Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-02-2019

Project Pain - Brothers In Blood
Jaar van release: 2018
Label: eigen beheer

Project Pain - Brothers In Blood

Liefhebbers van pure no-nonsense thrash kunnen hun hart ophalen bij Brothers In Blood, het derde album van Project Pain. De plaat is net zo strak en old-school als de voorgangers Thrashed To Kill (2015) en I Have Sinned (2012). Voor vernieuwing of experiment moet je niet bij deze jongens uit Amersfoort zijn. Mij zal je daar niet over horen klagen, want het is ouderwets genieten.

Het Repka-achtige artwork verraadt dat snelle riffs, filtsende solo’s, brute vocalen en een beukende ritmesectie gegarandeerd zijn. De band wordt nogal eens vergeleken met Exodus en daar kan ik mij wel in vinden. Bauke Goudbeek is niet de beste zanger, maar zijn brute vocalen passen uitstekend bij de agressieve stijl. De baspartijen zijn door mede-oprichter/gitarist Guido den Hoed ingespeeld. Leadgitarist Marc van der Velden is de opvolger van Niels van Lier en in de studio zat Serge D. achter de drumkit. Op de vorige plaat deed Josh Christian (Toxik) wat soleerwerk en ditmaal is er een gastrol voor gitarist Dennis ‘Hairball’ Smeekes (Powerpimps).

Het album bevat voldoende variatie en iedere track geeft je het gevoel van toen met de sound van nu. Ondermaatse nummers staan er niet op en vrijwel iedere track bevat catchy details, zoals de groove in Final March, de duo-vocalen in Eternal Flames en de razende riffs in Decay. Naarmate het album vordert worden de nummers sterker, met als uitschieters Regret Nothing (met fraai soleerwerk), Driven By Hate (ingeleid door Fueled By Fear) en de giftige afsluiter I Don’t Give A Fuck. Laatstgenoemde is echt de kers op de taart.

Project Pain mag dan wel vasthouden aan het bekende recept, dat neemt niet weg dat het met Brothers In Blood opnieuw een thrasher van formaat heeft afgeleverd. Chapeau mannen!

Tracklist:
1. Primator
2. Final March
3. Silent Invader
4. Eternal Flames
5. Decay
6. Brothers In Blood
7. Regret Nothing
8. Fueled By Fear
9. Driven By Hate
10. I Don’t Give A Fuck

Score: 83 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 5 februari 2018

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]