Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-11-2018

Lordi - The Monster Show
Jaar van release: 2005
Label: Mayan Records
Lordi - The Monster Show
De gedachte dat het de muziek en niet het imago is dat telt, is overduidelijk niet aan Lordi besteed. Deze mormels zien eruit als een stel buiten proporties gegroeide, in het azijnzuur ondergedompelde Muppets (en dat is als de heren een goede dag hebben!) en lijken er nog trots op te zijn ook. Voor mij gaat muziek echter nog altijd boven imago en dat is in het geval van Lordi maar goed, anders zou het de band zeker punten kosten.

In eerste instantie meende ik dat The Monster Show het nieuwe album van deze band is, na het vermakelijke debuutalbum Get Heavy. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik zag dat nummers als Would You Love A Monsterman en Rock the Hell Outta You doodleuk nóg eens gebruikt werden. Nader onderzoek deed echter uitwijzen dat The Monster Show een compilatie-album is, met daarop nummers van het debuut en het onlangs verschenen The Monsterican Dream. Een beetje een triest initiatief om na twee albums al een “best of”-cd uit te brengen en aan dit hele schijfje zit dan ook een stinkend “snel incasseren”-luchtje.

Verder valt op dat de nummers van het debuutalbum vele malen beter klinken (met als hoogtepunt het geweldige Devil is a Loser) dan de nummers die van het tweede album komen. Dat is natuurlijk ook niet echt de ideale ontwikkeling voor een band en belooft weinig goeds voor de toekomst. De band omschrijft zichzelf als een mix van AC/DC, Kiss, W.A.S.P. en het “optische” aspect van Slipknot en Rob Zombie. Zo zou je het kunnen noemen, maar de wat realistischer ingestelde mensen zullen dit eerder als simpele, maar vrij catchy hardrock omschrijven. Geïnteresseerden raad ik aan het album Get Heavy uit te proberen, maar dit snel in elkaar geflanste verzamelaartje kan beter snel vergeten worden. Een cijfer is dan ook ditmaal overbodig, aangezien hier geen enkel nieuw nummer te bekennen is.

Tracklist:

1. Threatical Trailer
2. Bring it On
3. Blood Red Sandman
4. My Heaven is your Hell
5. Would you Love a Monsterman?
6. Devil is a Loser
7. Icon of Dominance
8. The Children of the Night
9. Shotgun Divorce
10. Forsaken Fashion Dolls
11. Wake the Snake
12. Rock the Hell outa You
Reviewer: Rik
Toegevoegd: 11 maart 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lordi - The Monster Show
Reactie van Rene op 14-03-2005 om 18:43u

In een interview las ik dat ze de beste nummers van die eerste twee cd's op één plaat hebben gegooit, omdat die cd's niet zijn uitgebracht buiten Finland. The Monster Show moet dus voor veel mensen de eerste kennismaking zijn.

Lordi - The Monster Show
Reactie van IvoryGoddess op 27-03-2005 om 17:54u
Score: 100 / 100

Eindelijk weer eens een band die weet waar het om draait - lol hebben, jezelf niet al te serieus nemen en het publiek waar voor hun geld geven! Wij hebben Lordi net LIVE in London gezien en mogen hen officieel tot rockgoden (en godin!) van het jaar uitroepen! Verreweg de beste show die ik in tijden heb gezien met geweldige rock muziek die spettert van het begin tot het eind van de show. Lordi hebben duidelijk plezier in wat ze doen en dat is enorm verfrissend in een genre waarbij het de meeste bands lijkt te gaan om wie het meest depressief / miserabel is. De CD geeft het enthusiasme van deze monster band zondermeer weer en is bovendien super om in de auto mee mee te "rocken". De liedteksten zijn origineel en grappig en alle nummers zijn lekkere meezingers maar ook super geschikt om lekker op te headbangen! Het artwork op deze CD (at the master's own hand) is overigens fantastisch! Nu Lordi begonnen zijn aan hun veelbelovende Europese tournee, kunnen we iedereen alleen maar aanraden om deze band nu te gaan zien en deze monsterlijke show zelf te beleven!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van Jeroen op 24-03-2006 om 19:50u
Score: 75 / 100

Haha, en nu staan deze feestbeesten op het Eurovisie Songfestival, ben benieuwd wat er daar van ze wordt gevonden.

Lordi - The Monster Show
Reactie van joeri op 22-04-2006 om 23:02u
Score: 100 / 100

Lordi is gewoon the best (na Within Temptation en Nightwish) Hun muziek rulet!!!!!!! En Eurosong MOETE ze winne!!!!!! Veruit t beste nummer!!!!! Lordi Rocks!!!!!!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van davinci op 22-04-2006 om 23:34u
Score: 100 / 100

Lordi is gewoon fun, na kiss was de fun-rock dood. Straks is de fun-rock weer helemaal terug dankzij het eurovisie songfestival, wie had dat kunnen bedenken!!! Finland twelve points !!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van michel op 23-04-2006 om 08:58u
Score: 100 / 100

lordi is echt super te vet! ik ga gewoon heel europa afreizen om ze telkens weer te zien, ze zijn de vetste heavy metalband die ik ooit heb meegemaakt! dit word veelbelovend en een super metalband!

Lordi - The Monster Show
Reactie van Een Metalfan op 27-04-2006 om 16:59u
Score: 99 / 100

nobody is perfect

Lordi - The Monster Show
Reactie van rene op 02-05-2006 om 21:07u
Score: 80 / 100

ben het helemaal eens finland 12 punten.

Lordi - The Monster Show
Reactie van Alba op 14-05-2006 om 22:15u
Score: 90 / 100

Tja, Lordi, wat moet ik erover zeggen. Ik hoop dat lordi Himself wat beter gaat zingen, want dat toegift nummer dat ze deden aan het einde van dat Nationaal songfestival was een beetje

Lordi - The Monster Show
Reactie van rus/fin op 18-05-2006 om 15:13u
Score: 100 / 100

iedereen moet stemmen op finland!!! ikbedoel als je lordi vergelijkt met treble dan is treble toch echt k*t het is vanavond op nederland 2 om negen uur stem op lordi jeah!!! donderdag 18 mei -> 21.00 nl 2 finland rule!!!!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van torre op 18-05-2006 om 22:51u

En het allermooiste was nog wel dat zelfs de president van Finland er op stond dat ze niet werden afgevaardigd naar het Eurovisie Songfestival, nou als ze winnen heeft dat jaarlijkse gemekker voor het eerst in haar geschiedenis (tenminste denk ik) een goede winnnaar, GO LORDI, KICK SOME ASS

Lordi - The Monster Show
Reactie van Een Metalfan op 18-05-2006 om 23:42u

Hahahaha zie je wel ze hebben het zelfs nog gehaald toto de finale bij het songfestival!!!! LORDI FELI

Lordi - The Monster Show
Reactie van djee op 19-05-2006 om 13:10u

Zalig eens geen stomme eursongmuziek maar nu ook eens een goed nummer

Lordi - The Monster Show
Reactie van nemesis op 19-05-2006 om 17:26u
Score: 99 / 100

go lordi ze staan in de finale, zou echt wel leuk zijn dat die gasten hoog scoren, gewoon nog eens tonen dat eurosong nix meer is dan sensatie, en dat breekt de sleur van zo altijd van het ene naar een ander saai nr te zien .. go lordi....go lordi....go lordi.... volgend jaar allemaal rock (kiss) imitators op eurosong

Lordi - The Monster Show
Reactie van naamloosje op 20-05-2006 om 20:04u
Score: 100 / 100

LORDI is echt de max en moe winn, kate ryan deed het zeer slecht ( ik kom uit Belgie) wig wam moet ook eens meedoen, gewoonweg vette hardrock

Lordi - The Monster Show
Reactie van HER op 20-05-2006 om 20:48u
Score: 100 / 100

Lordi, echt te gek! Hoop echt dat ze het ver maken in de EuroSongFestival ( ze zijn ook de enige reden dat ik er naar kijk..) Dus ik raad iedere Metal Fan, om op Lordi te stemmen ( om Europa ff te laten schrikken ;) )

Lordi - The Monster Show
Reactie van hamster op 20-05-2006 om 22:29u
Score: 100 / 100

eidelijk iets voor het oog niet zo een nichte numer van treble en lordi maakt het plaatje compleet voor my

Lordi - The Monster Show
Reactie van gerrit op 20-05-2006 om 22:59u
Score: 100 / 100

'n ideetje Iron Maiden Rammstein Apocalyptica Within Temptation en weet ik veel nog meer heavymetal bands uit verschillende landen haha

Lordi - The Monster Show
Reactie van Jaymsey op 20-05-2006 om 23:46u
Score: 80 / 100

Whaha, ze gaan nog winnen ook =D Ze moeten idd een songfestival voor metal/rock/gothic etc. bands maken!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van elzzzz op 21-05-2006 om 00:01u

gewonnu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van België op 21-05-2006 om 00:07u
Score: 98 / 100

Lordi wint!!! Ze verdienen het.

Lordi - The Monster Show
Reactie van Ronny op 21-05-2006 om 00:17u
Score: 100 / 100

Hehe, eindelijk beginnen ze in Europa een beetje smaak te krijgen. Had ik toch ja moeten stemmen op de grondwet.

Lordi - The Monster Show
Reactie van Jan op 21-05-2006 om 00:30u

Top dat ze het gehaald hebben. Ze waren de beste

Lordi - The Monster Show
Reactie van Old Mhb op 21-05-2006 om 00:55u

Al gehoord van het forum hier ? Voor de rest : SUPERVET !!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van HellBringer op 21-05-2006 om 01:51u
Score: 100 / 100

Lordi owns, echt geweldig dat eurovisie gewonnen hebben.

Lordi - The Monster Show
Reactie van Paranoia op 21-05-2006 om 05:37u

Hmmm, Lordi ....... Ik ben al heel lang metalhead en heb de ups en downs in populariteit zelf meegemaakt. Ik ben van mening dat (Hard) Rock/(Heavy) Metal al jaar en dag gezien word als achterlijk en gevaarlijk door de mainstream mens. Het genre word absoluut NOOIT op een (commerciele) radio zender gedraaid en er word altijd lacherig over gedaan. Hoe komt het dan dat er zo ontzettend veel rock/metal conserten en festivals zijn waar honderdduizenden op afkomen ieder jaar en dat de CD verkoop vele malen hoger is dan bij top-40 muziek?! Ik denk dat Lordi, hoewel het geen fantastische band is, een ommekeer in muziek minnend Nederland teweeg zal brengen. Ik hoop het althans .... Al die 13 in een dozijn acts op de radio en tv moet nu eens afgelopen zijn, ik zeg al jaren dat rock/metal de enige

Lordi - The Monster Show
Reactie van Paranoia op 21-05-2006 om 05:40u

* vervolg*

Lordi - The Monster Show
Reactie van Paranoia op 21-05-2006 om 05:41u

Lordi - The Monster Show
Reactie van Paranoia op 21-05-2006 om 05:49u

Lordi - The Monster Show
Reactie van pzc12cs op 21-05-2006 om 10:09u
Score: 100 / 100

LET'S GO LORDI!!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van metalkev op 21-05-2006 om 11:35u
Score: 90 / 100

Dit is het begin!Gewoon het beste nummer.Kan niet w8en om hun nieuwe cd eens tebluistere

Lordi - The Monster Show
Reactie van lessness op 21-05-2006 om 12:01u
Score: 100 / 100

Helemaal te gek dat Lordi gewonnnen heeft. Ik gilde gisteravond nog: Metalheads verenigd u en inderdaad op drie landen na van alle landen punten gekregen. En nu op naar het Eurovision Metal Fest. Alhoewel het niet te commercieel moet worden. Hou het toch maar een beetje underground. Mijn week kan niet meer stuk

Lordi - The Monster Show
Reactie van Vincent op 21-05-2006 om 14:28u
Score: 5 / 100

sorry maarreeeuh, is iedereen GWAR dan al vergeten???

Lordi - The Monster Show
Reactie van Old Mhb op 21-05-2006 om 19:31u

Reactie op Paranoia : Dat bedoel ik nu als ik wil zeggen dat dit een erkenning is.

Lordi - The Monster Show
Reactie van K op 21-05-2006 om 22:11u
Score: 100 / 100

On the day of Rockoning, it’s who dares, wins. You will see the jokers soon’ll be the new kings. Lordi ftw.

Lordi - The Monster Show
Reactie van ZardoZ op 21-05-2006 om 23:02u
Score: 100 / 100

Haha, voor het eerst in jaren heb ik weer 'ns gekeken en mijzelf kostelijk vermaakt. Ook die Litouwers

Lordi - The Monster Show
Reactie van Kristof VDS op 22-05-2006 om 04:30u
Score: 100 / 100

The Day of Rockoning has come. The Arockolypse has begun. Hard Rock Hallelujah!

Lordi - The Monster Show
Reactie van anarchieskater op 22-05-2006 om 08:32u
Score: 100 / 100

eindelijk eens een (goede) metal groep dat iets internationaal wint! Rock on !

Lordi - The Monster Show
Reactie van Squidward op 22-05-2006 om 10:32u
Score: 83 / 100

Die kustuums en maskers doen me wel denken aan GWAR

Lordi - The Monster Show
Reactie van Toonster op 22-05-2006 om 15:20u

ik vind de clip ook wel cool :) re zien op: http://www.fl0ppy.nl/page.php?id=45

Lordi - The Monster Show
Reactie van ilja op 22-05-2006 om 19:56u
Score: 100 / 100

gewoon cool

Lordi - The Monster Show
Reactie van LET OP!!!!!!!!!!! op 22-05-2006 om 21:08u
Score: 100 / 100

De lordi's blijken te gek te zijn en ik ga der in mee. Hard rock hallalujah. De leukste rock band. Ze zien der gewaarlijk uit maar ze zijn het niet je herkend ze niet op straat,dat is hun doel.

Lordi - The Monster Show
Reactie van metalhead op 23-05-2006 om 15:19u
Score: 100 / 100

metal is immortal !! en die clip is ook wel zo cool , ik ben blij dat LORDI gewonnen heeft!!!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van JJ 666 op 30-05-2006 om 17:44u
Score: 80 / 100

Abba suckzz, Lordi beste Eurosonggroep ever, bij ons in België staan de gazetten vol me dat het gedaan moe zijn met eurosong, als ge ziet wa der allemaal kan winne, tja, tis nie aan iedereen gegeven hé ...

Lordi - The Monster Show
Reactie van PAUL op 11-06-2006 om 19:11u
Score: 50 / 100

WEL VET KOEL GEMAAKT

Lordi - The Monster Show
Reactie van Marja op 25-06-2006 om 13:19u

Fantastico,I love it!!!!!

Lordi - The Monster Show
Reactie van jenthe op 27-06-2006 om 21:07u
Score: 100 / 100

lordi rulez, yeah ben eigelijk niet zo'n fan van hardroch/heavy metal... tot lordi kwam!!!! hard rock halleluja!

Lordi - The Monster Show
Reactie van BELG op 29-08-2006 om 17:38u
Score: 100 / 100

finland,finland!alweer een prachtband uit finland let's rock,HELLELUJAH!

Lordi - The Monster Show
Reactie van vergeten op 29-08-2006 om 17:42u
Score: 100 / 100

ik ben belg maar wou dak een fin was,whoehoe lordi rules (het liedje van estland was ook mooi)