Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-02-2019

Wisdom In Chains - Nothing In Nature Respects Weakness
Jaar van release: 2018
Label: Demons Run Amok
Wisdom In Chains - Nothing In Nature Respects Weakness
Ooit begon de band Wisdom In Chains als een flirt tussen muzikanten uit Nederland en Amerika. Inmiddels is het aandeel van de Nederlanders verleden tijd, maar staat de band uit Pennsylvania nog steeds zijn mannetje. Er is in muzikaal opzicht weinig veranderd sinds de oprichting in 2001. Het nieuwe album wordt uitgebracht door het relatief kleine Fast Break! Records.

Ook op deze zevende langspeler horen we weer old school hardcore met een vette knipoog naar punk en oi! Met Nothing In Nature Respects Weakness brengt Wisdom In Chains ons dertien puike, goudeerlijke nummers. De albumtitel geeft de achterliggende boodschap goed weer. De tekstuele thema’s gaan onder andere over geweld, tijden van depressie en persoonlijke problemen in het dagelijkse leven. Geen lichte kost, maar dat is aan de muzikale invulling niet terug te horen.

Life Lessons, Already Dead en Someday komen meteen binnen als mokerslagen en de kracht is dat deze nummers gelijk blijven hangen. In Already Dead krijgt zanger Mad Joe Black gezelschap van Matt Noise (van punkband Noi!se) terwijl Freddy Cricien van Madball ondersteunt tijdens Someday. Beide een-tweetjes leiden uiteindelijk tot twee van de betere nummers op Nothing In Nature Respects Weakness. In Slow Drown horen we een andere gastzanger, namelijk stadsgenoot David Bernard van de band Kingdom. De twee zangers verschillen totaal in stemgeluid, maar de combinatie zorgt voor een krachtig statement. In The Boy And The Cave horen we vooral old school hardcore terwijl het daaropvolgende nummer Heart Of A Champion vooral aanstekelijke punkingrediënten bevat. Het is vooral die wisselwerking die alle, over het algemeen korte nummers, herkenbaar maakt en ervoor zorgt dat het album makkelijk in het gehoor ligt.

Met Nothing In Nature Respects Weakness bewijst Wisdom In Chains wederom in staat te zijn om zich als koren te onderscheiden van het kaf. Het gemak waarmee Wisdom In Chains het kunstje flikt, is ook zeker te danken aan de jaren ervaring die de band met zich meebrengt. Ook op deze zevende plaat mogen de heren weer trots zijn. De bandleden kunnen weer doen wat ze het liefst doen, namelijk touren totdat ze erbij neervallen.

Tracklist:
1. Life Lessons
2. Already Dead
3. Someday
4. Better Than I Was
5. Ultimatum
6. The Boy And The Cave
7. Heart Of A Champion
8. Slow Drown
9. Palisade Cliffs
10. Turn My Back
11. Truce
12. Duck Down Stay Down
13. Halfway There

Score: 78 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 28 juni 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]