Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-01-2019

Sanction - The Infringement Of God's Plan
Jaar van release: 2017
Label: Pure Noise Records
Sanction - The Infringement Of God's Plan
Stap in de escaperoom die The Infringement Of God’s Plan heet. De eigenaar van deze horrorachtige martelkamer heet Sanction. Dit deathcorekwintet is verantwoordelijk voor wat zij noemen, de 'Long Island-sound'. Met deze zeventien loodzware minuten, leverd Sanction zijn tweede ep af. In 2015 verscheen de demo die nog in hetzelfde jaar werd opgevolgd door de ep With Blood Left Uncleansed. Pure Noise Records heeft Sanction onderdak geboden en lijkt daarmee een goede zet te hebben gedaan.

Al meteen na de intro wordt de luisteraar meegezogen in de macabere sferen die rondom de sound van Sanction hangen. The Prophet Who Saw Fire laat gelijk horen dat er geen ontsnapping mogelijk is en opvallend daarbij is de professionele geluidskwaliteit. Zowel de vocalen als de laaggestemde gitaren leveren daarin ruimschoots hun bijdrage. De tie-wraps worden wat strakker aangetrokken rondom de handen, als Sixhundredthirtyone wordt ingezet en volledig de adem doet verstokken.

Het is geen wonder dat Sanction momenteel op tour is met bands als Dying Fetus en Thy Art Is Murder. De muziek is log en zwaar, maar beukt je daarnaast ook weer in rap tempo door alle hoeken van de kamer. Als je na dit nummer denkt op te kunnen staan en te ontsnappen, wordt je wederom als luisteraar bruut op de knieën gedwongen. Met titelnummer The Infringement Of God’s Plan laat Sanction overduidelijk horen waar het voor staat, namelijk deathcore zoals we het (inmiddels) kennen van bands als Emmure, Carnifex en Chelsea Grin. Het verschil is echter dat Sanction met zijn Long Island-sound minder modern klinkt dan bovengenoemde bands en een typerend jarennegentig geluid weet weg te zetten. Na het titelnummer horen we tenslotte een outro en worden de deuren van de escaperoom weer geopend.

Enigszins verward verlaat je het decor en besef je je hoe heftig en meeslepend die zestien minuten eigenlijk kunnen zijn. De in- en outro niet meegerekend, hebben we echter maar met slechts vijf nummers te maken. De liefhebbers van zware metalcore of beter gezegd ‘deathcore’, kunnen The Infringement Of God’s Plan blindelings toevoegen aan hun verzameling. Ondergetekende was overweldigd door het muzikale geweld en stapt graag nog meerdere keren de martelkamer in, maar erkent ook dat enkele luisterbeurten achter elkaar een zware kost is. Accepteren dat er geen uitweg is en jezelf overgeven aan het lot lijken daarom de enige oplossingen. Vooruit, nog maar een keer dan!

Tracklist:
1. Enter (In Five Fractions)
2. The Prophet Who Saw Fire
3. Sixhunredthirtyone
4. Fixated Upon A Figure
5. Untitled
6. The Infringement Of A God's Plan
7. Exit (Chord Radius)

Score: 81 / 100

Reviewer: Maarten
Toegevoegd: 3 mei 2018

Koop dit album in

Meer Sanction:

[ Terug naar de Album Reviews ]