Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2018

Beyond Visions - Catch 22
Jaar van release: 2017
Label: Bleeding Music Records
Beyond Visions - Catch 22
Het Zweedse Beyond Visions is al tien jaar actief. Toch verscheen het debuutalbum Your Face Is Familiar pas in 2013. Sinds kort ligt opvolger Catch 22 in de winkels. Tijd om eens kennis te maken met de band die bestaat uit zangeres Rebecka Heijel, gitarist Alexander Berg, bassist Ludvig Garnås en drummer Erik Forsberg.

Het kwartet maakt compacte en energieke songs die raakvlakken hebben met Paramore, Lacuna Coil, Delain, Soilwork, Dark Tranquillity en Amaranthe. Met name laatstgenoemde komt regelmatig in gedachten op vanwege de mix van popvocalen, flitsende synthesizerpartijen en melodieuze metal, maar ook Guano Apes en The Agonist schieten te binnen bij het beluisteren. Doorgaans ligt het tempo en het adrenalineniveau hoog. Rebecka is op haar sterkst in de refreinen.

Het rockende Pay My Price, dat als trance-nummer begint, is een van de eerste hoogtepunten. Hierin vormen instrumentatie en zang een mooie eenheid. Dankzij het catchy refrein blijft het nummer goed hangen. Ook Changes is een fijne track met Soilwork-riffwerk en een donkere Lacuna Coil-karakteristiek. Time To Rise en Sacrifice zijn zeer aardige welkomstsongs.

De release weet na een sterk begin de aandacht minder goed vast te houden. Illusions (waarin de agressieve melodeathriffs en rustige zang niet matchen), My Life en Everlasting zijn aardig, maar missen iets extra’s om te overtuigen. Pretender bevat weer sterkere riffs en het razende Good Hate (met blasts en melodeathriffs) is een pittige positieve afsluiter.

Catch 22 bouwt aardig op naar een paar hoogtepunten, zakt dan even in om weer met pit te eindigen. Over de hele lengte is het net te weinig om echt een hele positieve indruk te maken, al laten met name Pay My Price en Changes horen dat Beyond Visions wel degelijk hele toffe tracks kan schrijven. De moderne melodieuze metal met popvocalen heeft dankzij de zang en synths soms een eurodancevibe die je terugbrengt naar de jaren negentig, maar de soms machinale melodeath zet je weer terug in het heden.

Tracklist:
1. Time To Rise
2. Sacrifice
3. Pay My Price
4. Changes
5. Survival
6. Illusions
7. My Life
8. Everlasting
9. Pretender
10. Good Hate

Score: 68 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 30 november 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]