Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-06-2019

Defecal Of Gerbe - Mothershit
Jaar van release: 2019
Label: Xenokorp
Defecal Of Gerbe - Mothershit
Een lekkere, dampende bolus drukken die wat moeite en pijn kost, maar waarbij het genot van bevrijding en verlossing de innerlijke strijd moeiteloos weet te winnen. We kennen allemaal het gevoel, maar sommige gaan nog net wat verder. Zo zet het Franse Defecal Of Gebre dit thema centraal op het nieuwe album Mothershit. Dat het goregrind is die vervolgens uit de speakers komt geëtterd, zal niet tot verbaasde gezichten leiden. Of nog beter: "Twerking goregrind, and booty-shaking slamming brutal death metal", aldus label Xenokorp.

Hoewel mijn Franse vocabulaire genânt te noemen is, kan zelfs ik nog chocolade maken van de zeventien songtitels. Tot dusver geen verrassing. De bingokaart voor een dertien-in-een-dozijn-goregrindband heeft al bijna een rijtje compleet. Dan begint het klotsende drollenfestijn. Vouw de kaart nu netjes in elkaar, druk stevig aan en trek deze in één vloeiende beweging langs die klonterende, bruine kontsnor. Mothershit verdient namelijk veel meer. Het totaalplaatje mag dan schijtlollig zijn met de nodige dosis humor als basis, de swingende grindcore zit akelig goed in elkaar. Adolph Lundgren en I'm Your Boogie Trouffe brengen inderdaad de boogie zoals we die graag tot ons nemen. Alle nummers lijken hetzelfde hoempa hoempa-ritme te bevatten, maar storen doet het allerminst.

Sympathy For The Débile, Leffe For Dead en Discolocauste zijn slechts een paar voorbeelden waarin de Fransozen aantonen dat ze weten waar abraham de verschimmelde camembert haalt. Enkele luisterbeurten zijn dan ook voldoende voor herkenning en vermaak. Alle drie de leden verzorgen de vocalen. De afwisseling is lachwekkend (positief), maar pakt bovenal erg krachtig uit. Zo horen we rioolvocalen à la Last Days Of Humanity, hogere punkvocalen en een Toetankhamon die is opgestaan uit de dood en zich te goed doet aan een tegenspartelende Cleopatra. Chiasse À Paillettes en Règles In Blood laten het afwisselende resultaat horen hoe Defecal Of Gerbe, in het toch enigszins beperkte genre, zijn weg weet te vinden. Enkele nummers, waaronder deze twee, zijn overigens al in een veel eerder stadium geschreven (2007). Als goregrind op zo'n interessante wijze gebracht wordt, mag je oprecht spreken van een goede keutel.

De circa vierenveertig minuten zijn om voor je er erg in hebt. Het jaar is pas net begonnen, maar Mothershit gaat zeker meedingen naar de prijzen. Smaakmakers als Gutalax, Gronibard en Serralbulho moeten schuiven op de wc-bril voor nog een setje kakwangen. Deze bolus moet gelegd worden, hoewel de verlossing eindeloos mag duren. Defecal Of Gerbe bewijst geen enfant terrible te zijn.

Tracklist:
1. Sympathy For The Débile
2. Camembert Nécrophile
3. Once Upon The Crotte
4. Leffe For Dead
5. Ass Of Ped
6. Sublime Inspecteur Derrick Decomposition
7. Discolocauste
8. Chiasse À Paillettes
9. Beheaded Kamikaze
10. Règles In Blood
11. Madame Richard In The Land Of Fist
12. Adolph Lundgren
13. Boogie Woogie Dancing Truie
14. Abbath Loves Friskies
15. I’m Your Boogie Touffe
16. Diarrhée Mousseuse
17. La Sono El Claque

Score: 86 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 30 januari 2019

Koop dit album in

Meer Defecal Of Gerbe:

[ Terug naar de Album Reviews ]