Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-05-2019

Serpico - Rock Tattoo
Jaar van release: 2018
Label: Secret Entertainment

Serpico - Rock Tattoo

Vier jaar na het debuutalbum probeert de Finse formatie Serpico het nog eens met een tweede plaat met de titel Rock Tattoo. De groep geniet enige bekendheid in de lokale scene, maar veel verder dan het thuishonk reikt de bekendheid niet. Het genootschap maakt muziek die het zelf omschrijft als brute, furieuze rock-‘n-roll. In de praktijk is dat een mengelmoes van hardrock doorspekt met glam- en punkinvloeden. Op zich niets mis mee, maar bij Serpico zwalkt het alle kanten op.

Het is niet per se altijd onaangenaam om te horen. De opener Rock Tattoo kan ermee door en dat geldt ook voor bijvoorbeeld A.O.F., Half Step, Ain’t Better To Leave en Lightning Thunder Baby. Toch weet de muziek de aandacht niet lang vast te houden. De nummers klinken met een gemiddelde duur tussen vier en vijf minuten veelal langgerekt en lijken maar wat bij elkaar te zijn geraapt. De zanglijnen van Vee Dour bieden daarbij ook weinig houvast. Met een sterke, pakkende tekst zijn de voortkabbelende coupletten nog te verantwoorden. Helaas is het vaak een hele klus om te ontdekken waar de zanger het precies over heeft. De krachtige, niet altijd aangename uithalen van de frontman voelen daarnaast vaak misplaatst.

Van een echte klik of enige emotionele binding is dan ook amper sprake. Het kabbelt maar wat voort. Hier en daar een aardige solo, fijne riff of pakkende melodie kan niet verbloemen dat de plaat focus mist en dat twaalf nummers te veel is. Wellicht dat Serpico live beter te pruimen is met een biertje in de hand in een lokaal hardrockcafé. Met Rock Tattoo als visitekaartje is de kans daarop echter gering.

Tracklist:
1. Rock Tattoo
2. Shout
3. Irish Roots
4. A.O.F.
5. No Confusion
6. This Is What I Am
7. Half Step
8. July
9. Ain’t Better To Leave
10. Lightning Thunder Baby
11. Ex-Serpico
12. Let It Burn

Score: 55 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 23 mei 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]