Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete studio-album van Marduk?

    Dark Endless [1992]
    Those Of The Unlight [1993]
    Opus Nocturne [1994]
    Heaven Shall Burn [1996]
    Nightwing [1998]
    Panzer Division Marduk [1999]
    La Grande Danse Macabre [2001]
    World Funeral [2003]
    Plague Angel [2004]
    Rom 5:12 [2007]
    Wormwood [2009]
    Serpent Sermon [2012]

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    31 oktober:
  • Delain en Serenity
  • Dutch Doom Days XIII
  • Hammercult
  • Magnetica, Bon Scotch en Motorblok
  • Textures, Exivious en Barnacles
  • Vanderbuyst, Diablo Blvd en Wolfskop
    1 november:
  • Deathstars en The Dead And Living
  • Delain en Serenity
  • Denial Of God, Wederganger en Verbum Verus
  • Dutch Doom Days XIII
  • Frysian Brotherhood Fest
  • Insomnium, Fleshgod Apocalypse en Stamina
  • Mario's Metal Meeting 9
  • Metalcon II
  • Stormrider
  • Strudelfest
  • Virtil Donati Band
    2 november:
  • Animals As Leaders en Tesseract
  • Dutch Doom Days XIII
  • Hammercult, Frozen Remains, Guardian en Insurrection
  • Helmet
  • Metal Record Fair + concert Evil Invaders en Overruled
  • Michael Schenker's Temple Of Rock
  • Stream Of Passion fanclubdag
  • Virgil Donati Band
    5 november:
  • Saxon, Skid Row en Halcyon Way
    6 november:
  • Hatebreed
  • Saxon, Skid Row en Halcyon Way

  • Over één maand
    1 december:
  • Anvil en Scene X Dream

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Jay "The Ripper" Ménard (Icewind) - 32
  • Mikkey Dee (Motörhead) - 51
  • Teddy Möller (Manticora) - 44

  • Ektomorf - Outcast

    Jaar van release: 2006
    Label: Nuclear Blast Records

    Ektomorf - Outcast

    Ektomorf had misschien wel een van de populairste bands van het moment geweest, hadden ze zich niet aan zoveel jatwerk vergrepen. De Hongaarse band krijgt vrijwel na elke release of optreden een stortvloed aan kritiek over zich heen. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want iedereen weet dat de muziek en podiumpresentatie van deze heren verdomd veel lijken op hetgeen Soulfly en de oude Sepultura lieten horen en zien.

    Toch is nu de tijd aangebroken om daar maar eens een dikke punt achter te zetten. Goed, de band is niet origineel. Maar wie is dat wel tegenwoordig? Daarom beluister ik hun nieuwe schijf Outcast aandachtig en pretendeer ik nog nooit van die Braziliaanse bands gehoord te hebben. Wat dan overblijft is toch wel een sterk album dat twaalf oerdegelijke metalsongs zonder al te veel flauwekul bevat. Wat didgeridoo-geluiden om het album te openen en af en toe eens wat Zuid-Amerikaanse percussie, en dan heb je het wel gehad.

    Het zou goed kunnen dat Ektomorf (om welke reden dan ook) gewoon met Soulfly en Sepultura vergeleken wíl worden. Daar werken ze zelf dan ook fanatiek aan mee doormiddel van songtitels als I’m Against en We Rise en een nummer te pikken van The Prodigy (Fuel My Fire). Bij deze band weet je altijd precies wat je kan verwachten. Het is niet origineel en het is niet verrassend, maar slecht is het allerminst en knallen doet het zeker. Dat is ook wat waard.

    Tracklist:
    1. Outcast
    2. I Choke
    3. Ambush In The Night
    4. I’m Against
    5. We Rise
    6. Red I
    7. Who Can I Trust? (Prayer)
    8. Leave Me Alone
    9. Fuel My Fire
    10. I Confront My Enemy
    11. Hell Is Here
    12. Chamunda

    Score: 75 / 100

    Reviewer: Edo
    Toegevoegd: 24 oktober 2006

    Meer Ektomorf:

  • Officiële website
  • Concert: Ektomorf in Rotterdam (2002)
  • Concert: Ektomorf in Tilburg (2005)
  • Concert: Ektomorf op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Review: Retribution
  • Review: The Acoustic
  • Review: What Doesn't Kill Me...

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door torre op 2006-10-24 22:17:57



    deze band is gaaf, en heeft speelplezier, waarom zeiken over een Soulfly rip off
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Kash op 2006-10-25 11:58:22



    Bestond Ektomorf niet eerder dan Soulfly? Zomaar een vraag hoor, weet het niet precies.
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door fetus op 2006-10-26 14:01:23
    Score: 30 / 100


    1994, ja. Maar Sepultura en bestaat íets langer...
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Een Metalfan op 2007-11-21 22:02:50
    Score: 80 / 100


    goeie plaat , niet zeiken. Idd tegenwoordig zijn maar weinig bands origineel. maar ok, zowat, als t maar goed klinkt toch?
    Ektomorf - Outcast
    Geplaatst door Jeroen op 2008-06-19 23:14:11
    Score: 85 / 100


    Ik vind dat deze plaat niet onder doet voor Roots of Chaos AD. Op dit moment is Ektomorf naar mijn mening gewoon beter bezig dan Sepultura, dus wat maakt het dan uit dat er overeenkomsten in de speelstijl zijn? Zolang ze beter zijn dan soortgelijke bands interesseert het mij echt geen zak. Bovendien vind ik ze nou ook weer niet zo veel op Sepultura lijken dat je het een kloon kunt noemen, wat ik ook nog wel eens lees. De vergelijking met Soulfly vind ik echt grote onzin, men blijft Soulfly maar in één adem noemen met Sepultura terwijl het toch echt wezenlijk andere muziek is? De enige overeenkomsten zijn Max en de tribal invloeden.

    Reageer op: Ektomorf - Outcast

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Cradle Of Filth Nederland

  • Interviews
  • Doro
  • Amaranthe
  • Diablo Blvd
  • Kingfisher Sky
  • Dark Fortress
  • Devin Townsend Project
  • The Sirens
  • Obituary
  • While Heaven Wept
  • Exodus

  • Nieuwste reviews
    At The Gates - At War With Reality
    Cavalera Conspiracy - Pandemonium
    Ghost Brigade - IV - One With The Storm
    Engraved Disillusion - The Eternal Rest
    Electric Wizard - Time To Die
    The Great Old Ones - Tekeli-Li
    Halcyon Way - Conquer
    We Fall Slowly - Butterfly Guillotine
    Devilment - The Great And Secret Show
    Portrait - Crossroads
    Amaranthe - Massive Addictive
    Obituary - Inked In Blood
    Firezone - Hell To Pay EP
    Devin Townsend Project - Z²
    Slipknot - .5: The Gray Chapter
    Impaled Nazarene - Vigorous And Liberating Death
    Riot V - Unleash The Fire

    Concertreviews
  • Dark Fortress, Secrets Of The Moon en Schammasch
  • After The Burial, Monuments, Circles en Tides From Nebula
  • Euroblast 2014
  • Vanderbuyst en Diablo Blvd
  • Heaven & Earth

  • Retro Reviews
    Exciter - Heavy Metal Maniac
    Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus
    Alice Cooper - Trash

    Forum
  • a-typische metal/rock...
  • onderzoek black metal...
  • 11 nov: solstafir + s...
  • mercyful fate
  • za 26-07-14: stonehen...
  • "the walking dea...
  • metalfans en sport.
  • naar welk concert ben...
  • voetbaltopic ix
  • wat vind je van kunst?
  • 01.02.2015: slipknot ...
  • mmm9; mpire of evil (...
  • vrouwelijk schoon
  • marillion
  • neurotic deathfest 20...

  • Nieuwe Releases
    31 oktober:
  • (cd) Apostle Of Solitude - Of Woe And Wounds. true american doom metal
  • (cd) Caronte - Church Of Shamanic Goetia
  • (cd) Devilment - The Great And Secret Show
  • (cd) Divine:Zero - The Cold Asylum
  • (cd) Doombringer - The Grand Sabbath
  • (cd) Emeth - Aethyr
  • (cd) Engraved Disillusion - The Eternal Rest
  • (cd) Fides Inversa - Mysterium Tremendum et Fascinans
  • (cd) FireWölfe - We Rule The Night
  • (cd) Graveyard Shifters - Brainwashed by Moonshine
  • (cd) Kissin' Black - Heart Over Head
  • (cd) Lordi - Scare Force One
  • (cd) Pestilential Shadows - Ephemeral
  • (cd) Thy Darkened Shade - Liber Lvcifer I: Khem Sedjet
    1 november:
  • (cd) Laster - De Verste Verte Is Hier
  • (cd) Rise Of The Northstar - Welcame
    3 november:
  • (cd) Absentia Lunae - Vormarts
  • (cd) Adimiron - Timelapse
  • (cd) Electric Mary - The Last Great Hope
  • (cd) Heart In Hand - A Beautiful White
  • (cd) Hell In The Club - Devil On My Shoulder
  • (cd) Obtruncation - Abode of the Departed Souls
  • (cd) Sinners Burn - Disturbing Creatures
  • (cd) Soen - Tellurian
    4 november:
  • (cd) Decaying - One To Conquer
  • (cd) Foul Body Autopsy - So Close To Dehumanization

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.