Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete studio-album van Marduk?

    Dark Endless [1992]
    Those Of The Unlight [1993]
    Opus Nocturne [1994]
    Heaven Shall Burn [1996]
    Nightwing [1998]
    Panzer Division Marduk [1999]
    La Grande Danse Macabre [2001]
    World Funeral [2003]
    Plague Angel [2004]
    Rom 5:12 [2007]
    Wormwood [2009]
    Serpent Sermon [2012]

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    31 oktober:
  • Delain en Serenity
  • Dutch Doom Days XIII
  • Hammercult
  • Magnetica, Bon Scotch en Motorblok
  • Textures, Exivious en Barnacles
  • Vanderbuyst, Diablo Blvd en Wolfskop
    1 november:
  • Deathstars en The Dead And Living
  • Delain en Serenity
  • Denial Of God, Wederganger en Verbum Verus
  • Dutch Doom Days XIII
  • Frysian Brotherhood Fest
  • Insomnium, Fleshgod Apocalypse en Stamina
  • Mario's Metal Meeting 9
  • Metalcon II
  • Stormrider
  • Strudelfest
  • Virtil Donati Band
    2 november:
  • Animals As Leaders en Tesseract
  • Dutch Doom Days XIII
  • Hammercult, Frozen Remains, Guardian en Insurrection
  • Helmet
  • Metal Record Fair + concert Evil Invaders en Overruled
  • Michael Schenker's Temple Of Rock
  • Stream Of Passion fanclubdag
  • Virgil Donati Band
    5 november:
  • Saxon, Skid Row en Halcyon Way
    6 november:
  • Hatebreed
  • Saxon, Skid Row en Halcyon Way

  • Over één maand
    1 december:
  • Anvil en Scene X Dream

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Jay "The Ripper" Ménard (Icewind) - 32
  • Mikkey Dee (Motörhead) - 51
  • Teddy Möller (Manticora) - 44

  • Caliban - The Undying Darkness

    Jaar van release: 2006
    Label: Roadrunner Records

    Caliban - The Undying Darkness
    Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

    Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

    Tracklist:
    1.Intro
    2. I Rape Myself
    3. Song About Killing
    4. It´s Our Burden To Bleed
    5. Nothing Is Forever
    6. Together Alone
    7. My Fiction Beauty
    8. No More 2nd Chances
    9. I Refuse To Keep On Living
    10. Sick Of Running Away
    11. Moment Of Clarity
    12. Room Of Nowhere

    Score: 65 / 100

    Reviewer: Kristof
    Toegevoegd: 12 februari 2006

    Meer Caliban:

  • Caliban's website
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2005)
  • Concert: Caliban op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2009)
  • Concert: Caliban op FortaRock - The Festival 2014 (2014)
  • Review: Ghost Empire
  • Review: The Awakening
  • Review: The Opposite From Within
  • Review: Caliban vs. Heaven Shall Burn - The Split Program II

    Zoek op Caliban cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kash op 2006-02-13 13:02:34



    Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door me op 2006-02-13 14:31:25



    dat komt omdat je een mongool bent.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door joe op 2006-02-13 15:29:36



    dat komt omdat je een mongool bent.
    schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door j-man op 2006-02-13 19:40:17
    Score: 5 / 100


    goed argument
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Rob G op 2006-02-13 21:52:42
    Score: 7 / 100


    Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-16 20:53:07
    Score: 60 / 100


    Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Necromancer op 2006-02-17 08:31:24
    Score: 75 / 100


    In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kristof op 2006-02-17 17:08:22



    Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-17 20:33:25



    Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door MetalKev op 2006-02-17 23:02:56
    Score: 2 / 100


    slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Matthias op 2006-03-13 20:13:29
    Score: 80 / 100


    Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Maart\'n op 2006-04-16 19:10:59
    Score: 70 / 100


    Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Somebody op 2006-06-05 12:38:39
    Score: 50 / 100


    Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Een Metalfan op 2006-11-05 18:55:19
    Score: 1 / 100


    Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.

    Reageer op: Caliban - The Undying Darkness

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Cradle Of Filth Nederland

  • Interviews
  • Doro
  • Amaranthe
  • Diablo Blvd
  • Kingfisher Sky
  • Dark Fortress
  • Devin Townsend Project
  • The Sirens
  • Obituary
  • While Heaven Wept
  • Exodus

  • Nieuwste reviews
    Ghost Brigade - IV - One With The Storm
    Engraved Disillusion - The Eternal Rest
    Electric Wizard - Time To Die
    The Great Old Ones - Tekeli-Li
    Halcyon Way - Conquer
    We Fall Slowly - Butterfly Guillotine
    Devilment - The Great And Secret Show
    Portrait - Crossroads
    Amaranthe - Massive Addictive
    Obituary - Inked In Blood
    Firezone - Hell To Pay EP
    Devin Townsend Project - Z²
    Slipknot - .5: The Gray Chapter
    Impaled Nazarene - Vigorous And Liberating Death
    Riot V - Unleash The Fire
    Kingfisher Sky - Arms Of Morpheus
    My Own Ghost - Love Kills

    Concertreviews
  • Dark Fortress, Secrets Of The Moon en Schammasch
  • After The Burial, Monuments, Circles en Tides From Nebula
  • Euroblast 2014
  • Vanderbuyst en Diablo Blvd
  • Heaven & Earth

  • Retro Reviews
    Exciter - Heavy Metal Maniac
    Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus
    Alice Cooper - Trash

    Forum
  • 01.02.2015: slipknot ...
  • mmm9; mpire of evil (...
  • metalfans en sport.
  • vrouwelijk schoon
  • onderzoek black metal...
  • wat vind je van kunst?
  • marillion
  • za 26-07-14: stonehen...
  • neurotic deathfest 20...
  • 15 nov: 1349 + suppor...
  • 09/01 insanity alert ...
  • 9/11/2014 winterfylle...
  • grindfeast xl
  • obese minister op vol...
  • 1-11: denial of god +...

  • Nieuwe Releases
    31 oktober:
  • (cd) Apostle Of Solitude - Of Woe And Wounds. true american doom metal
  • (cd) Caronte - Church Of Shamanic Goetia
  • (cd) Devilment - The Great And Secret Show
  • (cd) Divine:Zero - The Cold Asylum
  • (cd) Doombringer - The Grand Sabbath
  • (cd) Emeth - Aethyr
  • (cd) Engraved Disillusion - The Eternal Rest
  • (cd) Fides Inversa - Mysterium Tremendum et Fascinans
  • (cd) FireWölfe - We Rule The Night
  • (cd) Graveyard Shifters - Brainwashed by Moonshine
  • (cd) Kissin' Black - Heart Over Head
  • (cd) Lordi - Scare Force One
  • (cd) Pestilential Shadows - Ephemeral
  • (cd) Thy Darkened Shade - Liber Lvcifer I: Khem Sedjet
    1 november:
  • (cd) Laster - De Verste Verte Is Hier
  • (cd) Rise Of The Northstar - Welcame
    3 november:
  • (cd) Absentia Lunae - Vormarts
  • (cd) Adimiron - Timelapse
  • (cd) Electric Mary - The Last Great Hope
  • (cd) Heart In Hand - A Beautiful White
  • (cd) Hell In The Club - Devil On My Shoulder
  • (cd) Obtruncation - Abode of the Departed Souls
  • (cd) Sinners Burn - Disturbing Creatures
  • (cd) Soen - Tellurian
    4 november:
  • (cd) Decaying - One To Conquer
  • (cd) Foul Body Autopsy - So Close To Dehumanization

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.