Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-06-2019

Bonehunter - Children Of The Atom
Jaar van release: 2018
Label: Hells Headbangers
Bonehunter - Children Of The Atom
Bonehunter is een van die bands die zich moeilijk in een hokje laat stoppen. De Finnen maken muziek met thrash metal als duidelijk fundament. Dit combineren ze met invloeden van black metal en punkrock, zodat er een snel, en vooral smerig mengsel ontstaat. Dit doen de muzikanten al sinds 2011 en ze zijn ondertussen toe aan hun derde album. Deze heren hebben dus redelijk wat ervaring opgedaan.

Desondanks is "matig" het voornaamste woord dat in me opkomt als ik Children Of The Atom beluister. Dat wil niet zegen dat er geen goed materiaal op het album staat. Het eerste (volwaardige) nummer Demonic Nuclear Armament is lekker groovy en ragt lekker snel door. Verder weet de band het tempo er goed in te houden. Gitarist Witch Rider weet strakke thrashsolo’s te spelen, zoals te horen is in Spider’s Grave. Daarnaast weet hij ook het springerige punkgeluid erin te houden. Drummer S.S. Penetrator (wat een naam zeg) laat zijn vellen niet rusten en houdt het tempo hoog voor de rest van de band. De blackmetalinvloeden zijn het best terug te horen in de stem van Satanarchist. Dit werkt in Devil Signal Burst, waarin de rest van de band dit ondersteunt door ook meer met een blackmetalinval te spelen.

Het album verliest echter heel snel zijn edge. Bij de tweede keer luisteren was de plaat eigenlijk al heel voorspelbaar. De voornaamste reden hiervoor is de stem. Deze is namelijk te monotoon. Hij blijft continu hetzelfde klinken, als een mengsel van Venom en Deströyer 666. Nou gebeurt dat in black metal wel vaker. Op Children Of The Atom werkt het bij de nummers waarin de rest van de muziek past bij de stem, zoals het eerder genoemde Devil Signal Burst en Black Star Carcass. Echter begint het op de rest van het album snel te vervelen. De muziek kan deze monotone stem namelijk niet goed genoeg opvangen en de nummers beginnen daarom snel op elkaar te lijken. De hele plaat vervalt in een soort brij. Dat is jammer, want de Finnen laten horen dat ze, zeker op instrumentaal gebied, goede nummers kunnen schrijven.

Dit album zal naar alle waarschijnlijkheid relatief snel weer vergeten worden. De grootste boosdoener hiervoor is de stem van Satanarchist, die wel goed weet hoe hij zijn baspartijen moet spelen. De plaat laat de potentie van Bonehunter horen, maar die komt er op Children Of The Atom nog niet uit. Mensen die houden van het genre, of liever gezegd de genres, kan ik wel aanraden de plaat een keertje op te zetten. Er staan namelijk zeker een paar goede nummers op. Alleen betwijfel ik of je het een tweede keer aan wilt zetten.

Setlist:
1. Initiate The Sequence
2. Demonic Nuclear Armament
3. Sex Messiah Android
4. Children Of The Atom
5. The Reek Of Reaper’s Scythe
6. Black Star Carcass
7. Spider’s Grave
8. Cybernetic Vampirism
9. Man Of Steel (Spiritus Mortis-cover)
10. Devil Signal Burst

Score: 65 / 100

Reviewer: Sam
Toegevoegd: 27 september 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]