Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-05-2019

Crypt Trip - Haze County
Jaar van release: 2019
Label: Heavy Psych Sounds

Crypt Trip - Haze County

Crypt Trips Rootstock behoort tot mijn favoriete platen van vorig jaar. De titel van deze release verraadt veel. De Texanen laten op hun tweede full-length een geluid horen die geworteld is in de jarenzeventigrock. En dan met name die uit de Verenigde Staten. Crypt Trip is zeker niet de enige retrorockgroep die actief is, maar wel één van de betere. Dit omdat de groep simpelweg sterke songs produceert en niet vergeet het geheel te voorzien van een eigen jasje.

De nieuwe plaat Haze County ligt muzikaal in het verlengde van zijn voorganger. Het verschil is alleen dat de heren nu iets nadrukkelijker flirten met de sound van bepaalde bands. Dat is aan de ene kant wel jammer, maar het levert geen slechtere songs op. Het is vooral de southern/ hardrock die veel explicieter naar voren komt. In Forward, Death After Life, Free Rain, Wordshot en 16 Ounce Blues zijn invloeden van Lynyrd Skynrd, The Allman Brothers, James Gang en The Grateful Dead dan ook nooit ver weg.

Naast southern rock waagt de groep zich bij vlagen ook op country-territorium door onder andere veelvuldig gebruik te maken van steelgitaren. Hoewel het album weinig zwakke momenten heeft, steken vooral Free Times en Gotta Get Away er in positieve zin bovenuit. In beide nummers wisselen rockende en dromerige momenten elkaar goed af. Vooral laatstgenoemde heeft – mede door het gave drumwerk van Cameron Martin - de potentie om in de toekomst uit te groeien tot een live-favoriet.

Hoewel ik toch licht de voorkeur heb voor Rootstock maakt Crypt Trip de verwachtingen met Haze County waar. De band speelt donderdag 11 april op Roadburn. Dat optreden zal het trio extra aandacht opleveren. En dat is ze op basis van twee prima platen ook gegund.

Tracklist:
1. Forward
2. Hard Times
3. To Be Whole
4. Death After Life
5. Free Rain
6. Wordshot
7. 16 Ounce Blues
8. Pastures
9. Gotta Get Away

Score: 77 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 6 maart 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]