Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2018

M.I.L.F. - More Than You
Jaar van release: 2016
Label: Buil2Kill Records
M.I.L.F. - More Than You
Ah, M.I.L.F., die door filmreeks American Pie zo populair gemaakte afkorting van Mother I'd Like to Fuck'. Of toch niet? Nee, deze Italianen pakken het iets minder plat aan. Met de nadruk op iets, want 'Make It Long 'n Fast' is natuurlijk nog geen al te intellectuele bandnaam. Pretenties heeft dit clubje dan ook nauwelijks.

More Than You is gevuld met een tiental simpele rocksongs, in het straatje van Mötley Crüe en Steel Panther. Lekker pakkend en met veel goed gitaarwerk versierd. Spelen kunnen deze mannen namelijk wel. Liedjes als Let Me Believe en het punkachtige titelnummer hakken er zodoende lekker in. Een handvol goede akkoorden, aardige solo's en een makkelijk te volgen ritme vormen de hoofdbestanddelen van de songs. Zanger Matt Lombardo tettert daar lekker melodieus en krachtig overheen. In tegenstelling tot veel van zijn Italiaanse collega-zangers beheerst de man de Engelse taal uitstekend. Zelfs in rustigere passages geeft hij weinig blijk van een mediterrane tongval, hoewel hij in het kalme Thief Of Love niet overal even zuiver voor de dag komt.

Toch vraag ik me af of al die ingrediënten uiteindelijk genoeg zijn om definitief te blijven hangen. Want hoewel de muziek beslist lekker klinkt, zijn de songs wel een tikje vrijblijvend. Het is degelijk werk, zonder poespas en franje, maar moderne klassiekers heb ik vooralsnog niet ontdekt. Dat dit smakelijke hardrock is, staat buiten kijf, al vrees ik dat More Than You vlot in de koopjesrekken prijkt. Voor de rockfans niet zo erg. Gewoon oppikken voor weinig, want hier doe je zeker geen miskoop mee.

Tracklist:
1. Prelude
2. Let Me Believe
3. More Than You
4. Don't Care
5. Let's Go
6. Thief Of Love
7. Beach Blues
8. Dancing Savage
9. Hang On
10. Midnight
11. Can't Stop

Score: 72 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 1 december 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]