Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2019

Obscenity - Summoning The Circle
Jaar van release: 2018
Label: Apostasy Records

Obscenity - Summoning The Circle

Twee jaar terug bracht Obscenity het album Retaliation uit, een voor deze Duitse deathmetalpioniers relatief toegankelijke plaat. De band uit Oldenburg viert in 2019 het dertigjarig jublium, al is deze in die periode een paar jaar gestopt. Over de afgelopen twee jaar zijn er meerdere wijzigingen aangaande de band te melden. Obscenity is opgenomen in de stal van Apostasy Records, grunter Tobias Müller is vervangen door Manuel Siewert (December Flower) en bassist David Speckmann (Burial Vault) heeft de plek van Jörg Pirch (ex-Tears Of Decay) ingenomen. Het resultaat is dat Obscenity weer net zo Floridiaans klinkt als voorafgaand aan Retaliation.

Summoning The Circle werd opgenomen in de Soundlodge Studio (God Dethroned, Dew-Scented) en in de eigen studio van gitarist Christoph Weets. Voor de mix en mastering ging Obscenity naar de Iguana Studio van Christoph Brandes (Necrophagist, Spheron). De sound is helder genoeg om ieder detail te kunnen horen, maar zonder het smerige, klassieke deathmetalkarakter te verliezen. De plaat bevat alles wat je verwacht van een technische USDM-plaat. Wat na Retaliation wel overeind is gebleven, is dat er iets meer aandacht is voor melodie en variatie in de nummers.

Summoning The Circle is een solide plaat, die van begin tot eind de nekspieren aan het werk weet te zetten met massieve, technische riffs en slagwerk waarbinnen de double bass overheerst, terwijl Manuel in je oren brult. Het is lastig om een uitschieter te noemen, want de tracks doen nauwelijks voor elkaar onder. Infernal Warfare en Torment For The Living zijn wat mij betreft iets sterker dan de gemiddelde composities. Dat Obscenity ondanks het brute Florida-karakter toch die extra aandacht aan melodie besteedt, bewijst vooral Invocation Obscure. Het zijn vooral de riffs die variatie tussen de nummers creëren. Soms zijn ze thrashy (zoals in Let Her Bleed en Scourge Of Humanity), soms meer blackmetalgeoriënteerd (Used And Abused).

Ondanks het ouderwetse karakter is Summoning The Circle een sterke plaat. Liefhebbers van USDM gunnen de release zeker een luisterbeurt. Het is jammer dat de lijn die is ingezet met Retaliation niet wordt doorgezet. Dat neemt niet weg dat Obscentiy kwalitatief hoogwaardig materiaal heeft afgeleverd.

Tracklist:
1. Used And Abused
2. Feasting From The Dead
3. Infernal Warfare
4. Dreadfully Embraced
5. Scourge Of Humanity
6. Torment For The Living
7. Invocation Obscure
8. The Ones Concerned
9. Let Her Bleed

Score: 77 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 14 januari 2019

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]