Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete studio-album dat in het eerste kwartaal van 2015 verscheen?

    Ancient Rites - Laguz
    Blind Guardian - Beyond The Red Mirror
    Carach Angren - This Is No Fairytale
    Ensiferum - One Man Army
    Enslaved - In Times
    Heidevolk - Velua
    Marduk - Frontschwein
    Melechesh - Enki
    Moonspell - Extinct
    Napalm Death - Apex Predator-Easy Meat
    Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
    Orden Ogan - Ravenhead
    Steven Wilson - Hand. Cannot. Erase.
    The Gentle Storm - The Diary
    een andere studioplaat uit het eerste kwartaal

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    2 april:
  • Ball Noir en Huldre
  • Majesty, Blood Bound en Evil Invaders
  • Night Demon, Absolva en Air Raid
    3 april:
  • Lord Volture en Tysondog
  • Obey The Brave, Malevolence, Napoleon en To The Wind
  • Paaspop
  • Raven en Distillator
  • Sleepmakeswaves, Skybarbor en Tides From Nebula
  • The Gentle Storm
  • Therapy?
  • Very 'Eavy festival
  • While She Sleeps, Cancer Bats, Hundredth en Oathbreaker
    4 april:
  • Grindhoven 4
  • Paaspop
  • Progdreams IV
  • Satyricon, Oslo Faenskap en Vredehammer
  • Sepiroth en Ecocide
  • Veneration Of The Dead festival
  • Very 'Eavy festival
    5 april:
  • Eggbangers Ball
  • Majesty, Evil Invaders en Bloodbound
  • Paaspop
  • Progdreams IV
  • Saxon
  • The Mentors, Damned Pilots en The Filthy Ewoks
  • The Royal, For I Am King en Ashes of Many
  • Therapy?
  • Veneration Of The Dead festival
    6 april:
  • Praying Mantis en Sad Iron
    7 april:
  • Acid Witch en Bonehunter
    8 april:
  • Within Temptation

  • Over één maand
    2 mei:
  • Apocalyptica
  • Groezrock
  • Heidevolk
  • Klone en Scarlet Stories
  • Negura Bunget, Northern Plague, Agamendon, Spartan en Grimegod
  • Oerfest
  • Sonata Arctica en Freedom Call

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Aleksi Sihvonen (Medicated) - 31
  • Coen Janssen (Epica) - 34
  • Daniel Droste (Ahab) - 35
  • Giuseppe Spanò (Daedalus) - 39
  • Markus Vanhala (Malpractice) - 34
  • Phil Demmel (Machine Head) - 48
  • Richard Loudin (Monolithe) - 41
  • Sascha Gerstner (Helloween) - 38
  • Tim Grose (Lord) - 45

  • Caliban - The Undying Darkness

    Jaar van release: 2006
    Label: Roadrunner Records

    Caliban - The Undying Darkness
    Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

    Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

    Tracklist:
    1.Intro
    2. I Rape Myself
    3. Song About Killing
    4. It´s Our Burden To Bleed
    5. Nothing Is Forever
    6. Together Alone
    7. My Fiction Beauty
    8. No More 2nd Chances
    9. I Refuse To Keep On Living
    10. Sick Of Running Away
    11. Moment Of Clarity
    12. Room Of Nowhere

    Score: 65 / 100

    Reviewer: Kristof
    Toegevoegd: 12 februari 2006

    Meer Caliban:

  • Caliban's website
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2005)
  • Concert: Caliban op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2009)
  • Concert: Caliban op FortaRock - The Festival 2014 (2014)
  • Review: Ghost Empire
  • Review: The Awakening
  • Review: The Opposite From Within
  • Review: Caliban vs. Heaven Shall Burn - The Split Program II

    Zoek op Caliban cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kash op 2006-02-13 13:02:34



    Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door me op 2006-02-13 14:31:25



    dat komt omdat je een mongool bent.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door joe op 2006-02-13 15:29:36



    dat komt omdat je een mongool bent.
    schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door j-man op 2006-02-13 19:40:17
    Score: 5 / 100


    goed argument
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Rob G op 2006-02-13 21:52:42
    Score: 7 / 100


    Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-16 20:53:07
    Score: 60 / 100


    Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Necromancer op 2006-02-17 08:31:24
    Score: 75 / 100


    In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kristof op 2006-02-17 17:08:22



    Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-17 20:33:25



    Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door MetalKev op 2006-02-17 23:02:56
    Score: 2 / 100


    slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Matthias op 2006-03-13 20:13:29
    Score: 80 / 100


    Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Maart\'n op 2006-04-16 19:10:59
    Score: 70 / 100


    Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Somebody op 2006-06-05 12:38:39
    Score: 50 / 100


    Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Een Metalfan op 2006-11-05 18:55:19
    Score: 1 / 100


    Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.

    Reageer op: Caliban - The Undying Darkness

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Actie
  • Neurotic Deathfest

  • Interviews
  • Europe
  • The Agonist
  • Moonspell
  • Nightwish
  • The Gentle Storm
  • The Neal Morse Band
  • Evil Invaders
  • Venom
  • Sleeping Romance
  • Bleeding Gods

  • Nieuwste reviews
    Der Weg Einer Freiheit - Stellar
    King Woman - Doubt EP
    Katavasia - Sacrilegious Testament
    Heidevolk - Velua
    Sacral Rage - Illusions In Infinite Void
    Gus G - I Am The Fire
    Acid King - Middle Of Nowhere, Centre Of Everywhere
    Blut Aus Nord / P.H.O.B.O.S. - Triunity
    Pyramaze - Disciples Of The Sun
    Garden Of Worm - Idle Stones
    Nightwish - Endless Forms Most Beautiful
    Pet The Preacher - The Cave & The Sunlight
    Mansion - Uncreation EP
    The Monolith Deathcult - Bloodcvlts
    Neolith - Izi.Im.Kurni-Ki
    The Answer - Raise A Little Hell
    Hate - Crusade: Zero

    Concertreviews
  • The Gentle Storm en Stream Of Passion
  • Ensiferum, Insomnium en Omnium Gatherum
  • Karnivool en Monuments
  • Steven Wilson
  • Paganfest XL

  • Retro Reviews
    Enslaved - Isa
    Led Zeppelin - Physical Graffiti
    Deftones - White Pony
    Enslaved - Eld
    Enslaved - Mardraum: Beyond The Within

    Forum
  • epic metal iii
  • releases 2015
  • nieuw in de platenkast
  • the devil's blood
  • fortarock 2015
  • immortal
  • eindhoven metal meeti...
  • stonehenge festival, ...
  • 4 & 5 april: vene...
  • "the walking dea...
  • hell + inquisitor + f...
  • goede/slechte traders
  • zo 26 apr: conan + or...
  • doom metal v: friends...
  • 02-05-15 apophys + su...

  • Nieuwe Releases
    3 april:
  • (cd) Agnostic Front - The American Dream Died
  • (cd) Apophys - Prime Incursion
  • (cd) Halestorm - Into The Wild Life
  • (cd) Skady - When Sun Disappeared
    6 april:
  • (cd) Ill Omen - Compendium Melificarum - Esoterica
  • (cd) Malthusian - Below the Hengiform
    7 april:
  • (cd) Abominator - Evil Proclaimed
  • (cd) Délétère - De Ritibus Morbiferis – Demo Compendium
  • (cd) Délétère - Les Heures de la Peste
  • (cd) Ether - Hymns of Failure
  • (cd) Minsk - The Crash And The Draw
  • (cd) Royal Thunder - Crooked Doors

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.