Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete Judas Priest-song?

    A Touch Of Evil
    Beyond The Realms Of Death
    Breaking The Law
    Cathedral Spires
    Diamonds And Rust
    Electric Eye
    Exciter
    Freewheel Burning
    Grinder
    Hell Bent For Leather
    Living After Midnight
    Metal Gods
    Metal Meltdown
    Night Crawler
    Painkiller
    Rapid Fire
    Screaming For Vengeance
    Sinner
    The Green Manalishi (With The Two-Pronged Crown)
    The Ripper
    The Sentinel
    Turbo Lover
    Victim Of Changes
    You've Got Another Thing Comin'
    een andere Judas Priest-kraker

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    25 mei:
  • Ribs & Blues festival
    27 mei:
  • Dir En Grey en Rise Of The Northstar
    29 mei:
  • Airbourne en Drive Like Maria
  • Contorted mind, Clitorape en Korpse
  • Steak Number Eight, Mannheim en An Evening With Knives
  • Vicious Rumors en Fireforce
    30 mei:
  • Dynamo MetalFest Bandbattle
  • My Propane en Aeverium
    31 mei:
  • Orchid en The Vintage Caravan
  • She's Got Balls

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 25-06-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Americo Rigoldi (Dominici) - 36
  • Anders Johansson (Hammerfall) - 53
  • Glen Drover (Megadeth) - 46
  • Klaus Meine (Scorpions) - 67
  • Martin Mayer (Sunterra) - 40
  • Pascal Landry (Dark Omentia) - 31

  • Caliban - The Undying Darkness

    Jaar van release: 2006
    Label: Roadrunner Records

    Caliban - The Undying Darkness
    Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

    Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

    Tracklist:
    1.Intro
    2. I Rape Myself
    3. Song About Killing
    4. It´s Our Burden To Bleed
    5. Nothing Is Forever
    6. Together Alone
    7. My Fiction Beauty
    8. No More 2nd Chances
    9. I Refuse To Keep On Living
    10. Sick Of Running Away
    11. Moment Of Clarity
    12. Room Of Nowhere

    Score: 65 / 100

    Reviewer: Kristof
    Toegevoegd: 12 februari 2006

    Meer Caliban:

  • Caliban's website
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2005)
  • Concert: Caliban op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2009)
  • Concert: Caliban op FortaRock - The Festival 2014 (2014)
  • Review: Ghost Empire
  • Review: The Awakening
  • Review: The Opposite From Within
  • Review: Caliban vs. Heaven Shall Burn - The Split Program II

    Zoek op Caliban cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kash op 2006-02-13 13:02:34



    Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door me op 2006-02-13 14:31:25



    dat komt omdat je een mongool bent.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door joe op 2006-02-13 15:29:36



    dat komt omdat je een mongool bent.
    schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door j-man op 2006-02-13 19:40:17
    Score: 5 / 100


    goed argument
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Rob G op 2006-02-13 21:52:42
    Score: 7 / 100


    Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-16 20:53:07
    Score: 60 / 100


    Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Necromancer op 2006-02-17 08:31:24
    Score: 75 / 100


    In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kristof op 2006-02-17 17:08:22



    Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-17 20:33:25



    Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door MetalKev op 2006-02-17 23:02:56
    Score: 2 / 100


    slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Matthias op 2006-03-13 20:13:29
    Score: 80 / 100


    Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Maart\'n op 2006-04-16 19:10:59
    Score: 70 / 100


    Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Somebody op 2006-06-05 12:38:39
    Score: 50 / 100


    Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Een Metalfan op 2006-11-05 18:55:19
    Score: 1 / 100


    Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.

    Reageer op: Caliban - The Undying Darkness

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Selfmachine
  • Kamelot
  • Tribulation
  • Sorcerer
  • Red Vultures
  • Elder
  • Trial
  • Europe
  • The Agonist
  • Moonspell

  • Nieuwste reviews
    Coal Chamber - Rivals
    Kings Destroy - Kings Destroy
    Sinners Moon - Atlantis
    Demon Eye - Tempora Infernalia
    Ufomammut - Ecate
    Sirenia - The Seventh Life Path
    Architects Of Chaoz - The League Of Shadows
    Succubus Irons - The Gorgon's Lullaby
    Pain Of Salvation - Falling Home
    Nashville Pussy - Ten Years Of Pussy
    Leprous - The Congregation
    Mist - Inan'
    Arthemis - Live From Hell
    Immortal Souls - Wintermetal
    Riff Fist - The Good, The Loud And The Riff EP
    Stone Sour - Meanwhile In Burbank
    Mirror Queen - Scaffolds Of The Sky

    Concertreviews
  • Uriah Heep en Mamilla
  • Sylosis en Wovenwar
  • Arch Enemy, Unearth en Drone
  • Arcturus, Vulture Industries, Kraków en Seven Impale
  • Melechesh, Keep Of Kalessin, Tribulation, Embryo en Cvinger

  • Retro Reviews
    The Doors - The Doors
    Leprous - Bilateral
    Leprous - Tall Poppy Syndrome
    End Of September - End Of September
    Murky Red - Time Doesn't Matter

    Forum
  • filmclubje
  • luisterclubje
  • schwarz metall / blac...
  • vleesch
  • voetbaltopic ix
  • nieuw in de platenkast
  • geloof
  • het grote vinyl topic!
  • dagelijkse hommeles i...
  • dit ramt er op mijn t...
  • di 11 augustus death ...
  • naar welk concert ben...
  • metal-archives.com
  • occult rock
  • hardcore/punk/metalco...

  • Nieuwe Releases
    25 mei:
  • (cd) Galvano - Trail Of The Serpent
  • (cd) Leprous - The Congregation
  • (cd) Nocturnal Depression - Spleen Black Metal
  • (cd) Ski-King - Sketchbook III
    26 mei:
  • (cd) Deep Purple - Long Beach 1971
  • (cd) Thunder - Wonder Days
    28 mei:
  • (cd) Architects of Chaoz - The League of Shadows
    29 mei:
  • (cd) Armored Saint - Win Hands Down
  • (cd) Cult Of Endtime - In Charnel Lights
  • (cd) DiabolicuM - Ia Pazuzu
  • (cd) Ered - Night Of Eternal Doom
  • (cd) Fall Of Carthage - Behold
  • (cd) Festerday - ...The Four Stages Of Decomposition...
  • (cd) My Sleeping Karma - Moksha
  • (cd) Vanhelga - Ångest

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.