Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-09-2019

Devin Townsend Project - Ocean Machine - Live At The Ancient Roman Theater Plovdiv
Jaar van release: 2018
Label: HevyDevy Records
Devin Townsend Project - Ocean Machine - Live At The Ancient Roman Theater Plovdiv
Devin Townsend kondigde op 31 januari aan dat hij na acht jaar een break neemt van het touren om zich te concentreren op diverse projecten. De Canadees gaf vorig jaar op 22 september een speciaal optreden ter ere van het twintigjarige bestaan van Ocean Machine / Biomech. Dat deed de charismatische entertainer in het Bulgaarse Plovdiv. In het eeuwenoude Romeinse theater aldaar speelde hij eerst samen met het staatsopera-orkest en zijn begeleidingsband een by request-set gevolgd door een uitvoering van Ocean Machine / Biomech zonder orkest.

Allereerst de verzoeknummers. De bijdragen van het orkest en het koor maken de songs nog bombastischer dan ze op plaat al zijn. De nieuwe versies zijn in de studio netjes bijgewerkt zodat ze prettig in het gehoor liggen. Drums en keyboards staan stevig in de mix, maar het orkest weet er dikwijls goed bovenuit of doorheen te komen. De arrangementen in Gaia verdienen beslist een compliment. Daarin is het spel van de klassieke musici het meest onderscheidend. Ook Deadhead komt heel goed uit de verf. Vermeldenswaardig zijn de verrijkingen in Bad Devil en Higher. Devin vermaakt het publiek af en toe tussen de nummers door met zijn toespraken.

Voor de uitvoering van de songs van het album dat zijn jubileum viert, komt John ‘Squid’ Harder het podium op. Omdat hij lijdt aan Multiple Sclerosis neemt hij plaats op een stoel, maar het is goed dat de bassist erbij is en hij brengt het er wonderwel goed vanaf. Op 22 augustus speelt Devin Townsend zijn enige concert in 2018. Dat doet hij om geld in te zamelen voor deze onfortuinlijke muzikale kameraad. Originele drummer Marty Chapman overleed in 2014. Ryan Poederooijen speelt dus ook deze set voluit. Met name Funeral is op deze disc een klasse apart, maar ook Bastard en Sister, dat goed tot zijn recht komt in de fraaie setting, behoren tot de hoogtepunten.

Ocean Machine - Live At The Ancient Roman Theater Plovdiv is een solide release met een goed geluid. De setlist zal veel fans tevredenstellen en de arrangementen van het orkest zijn, hoewel niet altijd goed hoorbaar, op bepaalde punten een welkome toevoeging. Er zijn verschillende versies van deze release, waaronder een limited deluxe 3cd/2dvd/blu-ray-artbook (met liner notes van Devin en een speciale documentaire op de tweede dvd en blu-ray) en een special edition 3cd/dvd-digipak. Kies uw formaat, want dit album is beslist een aanrader. Het is een treffende samenvatting van tien jaar Devin Townsend Project live.

Tracklist:
By Request With Orchestra:
1. Truth
2. Stormbending
3. Om
4. Failure
5. By Your Command
6. Gaia
7. Deadhead
8. Canada
9. Bad Devil
10. Higher
11. A Simple Lullaby
12. Deep Peace

Ocean Machine:
1. Seventh Wave
2. Life
3. Night
4. Hide Nowhere
5. Sister
6. 3 A.M.
7. Voices In The Fan
8. Greetings
9. Regulator
10. Funeral
11. Bastard
12. The Death Of Music
13. Things Beyond Things

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 26 juli 2018

Koop dit album in

Meer Devin Townsend Project:

[ Terug naar de Album Reviews ]