Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Metalfan.nl on Facebook Facebook
  • Metalfan.nl on Instagram Instagram
  • Twitter Twitter
  • Heavy Metal Tattoo

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete Guns N' Roses-song uit de tijd dat Slash nog bij de band van Axl Rose zat?

    Ain't It Fun [Dead Boys-cover]
    Civil War
    Coma
    Don't Cry
    Estranged
    It's So Easy
    Knockin' On Heaven's Door [Bob Dylan-cover]
    Live And Let Die [Wings-cover]
    Mr. Brownstone
    My Michelle
    Nightrain
    November Rain
    Paradise City
    Patience
    Sweet Child O' Mine
    Sympathy For The Devil [Rolling Stones-cover]
    Welcome To The Jungle
    Yesterdays
    You Could Be Mine
    een andere song van Guns N' Roses met Slash

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    30 augustus:
  • Live At The Brons
    3 september:
  • Coco The Enemy, Dieselburner en Bubbleshot
  • Steelwing en Noctum
    4 september:
  • Audrey Horne, Dead Lord en Dead City Ruins
  • Don Airey en Stormbringer
  • Novelists, Prospect, Combined Fragments en Forgettoforgive
  • Steelwing en Noctum
  • Stream Of Passion en Kingfisher Sky
  • Tankard en Anger Machine
  • Warpath, Icepick en Cornered
    5 september:
  • Disavowed
  • T-Monium festival
  • The Covering en Kiss My Ass

  • Over één maand
    30 september:
  • Slaughtbath, Turbocharged en Violentor

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Dave Brockie (Oderus Urungus) (GWAR) - 52
  • Roland Grapow (Helloween) - 56

  • Caliban - The Undying Darkness

    Jaar van release: 2006
    Label: Roadrunner Records

    Caliban - The Undying Darkness
    Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

    Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

    Tracklist:
    1.Intro
    2. I Rape Myself
    3. Song About Killing
    4. It´s Our Burden To Bleed
    5. Nothing Is Forever
    6. Together Alone
    7. My Fiction Beauty
    8. No More 2nd Chances
    9. I Refuse To Keep On Living
    10. Sick Of Running Away
    11. Moment Of Clarity
    12. Room Of Nowhere

    Score: 65 / 100

    Reviewer: Kristof
    Toegevoegd: 12 februari 2006

    Meer Caliban:

  • Caliban's website
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2005)
  • Concert: Caliban op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2009)
  • Concert: Caliban op FortaRock - The Festival 2014 (2014)
  • Review: Ghost Empire
  • Review: The Awakening
  • Review: The Opposite From Within
  • Review: Caliban vs. Heaven Shall Burn - The Split Program II

    Zoek op Caliban cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kash op 2006-02-13 13:02:34



    Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door me op 2006-02-13 14:31:25



    dat komt omdat je een mongool bent.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door joe op 2006-02-13 15:29:36



    dat komt omdat je een mongool bent.
    schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door j-man op 2006-02-13 19:40:17
    Score: 5 / 100


    goed argument
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Rob G op 2006-02-13 21:52:42
    Score: 7 / 100


    Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-16 20:53:07
    Score: 60 / 100


    Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Necromancer op 2006-02-17 08:31:24
    Score: 75 / 100


    In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kristof op 2006-02-17 17:08:22



    Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-17 20:33:25



    Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door MetalKev op 2006-02-17 23:02:56
    Score: 2 / 100


    slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Matthias op 2006-03-13 20:13:29
    Score: 80 / 100


    Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Maart\'n op 2006-04-16 19:10:59
    Score: 70 / 100


    Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Somebody op 2006-06-05 12:38:39
    Score: 50 / 100


    Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Een Metalfan op 2006-11-05 18:55:19
    Score: 1 / 100


    Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.

    Reageer op: Caliban - The Undying Darkness

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Solarfall
  • Iron Maiden

  • Interviews
  • Nile
  • Ghost
  • Epic Metal Fest
  • Alcatraz Metal Festival
  • Kataklysm
  • Krisiun
  • Fear Factory
  • Armored Saint
  • Argus
  • Insurrection

  • Nieuwste reviews
    Violet Cold - Desperate Dreams
    Dead Lord - Heads Held High
    Myrkur - M
    Act Of Defiance - Birth And The Burial
    Fluisteraars - Luwte
    Disturbed - Immortalized
    System Overthrow - System Overthrow
    Pentagram - Curious Volume
    Nile - What Should Not Be Unearthed
    Ahab - The Boats Of The Glen Carrig
    Motörhead - Bad Magic
    Battlecross - Rise To Power
    Year Of The Goat - The Unspeakable
    We Came As Romans - We Came As Romans
    Rivers Of Nihil - Monarchy
    The Bridesmaid - Grayson
    Wildlights - Wildlights

    Concertreviews
  • Krisiun, Neocaesar, Obtruncation en Sepiroth
  • The Dillinger Escape Plan en Raketkanon
  • Into The Grave 2015
  • Alcatraz Hard Rock & Metal Festival 2015
  • Wacken Open Air 2015

  • Retro Reviews
    Ahab - The Giant
    Ahab - The Divinity Of Oceans
    Kadavar - Kadavar
    Enraged - It's Your Fear That Feeds Their Power
    KISS - Dressed To Kill

    Forum
  • soilwork
  • jag panzer
  • vleesch
  • filmpje! wat heb je n...
  • even voorstellen
  • concertmaatje gezocht...
  • nieuw in de platenkast
  • bon jovi
  • weaponuk, gunbarrel &...
  • iron maiden v
  • maryland - netherland...
  • my dying bride
  • ghost
  • meer computervragen
  • black label society -...

  • Nieuwe Releases
    28 augustus:
  • (cd) Ahab - The Boats of the Glen Carrig
  • (cd) Bliksem - Gruesome Masterpiece
  • (cd) Creeping - Revenant
  • (cd) Deep Black - Nails
  • (cd) Embassy Of Silence - Verisimilitude
  • (cd) Kaeck - Stormkult
  • (cd) Kalmen - Course Hex
  • (cd) King Dude - Songs of Flesh and Blood - In The Key Of Light
  • (cd) Moonbow - Volto del Demone
  • (cd) Motörhead - Bad Magic
  • (cd) Nile - What Should Not Be Unearthed
  • (cd) Pentagram - Curious Volume
  • (cd) Rifftera - Pitch Black
  • (cd) Riwen - The Cold
  • (cd) Soilwork - The Ride Majestic
  • (cd) Stahlmann - CO2
  • (cd) The Spirit Cabinet - Hystero Epileptic Possessed
  • (cd) Wederganger - Halfvergaan Ontwaakt
    1 september:
  • (cd) Beneath The Storm - Devil's Village
  • (cd) Necromancy - Ancient Wrath
    4 september:
  • (cd) Abominor - Opus: Decay
  • (cd) Amorphis - Under The Red Cloud
  • (cd) Burn The Iris - Ionosphere
  • (cd) Cretus - Dux Mea Lux
  • (cd) Dalkhu - Descend... into Nothingness
  • (cd) Grave Pleasures - Dreamcrash
  • (cd) Iron Maiden - The Book Of Souls
  • (cd) Once Human - The Life I Remember
  • (cd) Polarized - Western Hypnosis
  • (cd) Terrible Old Man - Cosmic Poems

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2015 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.