerikaanse percussie, en dan heb je het wel gehad.

    Het zou goed kunnen dat Ektomorf (om welke reden dan ook) gewoon met Soulfly en Sepultura vergeleken wl worden. Daar werken ze zelf dan ook fanatiek aan mee doormiddel van songtitels als Im Against en We Rise en een nummer te pikken van The Prodigy (Fuel My Fire). Bij deze band weet je altijd precies wat je kan verwachten. Het is niet origineel en het is niet verrassend, maar slecht is het allerminst en knallen doet het zeker. Dat is ook wat waard.

    Tracklist:
    1. Outcast
    2. I Choke
    3. Ambush In The Night
    4. Im Against
    5. We Rise
    6. Red I
    7. Who Can I Trust? (Prayer)
    8. Leave Me Alone
    9. Fuel My Fire
    10. I Confront My Enemy
    11. Hell Is Here
    12. Chamunda

    Score: 75 / 100

    Reviewer: Edo
    Toegevoegd: 24 oktober 2006

    Meer Ektomorf:

  • Officile website
  • Concert: Ektomorf in Rotterdam (2002)
  • Concert: Ektomorf in Tilburg (2005)
  • Concert: Ektomorf op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Review: Retribution
  • Review: The Acoustic
  • Review: What Doesn't Kill Me...

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door torre op 2006-10-24 22:17:57



    deze band is gaaf, en heeft speelplezier, waarom zeiken over een Soulfly rip off
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Kash op 2006-10-25 11:58:22



    Bestond Ektomorf niet eerder dan Soulfly? Zomaar een vraag hoor, weet het niet precies.
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door fetus op 2006-10-26 14:01:23
    Score: 30 / 100


    1994, ja. Maar Sepultura en bestaat ets langer...
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Een Metalfan op 2007-11-21 22:02:50
    Score: 80 / 100


    goeie plaat , niet zeiken. Idd tegenwoordig zijn maar weinig bands origineel. maar ok, zowat, als t maar goed klinkt toch?
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Jeroen op 2008-06-19 23:14:11
    Score: 85 / 100


    Ik vind dat deze plaat niet onder doet voor Roots of Chaos AD. Op dit moment is Ektomorf naar mijn mening gewoon beter bezig dan Sepultura, dus wat maakt het dan uit dat er overeenkomsten in de speelstijl zijn? Zolang ze beter zijn dan soortgelijke bands interesseert het mij echt geen zak. Bovendien vind ik ze nou ook weer niet zo veel op Sepultura lijken dat je het een kloon kunt noemen, wat ik ook nog wel eens lees. De vergelijking met Soulfly vind ik echt grote onzin, men blijft Soulfly maar in n adem noemen met Sepultura terwijl het toch echt wezenlijk andere muziek is? De enige overeenkomsten zijn Max en de tribal invloeden.

    Reageer op: Ektomorf - Outcast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Freak Kitchen

  • Interviews
  • Sylosis
  • Roadburn
  • Dreamgrave
  • Napalm Death
  • Battle Beast
  • Sin7sinS
  • Devilment
  • Ancient Bards
  • Soulburn
  • Thanatos

  • Nieuwste reviews
    Irritation - Taste The Floor
    Illuminata - Where Stories Unfold
    Self-Inflicted Violence - The Sanctimonious Hypocrites Of Reality
    Steven Wilson - Hand.Cannot.Erase.
    Abraham / Coilguns - split
    Where Evil Follows - Portable Darkness
    Manilla Road - The Blessed Curse
    Dtente - Recognize No Authority (re-release)
    Torche - Restarter
    A Dark Line - Running From The Light
    The Agonist - Eye Of Providence
    Night Demon - Curse Of The Damned
    Absentia Lunae - Vorwrts
    Whyzdom - Symphony For A Hopeless God
    Saxon - Heavy Metal Thunder: Bloodstock Edition
    Ensiferum - One Man Army
    Furor Gallico - Songs From The Earth

    Concertreviews
  • Ascension, Blzer, Vassafor en Dysangelium
  • Marduk, Belphegor en Bliss Of Flesh
  • Cryptopsy, Bodyfarm, Bleeding Gods en Bloodgod
  • Maiden uniteD en Chapter7
  • Harsh Toke, Comet Control en Death Alley

  • Retro Reviews
    Melvins - Bullhead
    Death - Spiritual Healing
    Carnage - Dark Recollections
    Hamfer - Evst
    Impetigo - Ultimo Mondo Cannibale

    Forum
  • 24-5-2015 skull fist,...
  • 16-5-2015 john coghla...
  • fortarock 2015
  • 3-5-2015 keep of kale...
  • arab metalheads?
  • voetbaltopic ix
  • irritation - taste th...
  • local heroes: 12:04 +...
  • goede/slechte traders
  • 01-03 mirrors for psy...
  • het grote glamrocktopic
  • eindhoven metal meeti...
  • schollenpop, za. 1 au...
  • marduk + belphegor, f...
  • nieuw in de platenkast

  • Nieuwe Releases
    27 februari:
  • (cd) Dysrider - Bury The Omen
  • (cd) Enforcer - From Beyond
  • (cd) Evertale - Of Dragons and Elves
  • (cd) Evil Invaders - Pulses Of Pleasure
  • (cd) Frosttide - Blood Oath
  • (cd) Godless Angel - Harvester Of Shadows
  • (cd) Imperial Triumphant - Abyssal Gods
  • (cd) In Other Climes - Leftover
  • (cd) Melechesh - Enki
  • (cd) Mindead - Controlling The Tides
  • (cd) The Jury And The Saints - The Jury And The Saints
  • (cd) We Are Harlots - We Are Harlots
  • (cd) Wolfpakkk - Rise Of The Animal
  • (ep) Swar - Veneficivm
    28 februari:
  • (cd) Whispering Woods - Perditus et Dea
    2 maart:
  • (cd) Apostate - Time Of Terror
  • (cd) Dunderbeist - Hyklere
  • (cd) Foetal juice & Human landfill split
  • (cd) Kyrbgrinder - Chronicles of a Dark Machine
  • (cd) Neolith - Izi.Im.Kurnu-Ki
  • (cd) Sentinel Beast - Depths of Death (re-release)
    3 maart:
  • (cd) Crypt Sermon - Out Of The Garden
  • (cd) Smash Into Pieces - The Apocalypse DJ
    5 maart:
  • (cd) Steven Wilson - Hand.Cannot.Erase

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.