Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-07-2018

Sisters Of Suffocation - Anthology Of Curiosities
Jaar van release: 2017
Label: Suburban Records
Sisters Of Suffocation - Anthology Of Curiosities
Een maand geleden stond Sisters Of Suffocation nog op het podium met (the brothers of) Suffocation en nu is de nieuwe full-length een feit: Anthology Of Curiosities. Met tien nieuwe songs, inclusief het verzoeknummer Boundaries. Wederom werkten de vier tree-hugging death metal ladies samen met producer Martin Furia.

Er is een aantal verschillen met de ep Brutal Queen. Het nieuwe materiaal klinkt wat heavier dan de songs op de ep. Daarnaast zijn de nummers live opgenomen en dat rauwe live-gevoel komt heel goed over op de plaat. De nummers klinken eerlijk en laten een technische vooruitgang horen. Vernieuwend is de cleane zang die af en toe opduikt en bijdraagt aan de afwisseling.

Ook muzikaal is er veel variatie. Zo bevat opener Shapeshifter thrashriffs en zit er veel melodie in de harmonieuze riffs van The Hunger. This Is Not My Home toont de technische en brute kant van Sisters Of Suffocation en I Swear is juist meeslepend en verhalend. This Is My Home is gekoppeld aan I Swear. Het gemeenschappelijke thema is body horrors en dat komt door de verschillende vocalen en sfeervolle en creepy passages goed tot uiting.

Het blijft opmerkelijk hoe laag de grunts van Els Prins klinken. Het is moeilijk om vrouwen te vinden die haar dat nadoen. Ze wisselt de grunts af met felle, bijna bezeten screams (in Limb From Limb schakelt ze heel snel tussen de twee) en zoals eerder gemeld is er ook ruimte voor clean gezongen passages, die bijdragen aan het verhalende karakter van sommige nummers.

Niet alle tracks zijn even memorabel, maar wat de plaat sterk maakt, is de afwisseling van brute stukken en fases met meer diepgang en gevoel, de afwisseling van brutal death, melodeath, thrash en wat progressieve elementen in het prima riffwerk. The Hunger, I Swear, Our Bodies Will Rot, Psychosurgery en Boundaries zullen bij velen favoriet zijn, maar de andere nummers doen er niet veel voor onder. Sisters Of Suffocation levert met Anthology Of Curiosities een plaat af waarop je het plezier en de gedrevenheid van de dames goed verneemt. Goed gedaan meiden!

Tracklist:
1. Shapeshifter
2. I Am Danger
3. The Hunger
4. This Is Not My Home
5. I Swear
6. Limb From Limb
7. Our Bodies Will Rot
8. Dysplasia
9. Psycho Surgery
10. Boundaries

Score: 78 / 100

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 29 september 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]