Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 van 2014

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat is jouw favoriete studio-album van 2014 uit de Benelux?

    Aborted - The Necrotic Manifesto
    Channel Zero - Kill All Kings
    Delain - The Human Contradiction
    Emptiness - Nothing But The Whole
    Enthroned - Sovereigns
    Epica - The Quantum Enigma
    Legion Of The Damned - Ravenous Plague
    MaYaN - Antagonise
    Sinister - The Post-Apocalyptic Servant
    Stream Of Passion - A War Of Our Own
    Triggerfinger - By Absence Of The Sun
    Vandenberg's Moonkings - Vandenberg's Moonkings
    Vanderbuyst - At The Crack Of Dawn
    Within Temptation - Hydra
    een ander album uit de Benelux, namelijk:

    [ Uitslag | Enquętes ]

    Concertagenda
    21 december:
  • Big Business en Herder
  • Paul Di'Anno en Martyr
  • Vanden Plas en Dyscordia
    24 december:
  • Frysian Metal Night
    26 december:
  • A Very Heavy X-Mosh
    27 december:
  • Bruut Metal Feest
  • Komatsu en Candybar Planet
  • Stream Of Passion
  • Warmaster, The Impaler en Laid To Waste

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 21-01-2015.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Aapo Romu (Vanguard) - 39
  • Hugo Bistolfi (Rata Blanca) - 50
  • Joakim Kjelstad (Gaia Epicus) - 41
  • Mathias Röderer (Atrocity) - 45
  • Thomas Preziosi (Armory) - 31
  • Tomasz "Soyak" Kilinski (Naumachia) - 32

  • Grand Magus, Angel Witch en Enforcer
    Op 17-2-2013, in Baroeg, Rotterdam

    Een review door Ruud en Lennert

    Of het nu uitverkocht was of niet, het was veel drukker dan we ooit gedacht hadden. We hebben vaak genoeg meegemaakt dat oude veteranen als Angel Witch of jongere bands weinig publiek trokken. Vandaag was het anders. Vandaag stroomde uit het hele land en van over de grenzen liefhebbers van traditionele metal toe. We zouden zelfs kunnen spreken als een van de gezelligste avonden in tijden in de Baroeg!

    We staan nog in de rij als Enforcer aftrapt. Zodoende worden we genoodzaakt om op de tenen te staan om iets mee te krijgen van Olof Wikstrand en co. Na tien minuten staan wel binnen en slaan we de garderobe maar even voor het gemak over. Enforcer zet niet het beste optreden neer. We zien de band nog worstelen met het feit dat een gitarist vertrokken is en de zanger zelf maar de gitaar omgehangen heeft. Het maakt het optreden misschien wat slordiger dan wat ik eerder van ze gezien heb, maar wat het enthousiasme betreft is het er niet minder om geworden. gelukkig duurt het optreden langer dan het vooraf geplande halve uur. Ondanks dat ik persoonlijke favorieten in de setlist mis, speelt Enforcer wel de betere nummers van het recent uitgebrachte Death By Fire, zoals Death Rides This Night en Mesmerized By Fire. Ook 'oudjes' als Evil Attacker, Scream Of The Savage en Katana komen aan bod. Het is een wat slordig optreden, maar wel een die vol overgave van de band. Zo zien we ze in elk geval graag!. (Ruud)

    Het blijft een vreemd gezicht om honderden mensen in hun twintiger jaren een compleet Angel Witch concert te zien meezingen. Vreemd op een leuke manier, want niemand van ons had verwacht dat de zaal zo vol en enthousiast zou reageren op de komst van een stel oude rotten wier hoogtijdagen toch al zeker 30 jaar terug liggen. Misschien heeft het ook iets te maken met de populariteit van het occult rock genre, want het valt me nu pas voor het eerst op hoe duister en atmosferisch Angel Witch is in vergelijking tot genre- en tijdgenoten Iron Maiden en Saxon. De band speelt van het nieuwe album As Above, So Below openingstrack Dead Sea Scrolls en het opzwepende Guillotine, maar vanzelfsprekend ligt de nadruk op het legendarische debuutalbum waar men praktisch iedere klassieker van speelt. Dit doet de band absoluut naar behoren,want de uitpuilende zaal zingt alles mee en begint zelfs aan enkele moshpits.

    Iets wat de goed op stoom zijnde band echter totaal niet kan is nummers aan elkaar praten. Zanger Kevin Heybourne heeft kennelijk een hoop te vertellen, maar zijn platte accent en 'kan mij het verrotten'-houding zorgen (gepaard met het feit dat hij echt onverstaanbaar is) voor wat vreemde momenten die de vaart soms uit het optreden dreigt te halen. Niet dat dit een echt probleem is, want zodra krakers als Angel Of Death of mijn persoonlijke favoriet Baphomet worden ingezet, verandert de zaal hoe dan ook weer in een kolkende massa van rondzwiepend haar en geheven vuisten. Als Heybourne na een kleine gitaarimprovisatie ineens over gaat op de introsolo van Angel Witch lijkt het alsof er een bom in de zaal barst: zo'n uitzinnig publiek had ik nooit durven verwachten, maar verdomd als het niet gezellig is! Een fantastisch optreden van een band waar het heilige vuur kennelijk nog steeds bij brandt. (Lennert)

    Ik ben dol op Grand Magus, maar het lijkt er toch op dat deze band onder het hiervoor zo eensgezinde en enthousiaste Angel Witch publiek voor een scheiding zorgt. De ene helft gooit de haren nog losser, terwijl de andere helft moppert op het feit dat de nummers allemaal zo traag zijn. Niet dat dit voor problemen zorgt in de zaal bij Grand Magus, want ook nu is het weer erg vol en gaat het publiek uit zijn dak. Wat al meteen verbaast is de enorme muur van geluid die een band met slechts drie bandleden kan produceren. Helemaal bij de veelvuldige solo's mis ik geen moment iets van de gitaarmuren die men op het album heeft, omdat de bassist alles vakkundig opvangt door akkoorden aan te slaan die voor een zeer vol geluid zorgen. Hier komt ook nog eens bij de Christoffersson en kompanen aan het einde van het optreden terecht hun eigen geluidsman bedanken, want zo'n goed geluid heb ik in geen jaren in de Baroeg gehoord!

    Onder de hoogtepunten die de band vanaf laat horen, bevinden zich krakers als Kingslayer, Wolf's Return en het met een drumsolo opgeleukte Like The Oar Strikes The Water. Hier valt helemaal op dat zelfs op een minimale kit als de drummer hier bij zich heeft een goede drummer een hoop kan bereiken. Het moment waar de fans echter het meeste op wachten, is het punt waarop Grand Magus, na een langdurige schreeuw om een encore vanuit het publiek, het magistrale Hammer Of The North inzet en er voor zorgt dat de aanwezigen nog even het uiterste van hun stembanden vergen in het meezingen. Hierna is deze fantastische dag helaas voorbij en moet een groot gedeelte van het publiek de Baroeg verlaten om richting uiteenlopende plaatsen als Groningen en Geldrop te vertrekken. Een ding moge duidelijk zijn na deze zondag: heavy metal is getuige de grote hoeveelheid jonge mensen met patchjassen van de meest obscure bands weer populair, en dat kan ik alleen maar toejuichen! (Lennert)

    Meer:

    [ Terug naar de concert reviews | Plaats reactie ]


    Geplaatst door Marcel op 2013-03-06 11:38:31



    Het was lang niet uitverkocht al was het wel goed druk. Een week ervoor was het een stuk drukker bij Vader en ok toen was het nog lang niet uitverkocht.



    Muzikaal was Angel Witch dik in orde, jammer alleen dat de zang Kevin wederom totaal zwak was.





    Geplaatst door Johnny op 2013-03-06 12:47:13



    Angel Witch, Raven , Riot enz. waren begin jaren 80 grote kanshebbers echter ze zijn nooit doorgebroken. Het lijkt me wel frustrerend om 30 jaar later nog als 50''er te moeten optreden voor niet uitverkochte zaaltjes. Ze moeten om te leven dit doen of gewoon werken. Jammer voor hun.


    Geplaatst door pos op 2013-03-06 14:16:06



    Ach op je vijftigste lekker muziek spelen en er komen nog een paar honderd man op af ook. Zo''n hel zal het toch ook niet zijn denk ik.


    Geplaatst door Gast op 2013-03-06 18:22:06



    Altijd leuk om Bill Steer live te zien plingelen


    Reageer op: Grand Magus, Angel Witch en Enforcer

    Naam:
    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Festivals
    Op zondag bevestigd voor Wacken Open Air:
  • Mushroomhead
  • Skindred

    Op zondag bevestigd voor Summer Breeze:
  • Paradise Lost

    Op zondag bevestigd voor With Full Force:
  • Belphegor

  • Interviews
  • Sin7sinS
  • Devilment
  • Ancient Bards
  • Soulburn
  • Thanatos
  • Bloodbath
  • Blood Ceremony
  • Doro
  • Amaranthe
  • Diablo Blvd

  • Nieuwste reviews
    Walpurgisnacht - Vergheldinghens Crachte
    Bloodbound - Stormborn
    Voices - London
    Lunatic Soul - Walking On A Flashlight Beam
    RAM vs Portrait - Under Command
    Sin7sinS - Purgatory Princess
    Emigrate - Silent So Long
    Soen - Tellurian
    Goatwhore - Constricting Rage Of The Merciless
    Job For A Cowboy - Sun Eater
    Air Raid - Point Of Impact
    Audrey Horne - Pure Heavy
    Flying Colors - Second Nature
    Triosphere - The Heart Of The Matter
    The German Panzer - Send Them All To Hell
    Unearth - Watchers Of Rule
    AC/DC - Rock Or Bust

    Concertreviews
  • Meshuggah, Carbomb en Semantik Punk
  • Mastodon, Big Business en Krokodil
  • Epica en Dragonforce
  • Kreator, Arch Enemy, Sodom en Vader
  • Scorpions en The Treatment

  • Retro Reviews
    Dark Suns - Swanlike
    Exodus - Fabulous Disaster
    Exciter - Heavy Metal Maniac
    Bathory - Under The Sign Of The Black Mark
    Damn The Machine - Damn The Machine

    Forum
  • scorpions
  • top 10 albums 2014
  • melechesh
  • filmpje! wat heb je n...
  • cryptopsy, 15-2-2015 ...
  • vleesch
  • reactory + entrapment...
  • eindhoven metal meeti...
  • dark funeral
  • cavalera conspiracy
  • sodom
  • exodus topic!
  • whisky
  • nieuw in de platenkast
  • voetbaltopic ix

  • Nieuwe Releases
    24 december:
  • (cd) Ascension - The Dead Of The World
  • (cd) Dysangelium - Thánatos Áskesis
    25 december:
  • (cd) The Project Hate MCMXCIX - There Is No Earth I Will Leave Unscorched

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.