Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2018

Cold Cell - Those
Jaar van release: 2017
Label: Czar Of Crickets Productions
Cold Cell - Those
Het is altijd fijn voor een verzamelaar wanneer een band net wat meer aandacht aan het artwork schenkt dan men doorgaans gewend is. De digipack-uitvoering van Cold Cell's Those heeft een gat in de voorkant waar de luisteraar naargelang andere bijgeleverde frontcovers in kan schuiven. De frontcovers bevatten allemaal naargeestige tekeningen van verwrongen gezichten. Dit thema sluit mooi aan op de thematiek van deze band: het verval van de moderne wereld en alle geestdodende middelen die daarbij komen kijken.

Cold Cell staat garant voor moderne, snoeiharde en furieuze black metal. Razende riffs, donderende drumpartijen en maniakale screams komen na de opbouw van opener Growing Girth genadeloos op de luisteraar af. Het drama dat tijdens deze track wordt bewerkstelligd, blijft de komende 55 minuten fier overeind staan. Zo nu en dan klinken er sinistere synthesizerpartijen die een concrete, maar subtiele bijdrage leveren aan het dystopische karakter van deze schijf. Deze Zwitserse heren slagen er op Those in om een fijne nuance te creëren tussen woeste snelheid en zwaar beladen doomy passages zoals je die tijdens Tainted Thoughts kunt horen.

De vocalen van S. zijn goed verstaanbaar en afwisselend. Zo nu en dan klinken ze rauw en bezeten, terwijl er in een track als Sleep Of Reason een diepe, lage mantra klinkt die rechtstreeks uit de hel lijkt te komen. Deze track is werkelijk een parel en werkt bijzonder hypnotiserend alvorens deze losbarst in een eruptie van blastbeats en een muur van dissonante riffs.

Dit album zal niet voor iedere blackmetal-liefhebber zijn weggelegd, maar wie geduldig luistert, zal vele lagen ontdekken in de obscure sound van dit schijfje. Conclusie: Cold Cell heeft met Those een mooi staaltje zwartgalligheid afgeleverd waarbij de liefhebber van Leviathan, Altar Of Plagues en Prosternatur de vingers zal aflikken.

Tracklist:
1. Growing Girth
2. Entity I
3. Seize The Whole
4. Tainted Thoughts
5. Sleep Of Reason
6. Entity II
7. Drought In The Heart
8. Heritage

Score: 85 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 28 november 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]