Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-06-2018

Terror - The Walls Will Fall
Jaar van release: 2017
Label: Pure Noise
Terror - The Walls Will Fall
Terror heeft een jubileum te vieren. Vijftien jaar geleden werd de band in Californië opgericht en deze mag zich inmiddels wel tot één van de grotere bands binnen het hardcoregenre rekenen. Dit is zeker terecht, want keer op keer weet het vijftal met ijzersterke releases op de proppen te komen. Met deze traktatie-ep van de band is het niet anders.

Op het vorige album The 25th Hour kwam de focus iets meer te liggen op de wortels van hardcore: snelle, ultrakorte granaten van nummers. Het materiaal voelde wat rauwer aan dan voorgangers Keepers Of The Faith en Live By The Code, maar echt radicaal was deze stijlwisseling niet te noemen. Op The Walls Will Fall is zowel ruimte voor rappe hardcore als voor midtempo-nummers, maar alleen bij No Love Lost gaat de speelduur over de twee minuten heen.

Met vier uitstekende eigen nummers en de Madball-cover Step To You kan de liefhebber ongetwijfeld prima leven. De band verrast geen moment, maar kwaliteit is kwaliteit en in de afgelopen vijftien jaar hebben de heren wat dat betreft geen steken laten vallen. In ieder geval schept Terror goede verwachtingen voor een nieuw studioalbum. 


Tracklist:
1. Balance The Odds
2. Kill Em Off
3. The Walls Will Fall
4. No Love Lost
5. Step To You (Madball-cover)

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 28 juni 2017

Koop dit album in

Meer Terror:

[ Terug naar de Album Reviews ]