Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-01-2019

Japanische Kampfhörspiele - Hardcore Aus Den Ersten Welt
Jaar van release: 2004
Label: Bastardized Recordings
Japanische Kampfhörspiele - Hardcore Aus Den Ersten Welt
De Duitse grindmalloten van Japanische Kampfhörspiele zetten met de nieuwe langspeler Hardcore Aus Der Ersten Weld de lijn van de vorig jaar verschenen mini-cd Fertigmensch netjes voort. Voor degenen die nog niet ingelijfd zijn door het opmerkelijke gezelschap: Dat vertaalt zich naar een vet potje hoogstaande grindcore, gezegend met indrukwekkende productiewaarden en een flinke dosis zelfbewuste humor.

De nadruk ligt inmiddels wat minder op snelheid en bruut blasten, wat de variëteit natuurlijk zeer ten goede komt. Waar sommige grindbands nogal eens vervallen in eindeloze herhaling, weet Japanische Kampfhörspiele gedurende de gehele speelduur van deze plaat moeiteloos te boeien. Zo origineel is het allemaal niet, maar de band schudt met een ononkenbare charme aan de lopende band vette grindnummers uit de mouw. De opmerkelijke thema's, de eigenwijze houding en het frisse imago van de band plus een uitstekende productie dragen allemaal bij aan een totaalbeeld dat me gewoon erg aanspreekt. En oh ja, die dubbele vocale terreur mag er wezen hoor, evenals de knappe drumpartijen en gevaarlijke riffs. Alles klopt gewoon aan deze release.

Hardcore Aus Den Ersten Weld voldoet precies aan mijn verwachtingen (lees: hoop) van een post-Fertigmensch album. Op zoek naar een leuke, eigenwijze grindband die af durft te wijken van de massa? Japanische Kampfhörspiele.

Tracklist:
1. Verpackt in Plastik
2. Zimmer 2.407b
3. Abflussbestattung
4. Es Lernt Sich Von Selbst
5. Wir Werden Gott
6. Du Warst Mein Ritalin
7. 8.0
8. Das Gift ist Da
9. Koscher
10. Im Schlafanzug zu Plus
11. Chemie
12. Zieh die Jacke Falschrum an
13. Was Meinst Du?

Score: 85 / 100

Reviewer: Patrick T.
Toegevoegd: 7 september 2004

[ Terug naar de Album Reviews ]