Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2015

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete Machine Head-song?

    Aesthetics Of Hate
    Beautiful Mourning
    Bite The Bullet
    Blood For Blood
    Bulldozer
    Clenching The Fists Of Dissent
    Darkness Within
    Davidian
    Death Church
    Descend The Shades Of Night
    From This Day
    Halo
    I Am Hell (Sonata In C#)
    I'm Your God Now
    Imperium
    Killers & Kings
    Locust
    Now I Lay Thee Down
    Now We Die
    Old
    Spine
    Take My Scars
    Ten Ton Hammer
    The Blood, The Sweat, The Tears
    een andere Machine Head-kraker

    [ Uitslag | Enquętes ]

    Concertagenda
    9 februari:
  • Halestorm
  • Laibach
  • Nekrogoblikon
  • The Vintage Caravan, Dead Lord en Tiebreaker
    10 februari:
  • Alex Skolnick Trio en Jeff Aug
  • Luca Turilli's Rhapsody, Temperance en Qantice
  • The Vintage Caravan, Dead Lord en Tiebreaker
    11 februari:
  • Black Stone Cherry en Theory Of A Deadman
  • Lionheart, Desolated, Kublai Khan en Fallbrawl
  • Ram en Bliksem
  • Stream of Passion, Scarlet Stories en Penelope
    12 februari:
  • The Exploited, Peter Pan Speedrock, Green Hornet, Iguana Death Cult en Black Volvo
  • Conspiracy Of Seven en Dance With Dragons
  • Daisy D, Death to Decaf, The Unslain en Crimson River
  • Elizium
  • Escape The Fate, New Year's Day, Fearless Vampire Killers en Like A Storm
  • Kataklysm, Septicflesh en Aborted
  • Metal disco
  • Textures en Purest Of Pain
  • The Black Veins en All Comes Down
    13 februari:
  • Dragged Into Sunlight en Gnaw Their Tongues
  • John Coffey
  • Metal Battle voorronde Noord-Holland
  • Metal Battle voorronde Utrecht
  • Rag-Tag festival
  • Stonerfall
  • Textures, Pelgrim en Unchained Reality
    14 februari:
  • Dragged Into Sunlight, Gnaw Their Tongues en Terzij De Horde
  • RAM, Bliksem en Martyr
  • Robby Valentine en The Rock Choir
  • Tesseract en Contortionists

  • Over één maand
    9 maart:
  • Deafhaven en Myrkur

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Maciej "Slimak" Starosta (Acid Drinkers) - 45
  • Patrick Savelkoul (Callenish Circle) - 42
  • Pecu Cinnari (Tarot) - 49
  • Pekka Johansson (Amoral) - 29
  • Rachel Bolan (Skid Row) - 50
  • Séverin Bonneville (Alkemyst) - 38
  • Zoltán "Töfi" Cserfalvi (Ossian) - 46

  • Caliban - The Undying Darkness

    Jaar van release: 2006
    Label: Roadrunner Records

    Caliban - The Undying Darkness
    Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

    Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

    Tracklist:
    1.Intro
    2. I Rape Myself
    3. Song About Killing
    4. It´s Our Burden To Bleed
    5. Nothing Is Forever
    6. Together Alone
    7. My Fiction Beauty
    8. No More 2nd Chances
    9. I Refuse To Keep On Living
    10. Sick Of Running Away
    11. Moment Of Clarity
    12. Room Of Nowhere

    Score: 65 / 100

    Reviewer: Kristof
    Toegevoegd: 12 februari 2006

    Koop dit album in

    Meer Caliban:

  • Caliban's website
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2005)
  • Concert: Caliban op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2009)
  • Concert: Caliban op FortaRock - The Festival 2014 (2014)
  • Review: Ghost Empire
  • Review: The Awakening
  • Review: The Opposite From Within
  • Review: Caliban vs. Heaven Shall Burn - The Split Program II

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kash op 2006-02-13 13:02:34



    Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door me op 2006-02-13 14:31:25



    dat komt omdat je een mongool bent.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door joe op 2006-02-13 15:29:36



    dat komt omdat je een mongool bent.
    schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door j-man op 2006-02-13 19:40:17
    Score: 5 / 100


    goed argument
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Rob G op 2006-02-13 21:52:42
    Score: 7 / 100


    Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-16 20:53:07
    Score: 60 / 100


    Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Necromancer op 2006-02-17 08:31:24
    Score: 75 / 100


    In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kristof op 2006-02-17 17:08:22



    Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-17 20:33:25



    Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door MetalKev op 2006-02-17 23:02:56
    Score: 2 / 100


    slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Matthias op 2006-03-13 20:13:29
    Score: 80 / 100


    Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Maart\'n op 2006-04-16 19:10:59
    Score: 70 / 100


    Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Somebody op 2006-06-05 12:38:39
    Score: 50 / 100


    Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Een Metalfan op 2006-11-05 18:55:19
    Score: 1 / 100


    Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.

    Reageer op: Caliban - The Undying Darkness

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • The Vintage Caravan

  • Interviews
  • Textures
  • Borknagar
  • Disquiet
  • Tesseract
  • Bliksem
  • Shining (Nor)
  • Phantasma
  • Ne Obliviscaris
  • Firespawn
  • APEX

  • Specials
  • De Stenen Wortels van Heavy Metal: Motörhead - Overkill

  • Nieuwste reviews
    Mirror - Mirror
    RAW - Battalion Of Demons
    Fleshgod Apocalypse - King
    From The Ashes - The Final Incarnation
    Irradiance - Dissidence
    Mĺnegarm - Mĺnegarm
    Blackdeath - Totentanz
    Killing Cult Society - Fallout
    Solution .45 - Nightmares In The Waking State - Part I
    Textures - Phenotype
    Prong - X - No Absolutes
    Masterplan - Keep Your Dream aLive
    Old Forest - Dagian
    King Wraith - Of Secrets And Lore
    Manimal - Trapped In The Shadows
    Urgehal - Aeons In Sodom
    Exumer - The Raging Tides

    Concertreviews
  • Behemoth, Abbath, Entombed A.D. en Inquisition
  • Kingfisher Sky, Sin7sinS, Scarlet Stories en Blackbriar
  • Delain en The Charm The Fury
  • Persistence Tour 2016
  • Luca Turilli's Rhapsody, Iron Mask en Asylum Pyre

  • Retro Reviews
    Deathronic - Duality Chaos
    Be'lakor - The Frail Tide
    Tiamat - Sumerian Cry
    Cadaver - Hallucinating Anxiety
    Atheist - Piece Of Time

    Forum
  • dit ramt er op mijn t...
  • je favoriete bier iii
  • up to date blijven?
  • de toekomst van metal
  • voetbaltopic ix
  • textures
  • prefest pitfest - het...
  • behemoth, abbath, ent...
  • hardcore/punk/metalco...
  • nieuw in de platenkast
  • schwarz metall / blac...
  • 2 april @ het podium:...
  • necromantia - "n...
  • graspop metal meeting...
  • avantasia-the metal o...

  • Nieuwe Releases
    8 februari:
  • Camel Of Doom - Terrestrial
    12 februari:
  • Antropomorphia - Necromantic Love Songs
  • Behennah - Too Loud To Live, Too Drunk To Die
  • Beyond The Black - Lost In Forever
  • Bloodbound - One Night of Blood
  • Cedron - Valence
  • Elyria - Reflection And Refraction
  • For I Am King - We All Have Demons
  • Heretic's Dream - Floating State Of Mind
  • Inishmore - The Lemming Project
  • Lost Society - Braindead
  • Low Flying Hawks - Kofuku
  • Michel Anoia - Plethora
  • Rotting Christ - Rituals
  • The Erkonauts - I Did Something Bad
  • Urgehal - Aeons In Sodom
  • Zephaniah - Reforged
    13 februari:
  • Löbo - Alma
    15 februari:
  • Triumvir Foul - Triumvir Foul

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.