Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 Van 2013

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Downloaden van auteursrechtelijk beschermde muziek is ook in Nederland voortaan strafbaar. Wat vind jij daarvan?

    Terecht. Illegaal downloaden is diefstal!
    Onterecht. Laat het zoals het was, waarbij alleen uploaden strafbaar is!
    Wat een flauwekul! Zowel down- als uploaden zou gewoon legaal moeten zijn.
    Ik heb hier geen uitgesproken mening over.

    [ Uitslag | Enquêtes ]

    Concertagenda
    24 april:
  • Pestilence, Seth en Ancient Ascendant
    25 april:
  • ASG en Ancients
  • Boysetsfire, Funeral For A Friend, Stick To Your Guns en The Tidal Sleep
  • Conan, The Graviators en Castle
  • Magnetron en Thuig
  • Of Mice & Men, Issues en Beartooth
  • The Flowerkings en Knight Area
  • Vandenberg's Moonkings
    26 april:
  • Koningsfest
  • Officium Triste, Shadow of The Torturer, Dark Tharr en Machine Valley
  • Wacken Metal Battle
    27 april:
  • Ex Libris, Kowai en Beyond God
  • Metal Church, Toxik en E.S.I.

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 21-05-2014.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Andreas Wildi (Felony) - 35
  • Bård G. "Faust" Eithun (Emperor) - 40
  • Jarno Uski (Sinamore) - 36
  • Jukka Nevalainen (Nightwish) - 36
  • Oscar Asunder (Dark Embrace) - 33
  • Ricardo "Dyrion" Pedrosa (The Spektrum) - 30

  • Caliban - The Undying Darkness

    Jaar van release: 2006
    Label: Roadrunner Records

    Caliban - The Undying Darkness
    Vroeger beet Caliban, nu blaffen ze alleen maar. De Duitse groep, genaamd naar een personage in Shakespeare’s “The Tempest”, doet nog steeds of ze kwaad zijn en schoppen rond zich heen, maar het komt deze keer allemaal ongeloofwaardig over. Deze metalgroep, want ze spelen metal in de nieuwere Amerikaanse stijl (Most Precious Blood, Trivium en consorten) en zeker geen hardcore (de naam van hun webstek maakt dat nog eens duidelijk), probeert agressief te zijn maar doet dat in een veel te gelikt kader. Een kader dat bestaat uit een productie waar de rauwe kantjes vanaf zijn geveild (met dank aan In Flames-zanger Anders Friden), cleane zangmelodieën de overhand lijken te nemen en downbeats zijn ingewisseld voor voorspelbare grooves.

    Ik zou bijna gaan denken dat het Ruhr-gebied leuk is om te wonen als ik naar “The Undying Darkness” luister. Waar is de arbeiderspit gebleven? Waar is de ziel gebleven? Zanger Andy Dörner gebruikt tegenwoordig zelfs al make-up en ik haak volledig af door songtitels als “Ik verkracht mezelf” en “Ik weiger om te blijven leven” in combinatie met vrolijke melodietjes. Waarom dan toch 65 punten? Het album zit goed in elkaar, de speltechniek is goed, Mille van Kreator zingt een deuntje mee en de refreintjes zijn catchy. Maar het is treurig om te zien dat een bijtende pitbull een keffende poedel is geworden.

    Tracklist:
    1.Intro
    2. I Rape Myself
    3. Song About Killing
    4. It´s Our Burden To Bleed
    5. Nothing Is Forever
    6. Together Alone
    7. My Fiction Beauty
    8. No More 2nd Chances
    9. I Refuse To Keep On Living
    10. Sick Of Running Away
    11. Moment Of Clarity
    12. Room Of Nowhere

    Score: 65 / 100

    Reviewer: Kristof
    Toegevoegd: 12 februari 2006

    Meer Caliban:

  • Caliban's website
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2004)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2005)
  • Concert: Caliban op Summer Breeze 2005 (2005)
  • Concert: Caliban in Tilburg (2009)
  • Review: Ghost Empire
  • Review: The Awakening
  • Review: The Opposite From Within
  • Review: Caliban vs. Heaven Shall Burn - The Split Program II

    Zoek op Caliban cds bij Dis-Order.

    [ Terug naar de Reviews Index ]

  • Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kash op 2006-02-13 13:02:34



    Heb ze altijd al kut gevonden. Een paar keer live gezien en ik erger me aan die schoppende jongentjes in de pit... bah
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door me op 2006-02-13 14:31:25



    dat komt omdat je een mongool bent.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door joe op 2006-02-13 15:29:36



    dat komt omdat je een mongool bent.
    schoppen in de pit is toch het meest intelligente wat er uit komt ben ik bang
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door j-man op 2006-02-13 19:40:17
    Score: 5 / 100


    goed argument
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Rob G op 2006-02-13 21:52:42
    Score: 7 / 100


    Mja het album is idd een tegenvaller. Vond het oudere werk van deze gasten zeker wel goed klinken. Maar dit album is erg voorspelbaar en idd een beetje lauw. Het lijkt bovendien wel erg veel op het laatste album van As I Lay Dying.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-16 20:53:07
    Score: 60 / 100


    Waneer houden recensenten eens een keer op om Trivium in het Metalcore hokje te plaatsen? Dat is het namelijk totaal niet! Maar even over dit album....idd ZEER zwak. Misschien hadden ze toch maar weer beter Adam D. in dienst kunnen nemen voor de productie want het vorige album was vele malen beter. Of minder kut, het is maar hoe je t wil zien.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Necromancer op 2006-02-17 08:31:24
    Score: 75 / 100


    In vergelijking met hun Lifeforce-werk: nog steeds zwak. In vergelijking met hun vorige Roadrunner-plaat: al een stuk beter. En Most Precious Blood hoort hélemaal niet bij de
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Kristof op 2006-02-17 17:08:22



    Ik zeg toch nergens dat Trivium metalcore spelen? Trivium heeft helemaal niets met hardcore te maken. Ik zei dat Trivium nieuwerwetste Amerikaanse metal maakt:
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Marvin op 2006-02-17 20:33:25



    Ok ok, maar Caliban zit wel in het Metalcore hoekje. Dus als jij zegt dat ze dezelfde stijl hebben als Trivium dan komt dat zo wel over.
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door MetalKev op 2006-02-17 23:02:56
    Score: 2 / 100


    slegt,tegenvallend.Maar trivium is goed ze worden de nieuwe metallica genoemd(ookal vind ik ze niet vergelijkbaar) adam d van kse is zalug!de groep ook!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Matthias op 2006-03-13 20:13:29
    Score: 80 / 100


    Seg, zeverers volgens mij heeft den helft van u nog ni eens heel de cd beluisterd, hij is dus WéL goed! 't is toch niet omdat ze opt vorig rapper speelden dat dees slecht is ofwa??? En waarom wordt een cd toch ook altijd afgebroken tot en met als hij niet beter is dan de vorige??? Vindt dit dus zeeeeer zwak van iedereen die flauwe comentaar heeft!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Maart\'n op 2006-04-16 19:10:59
    Score: 70 / 100


    Ik vind hem iets minder dan de vorige, maar om scores van 2, 5 op 100 te geven, das toch wel iets te absurd, geloof me er is veel en veel meer slechter materiaal op de markt dan caliban. Trouwens ze spelen metalcore die wat op kill switch gelijkt, maar zijn alle bands die metalcore spelen daarom slecht? Dan kun je eigenlijk even goed zeggen dat vele Bay Area bands slecht waren, omdat ze toch maar naar de grote idolen Exodus, Metallica e.d. opkeken, kakargumenten. Als het je smaak niet van muziek is zwijg dan gewoon ipv de plaat onnodig af te breken!!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Somebody op 2006-06-05 12:38:39
    Score: 50 / 100


    Yo ik ben het helemaal eens met deze review. wat is er nou vet aan die titels? Ik vind dit zeer comerciele muziek. Tegenwoordig worden de meeste metal bands zoals caliban!
    Caliban - The Undying Darkness
    Geplaatst door Een Metalfan op 2006-11-05 18:55:19
    Score: 1 / 100


    Dat een band zo'n zielige rip-off muziek kan maken.

    Reageer op: Caliban - The Undying Darkness

    Naam:
    Score:
    Je score, op een schaal van 0 tot 100 punten.

    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Stream Of Passion
  • HDK
  • Channel Zero
  • Delain
  • Epica
  • Butcher Babies
  • Evil Invaders
  • Freedom Call
  • The Ulex
  • Trivium

  • Nieuwste reviews
    Code - Augur Nox
    Fourteen Nights At Sea - Great North
    Diabulus In Musica - Argia
    Riotgod - Driven Rise
    Edguy - Space Police - Defenders Of The Crown
    Descend - Wither
    Hirax - Immortal Legacy
    Magnum - Escape From The Shadow Garden
    Stream Of Passion - A War Of Our Own
    SeriouS - Aware
    Blut Aus Nord - What Once Was...Liber III
    Gamma Ray - Empire Of The Undead
    Blood Label - Skeletons
    Hark - Crystalline
    Altar Of Plagues - Teethed Glory And Injustice
    Persuader - The Fiction Maze
    Ov Hollowness - The World Ends

    Concertreviews
  • Grand Magus, Audrey Horne, Zodiac en The Vintage Caravan
  • Amenra, Eleanora en The Fifth Alliance
  • Delain, Stream Of Passion en Kingfisher Sky
  • Otis, R.C Sullivan en Black Water Sharks
  • Five Finger Death Punch, Upon A Burning Body en Pop Evil

  • Retro Reviews
    Infinitas - Journey To Infinity
    Thrash Or Die - Poser Holocaust
    Sarcófago - Hate
    Germ - Loss
    Anathema - Serenades

    Forum
  • 18.04.2014: ektomorf ...
  • japan: anime en manga
  • liefhebbers van hifi ...
  • hellfest 2014 - cliss...
  • neurotic deathfest 2014
  • voetbaltopic ix
  • nieuw in de platenkast
  • laat maar zien die ba...
  • tiamat
  • doom metal v: friends...
  • eindhoven metal meeti...
  • verkopen en ruilen
  • 19 april: sledgehamme...
  • virgil donati drumcli...
  • 26-04: officium trist...

  • Nieuwe Releases
    21 april:
  • (cd) Autopsy - Tourniquets, Hacksaws And Graves
  • (cd) Coltsblood - Into The Unfathomable Abyss
  • (cd) Sigiriya - Darkness Died Today
    23 april:
  • (cd) Prong - Ruining Lives
    25 april:
  • (cd) Ancient Bards - A New Dawn Ending
  • (cd) Anti-Mortem - New Southern
  • (cd) Archspire - The Lucid Collective
  • (cd) Arkona - Yav
  • (cd) Curimus - Artificial Revolution
  • (cd) Devil You Know - The Beauty Of Destruction
  • (cd) Edgedown - Statues Fall
  • (cd) Eisregen - Floetenfreunde
  • (cd) Floor - Oblation
  • (cd) Gloryful - Ocean Blade
  • (cd) Helstar - This Wicked Nest
  • (cd) Pet The Teacher - The Cave & the Sunlight
  • (cd) Portrait - Crossroads
  • (cd) Unlight - The Katalyst Of The Katharsis

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.