Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-06-2019

Talons - We All Know
Jaar van release: 2018
Label: Holy Roar Records

Talons - We All Know

Het Engelse Talons uit Hereford verraste vriend, vijand en mij op het afgelopen Tramlines Festival in Sheffield. De instrumentale Engelsen weten van wanten als het gaat om postmetal. Het in 2008 opgerichte gezelschap is intussen aan zijn derde schijf toe en heeft Holy Roars Records bereid gevonden om We All Know te releasen.

Met een ruime drie kwartier en negen tracks bouwen de heren genregetrouw nummers van gedegen lengte. Het langste nummer haalt de acht minuten echter niet eens. Dat is op zich jammer, want Talons beheerst het postmetalesque opbouwtrucje uitstekend. Het zestal kan gelukkig ook goed uit de voeten met wat compactere songwriting en de nummers blijven dan ook vrij behapbaar.

Wie zich afvroeg waarom daar dan in godsnaam zes man voor nodig is, kan ik geruststellen. Aan de standaard drums, gitaren en bas voegen ze twee violen toe. Zonder dat dat verzandt in ellenlange al dan niet klassieke solo's, maar netjes geïntegreerd in de muziek. Geen gimmick dus.

De productie past perfect bij de band. Genregenoten hebben nog wel eens de neiging om te netjes te klinken. Te gepolijst en te geproduceerd. Daar maakt het zestal zich gelukkig niet schuldig aan. Al blijft het natuurlijk onmogelijk om op plaat zo hard te scheuren als live. Wie de kans heeft om Talons op het podium te zien, raad ik dan ook van harte aan om dat te gaan doen. Daar komt de muziek het best tot zijn recht. Tot die tijd moet u het doen met de opgenomen versie.

Tracklist:
1. The Drowning
2. On Levels
3. Cradles
4. Movements On Seven
5. Long Reading Room
6. Southern Shade
7. Over And Again
8. We All Know
9. Quiet

Score: 78 / 100

Reviewer: Wouter
Toegevoegd: 3 oktober 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]