Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-08-2016

Caliban - The Undying Darkness
Jaar van release: 2006
Label: Roadrunner Records
Caliban - The Undying Darkness
Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

Tracklist:
1.Intro
2. I Rape Myself
3. Song About Killing
4. It´s Our Burden To Bleed
5. Nothing Is Forever
6. Together Alone
7. My Fiction Beauty
8. No More 2nd Chances
9. I Refuse To Keep On Living
10. Sick Of Running Away
11. Moment Of Clarity
12. Room Of Nowhere

Score: 65 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 12 februari 2006

Koop dit album in

Meer Caliban:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Kash op 13-02-2006 om 13:02u

Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van me op 13-02-2006 om 14:31u

dat komt omdat je een mongool bent.

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van joe op 13-02-2006 om 15:29u

dat komt omdat je een mongool bent.
schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van j-man op 13-02-2006 om 19:40u
Score: 5 / 100

goed argument

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Rob G op 13-02-2006 om 21:52u
Score: 7 / 100

Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Marvin op 16-02-2006 om 20:53u
Score: 60 / 100

Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Necromancer op 17-02-2006 om 08:31u
Score: 75 / 100

In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Kristof op 17-02-2006 om 17:08u

Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Marvin op 17-02-2006 om 20:33u

Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van MetalKev op 17-02-2006 om 23:02u
Score: 2 / 100

slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Matthias op 13-03-2006 om 20:13u
Score: 80 / 100

Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Maart\'n op 16-04-2006 om 19:10u
Score: 70 / 100

Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Somebody op 05-06-2006 om 12:38u
Score: 50 / 100

Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!

Caliban - The Undying Darkness
Reactie van Een Metalfan op 05-11-2006 om 18:55u
Score: 1 / 100

Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.