Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-05-2019

Atomic Mold - Hybrid Slow Flood
Jaar van release: 2018
Label: Electric Valley Records

Atomic Mold - Hybrid Slow Flood

Wie de stoner-/doom- en heavypsych-scene de laatste jaren een beetje volgt, weet dat deze genres goed vertegenwoordigd zijn in Italië. Het blijft natuurlijk een undergroundscene, maar toch zorgen Italiaanse labels zoals Heavy Psych Sounds en Electric Valley voor levendigheid. De kwaliteit van de bands loopt nogal uiteen, maar soms zitten er leuke groepen bij. Het uit Verona afkomstige Atomic Mold bijvoorbeeld.

Na Atomic Mold (2015) en een in 2016 uitgebrachte split met de Duitse groep Mount Hush brengen de Italianen dit jaar Hybrid Slow Flood uit. De nummers van deze release staan voornamelijk in het teken van trage stoner, waarbij het gitaar- en baswerk voorzien zijn van een dikke fuzzlaag. Terwijl de basgitaar lekker verder ronkt, zorgen de repetitieve gitaarriffs voor een hypnotiserend effect. De muziek van Atomic Mold heeft een bepaalde setting nodig wil deze echt tot zijn recht komen. Hybrid Slow Flood beluister je idealiter via de hoofdtelefoon en dan bij voorkeur in het donker. De muziek is voornamelijk instrumentaal. Sporadisch zijn er wat galmende vocalen hoorbaar op de achtergrond.

Hypnosis is een aardige opener, maar mist een spanningsboog. De twee centrale tracks I Fall en Yellow Crocodile doen het beter. Ze hebben een aanzienlijke speelduur van dertien en negentien minuten. Deze nummers hebben een geduldige opbouw, waarbij Atomic Mold de riffs blijft herhalen en pas heel geleidelijk verder uitbouwt. Beide songs ademen een spacerocksfeer. In Yellow Crocodile is het minutenlange, speelse soleerwerk van Atomic Molds nieuwe gitarist Davide Moratta een aangename verrassing.

Hybrid Slow Flood gaat niet de boeken in als de meest dynamische en innoverende plaat. De charme van deze songs ligt ergens anders. Het gaat vooral om de kunst van repetitie en de manier waarop de songs tergend langzaam evolueren. Hybrid Slow Flood is een zeer degelijke plaat, maar of hier hordes mensen mee weglopen betwijfel ik.

Tracklist:
1. Hypnosis
2. I Fall
3. Yellow Crocodile
4. Wood Line
Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 13 juni 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]