Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij van Bloodstone & Diamonds, de nieuwe Machine Head-cd?

    Album van het jaar!
    Uitstekend, maar ik heb dit jaar al beter gehoord
    Redelijk, maar geen eindejaarslijst-materiaal
    Matig, valt behoorlijk tegen
    Zeer zwak over de gehele linie
    De muziek is goed, maar de vocalen zijn zwak
    Ik heb hem nog niet beluisterd, maar ben wel benieuwd
    Ik heb geen interesse (meer) in Machine Head
    anders, namelijk:

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    22 november:
  • Grindfeast XL
  • Hatebreed, Length Of Time, Resistance en Deconsecrate
  • Mind:Soul en Adeia
  • Rotterdam Deathfest
  • Speedfest
  • Vulgar Display Of Pantera en Rage On Stage
    23 november:
  • Eluveitie, Arkona en Skálmöld
  • Rotterdam Deathfest
  • Suicide Silence, Thy Art Is Murder en Fit For An Autopsy
  • Valborg, Malm en Villainy
    24 november:
  • Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators, Monster Truck en The Dirty Denims
    25 november:
  • Suicide Silence, Thy Art Is Murder en Fit For An Autopsy
    26 november:
  • Hollywood Undead
    27 november:
  • Phil Campbell's All Star Band
  • Scorpions en The Treatment
    28 november:
  • Crystal Viper, Martyr, Gloria Victis en Venator
  • Diablo Blvd, Gloria Lewis, Dronegoat en Obese
  • Feuerengel

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 22-12-2014.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Christian "Chris" Gruber (Elis) - 37
  • Conny Bloom (Hanoi Rocks) - 45
  • Corey Beaulieu (Trivium) - 31
  • Fabio D'Amore (Pathosray) - 28
  • Luis Goulão (Shadowsphere) - 40
  • Ville Valo (HIM) - 38

  • Caliban - The Undying Darkness

    Jaar van release: 2006
    Label: Roadrunner Records

    Caliban - The Undying Darkness
    Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

    Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

    Tracklist:
    1.Intro
    2. I Rape Myself
    3. Song About Killing
    4. It´s Our Burden To Bleed
    5. Nothing Is Forever
    6. Together Alone
    7. My Fiction Beauty
    8. No More 2nd Chances
    9. I Refuse To Keep On Living
    10. Sick Of Running Away
    11. Moment Of Clarity
    12. Room Of Nowhere

    Score: 65 / 100

    Reviewer: Kristof
    Toegevoegd: 12 februari 2006

    Meer Caliban:

  • Caliban's website
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2005)
  • Concert: Caliban op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2009)
  • Concert: Caliban op FortaRock - The Festival 2014 (2014)
  • Review: Ghost Empire
  • Review: The Awakening
  • Review: The Opposite From Within
  • Review: Caliban vs. Heaven Shall Burn - The Split Program II

    Zoek op Caliban cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kash op 2006-02-13 13:02:34



    Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door me op 2006-02-13 14:31:25



    dat komt omdat je een mongool bent.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door joe op 2006-02-13 15:29:36



    dat komt omdat je een mongool bent.
    schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door j-man op 2006-02-13 19:40:17
    Score: 5 / 100


    goed argument
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Rob G op 2006-02-13 21:52:42
    Score: 7 / 100


    Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-16 20:53:07
    Score: 60 / 100


    Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Necromancer op 2006-02-17 08:31:24
    Score: 75 / 100


    In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kristof op 2006-02-17 17:08:22



    Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-17 20:33:25



    Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door MetalKev op 2006-02-17 23:02:56
    Score: 2 / 100


    slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Matthias op 2006-03-13 20:13:29
    Score: 80 / 100


    Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Maart\'n op 2006-04-16 19:10:59
    Score: 70 / 100


    Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Somebody op 2006-06-05 12:38:39
    Score: 50 / 100


    Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Een Metalfan op 2006-11-05 18:55:19
    Score: 1 / 100


    Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.

    Reageer op: Caliban - The Undying Darkness

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Acties
  • Aeternus
  • Deicide

  • Interviews
  • Soulburn
  • Thanatos
  • Bloodbath
  • Blood Ceremony
  • Doro
  • Amaranthe
  • Diablo Blvd
  • Kingfisher Sky
  • Dark Fortress
  • Devin Townsend Project

  • Nieuwste reviews
    Purson - In The Meantime EP
    Soulburn - The Suffocating Darkness
    Electric Mary - The Last Great Hope
    Cruachan - Blood For The Blood God
    Skyharbor - Guiding Lights
    Convent Guilt - Guns For Hire
    In This Moment - Black Widow
    Enchant - The Great Divide
    Primordial - Where Greater Men Have Fallen
    Alternative 4 - The Obscurants
    Thanatos - Global Purification
    Occultation - Silence In The Ancestral House
    Apostle Of Solitude - Of Woe And Wounds
    Ne Obliviscaris - Citadel
    Vintersorg - Naturbål
    Bloodbath - Grand Morbid Funeral
    Blut Aus Nord - Memoria Vetusta III: Saturnian Poetry

    Concertreviews
  • Church Of Ra: Ordo Ab Chao
  • Denial Of God, Verbum Verus en Wederganger
  • Doro en Luke Gasser Band
  • Anathema en Mother's Cake
  • Winterfylleth, Terzij De Horde, Saille en Black Decades

  • Retro Reviews
    Exodus - Fabulous Disaster
    Exciter - Heavy Metal Maniac
    Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus

    Forum
  • hexenhaus
  • dynamo metal fest 2015
  • rotterdam deathfest 2014
  • hellfest 2015
  • je favoriete bier iii
  • grindfeast xl
  • marillion
  • church of ra - 16 nov...
  • luisterclubje (workin...
  • schwarz metall / blac...
  • woudloper (black meta...
  • mega platen & cd ...
  • nieuw in de platenkast
  • kiss naar amsterdam
  • 28-2: darkened noctur...

  • Nieuwe Releases
    22 november:
  • (cd) Alkoholizer - Free Beer... Surf's Up!!!
    24 november:
  • (cd) Fen - Carrion Skies
  • (cd) I Am Giant - Science And Survival
  • (cd) Sin7sinS - Purgatory Princess
  • (cd) Ten - Albion
  • (cd) ZOM - Flesh Assimilation
    28 november:
  • (cd) Bog Oak - A Treatise on Resurrection and The Afterlife
  • (cd) Cadaveric Fumes / Demonic Oath - Entwined In Sepulchral Darkness
  • (cd) Isole - The Calm Hunter
  • (cd) Lotus Thief - Rervm
  • (cd) Morthra - Desecrated Toughts
  • (cd) Obscurity - Vintar
  • (cd) Skelethal - Interstellar Knowledge of the Purple Entity
  • (cd) The Flight Of Sleipnir - V.
  • (cd) Year Of The Goat - The Key And The Gate

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.