Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is de gaafste band uit de line-up van de Eindhoven Metal Meeting 2014?

    Aborted
    Asphyx
    At The Gates
    Blasphemy
    Carach Angren
    Ensiferum
    Holy Moses
    In Solitude
    Morbid Angel
    Primordial
    Thyrfing
    Triptykon
    Unleashed
    Urfaust
    een andere band uit de line-up van dit jaar

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    23 september:
  • Rage
    24 september:
  • Lonely Kamel en The order Of Israfel
    26 september:
  • Cartographer en Motek
  • Izegrim, Distillator en Warshell
  • King en Tank86
  • Maiden United
  • Vortex, Wizard, Killer en Warrant
    27 september:
  • AC in DC, 5150 en Volbeat Tribute
  • Disquiet, Cosmogon en Godscum
  • Freeze festival
  • Lifesigns en Panic Room
  • Metalsound Open Air
  • Paperdoll Decay, Evil Oath, Puur Obscuur en Last Fear
    28 september:
  • Female Metal Event
  • Kong
  • Maiden United
    29 september:
  • King 810

  • Over één maand
    23 oktober:
  • Escape The Fate, Glamour Of The Kill en New Year's Day

  • Kalender
    Vandaag jarig:
  • Frank Manier (Syrens Call) - 33
  • Glaurung (Enthroned) - 34
  • Neal Smith (Alice Cooper's band) - 67
  • Sean R. Jenkins (Divinity) - 33
  • Thomas "TT" (AnachroniA) - 31
  • Zoran Djorem (Seven Tears) - 29

  • Caliban - The Undying Darkness

    Jaar van release: 2006
    Label: Roadrunner Records

    Caliban - The Undying Darkness
    Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

    Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

    Tracklist:
    1.Intro
    2. I Rape Myself
    3. Song About Killing
    4. It´s Our Burden To Bleed
    5. Nothing Is Forever
    6. Together Alone
    7. My Fiction Beauty
    8. No More 2nd Chances
    9. I Refuse To Keep On Living
    10. Sick Of Running Away
    11. Moment Of Clarity
    12. Room Of Nowhere

    Score: 65 / 100

    Reviewer: Kristof
    Toegevoegd: 12 februari 2006

    Meer Caliban:

  • Caliban's website
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2005)
  • Concert: Caliban op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2009)
  • Concert: Caliban op FortaRock - The Festival 2014 (2014)
  • Review: Ghost Empire
  • Review: The Awakening
  • Review: The Opposite From Within
  • Review: Caliban vs. Heaven Shall Burn - The Split Program II

    Zoek op Caliban cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kash op 2006-02-13 13:02:34



    Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door me op 2006-02-13 14:31:25



    dat komt omdat je een mongool bent.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door joe op 2006-02-13 15:29:36



    dat komt omdat je een mongool bent.
    schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door j-man op 2006-02-13 19:40:17
    Score: 5 / 100


    goed argument
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Rob G op 2006-02-13 21:52:42
    Score: 7 / 100


    Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-16 20:53:07
    Score: 60 / 100


    Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Necromancer op 2006-02-17 08:31:24
    Score: 75 / 100


    In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kristof op 2006-02-17 17:08:22



    Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-17 20:33:25



    Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door MetalKev op 2006-02-17 23:02:56
    Score: 2 / 100


    slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Matthias op 2006-03-13 20:13:29
    Score: 80 / 100


    Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Maart\'n op 2006-04-16 19:10:59
    Score: 70 / 100


    Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Somebody op 2006-06-05 12:38:39
    Score: 50 / 100


    Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Een Metalfan op 2006-11-05 18:55:19
    Score: 1 / 100


    Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.

    Reageer op: Caliban - The Undying Darkness

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Decapitated
  • Myrkur
  • Deathstars
  • Judas Priest
  • Wasted Bullet
  • Vader
  • Brother Firetribe
  • Xandria
  • Gotthard
  • Epica

  • Nieuwste reviews
    The Haunted - Exit Wounds
    Falloch - This Island, Our Funeral
    Tantal - Expectancy
    Zodiac - Sonic Child
    Decapitated - Blood Mantra
    Underjord - Sheol
    Polyphia - Muse
    Upon A Burning Body - The World Is My Enemy Now
    Moonland feat. Lenna Kuurmaa - Moonland
    Floor - Oblation
    Tusmørke - Riset Bak Speilet
    Myrkur - Myrkur
    John Garcia - John Garcia
    Guns N' Roses - Appetite For Democracy
    Execration - Morbid Dimensions
    Blues Pills - Blues Pills
    Wovenwar - Wovenwar

    Concertreviews
  • Yob en Pallbearer
  • Be Prog! My Friend
  • Stream Of Passion en My Propane
  • Malevolent Creation, Sinister, De Profundis en Ecocide
  • Chelsea Wolfe en Bird On The Wire

  • Retro Reviews
    Damn The Machine - Damn The Machine
    Belphegor - Lucifer Incestus
    Alice Cooper - Trash
    Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
    Insomnium - In The Halls Of Awaiting

    Forum
  • luisterclubje (workin...
  • zkt orginele cd's kin...
  • anacrusis
  • metalfans en sport.
  • ancient rites (luiste...
  • progressieve metal
  • baroeg open air, za. ...
  • dit ramt er op mijn t...
  • wacken open air 2015,...
  • at the gates
  • verkopen en ruilen
  • malignant tumour + kl...
  • nieuw in de platenkast
  • epic metal iii
  • diablo blvd + gloria ...

  • Nieuwe Releases
    25 september:
  • (cd) Amulet - The First
    26 september:
  • (cd) Deathronation - Hallow The Dead
  • (cd) Decapitated - Blood Mantra
  • (cd) Estado Novo - Estado Novo
  • (cd) Evergrey - Hymns For The Broken
  • (cd) Gormathon - Following The Beast
  • (cd) Jaded Heart - Fight The System
  • (cd) Nonpoint - The Return
  • (cd) Weedeater - Sixteen Tons
    29 september:
  • (cd) 1349 - Massive Cauldron Of Chaos
  • (cd) Audrey Horne - Pure Heavy
  • (cd) Electric Wizard - Time To Die
  • (cd) Execration - Morbid Dimensions
  • (cd) Finch - Back To Oblivion
  • (cd) Khold - Til Endes
  • (cd) Lyriel - Skin And Bones
  • (cd) Sick Of It All - Last Act Of Defiance

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.