Pitfest
Enquête

Wat is jouw favoriete Metallica-song?

72 Seasons
Battery
Blackened
Creeping Death
Enter Sandman
Fade To Black
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Hardwired
Lux Æterna
Master Of Puppets
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Screaming Suicide
Seek And Destroy
St. Anger
The Day That Never Comes
The Four Horsemen
The Unforgiven
Until It Sleeps
Welcome Home (Sanitarium)
Whiplash
een andere Metallica-kraker, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    18 april:
  • Dear Mother
  • Roadburn festival
  • Wishbone Ash
  • 19 april:
  • Dear Mother
  • Electric Eel Shock en Dikke Dennis & de Røckers
  • Martyr
  • Roadburn festival
  • Subsignal en powerized
  • The Warning
  • Wishbone Ash
  • 20 april:
  • FM
  • Marduk, Origin en Doodswens
  • Metal Battle finale
  • Roadburn festival
  • The Exploited
  • 21 april:
  • Dear Mother en Another Now
  • Pestilence, Carnation en Bodyfarm
  • Roadburn festival
  • 23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
    18 mei:
  • Achterhoeks Metalfest
  • Engel Of Deathfest
  • Ingested, Fallujah, Volvodynia en Mélancolia
  • Party Cannon en Cognitive
  • Pendragon
  • Riot V en Tailgunner
  • ¡Pendejo! en ILÆNDER
Kalender
Vandaag jarig:
  • José Aguiar (Tarantula) - 70
  • Kristian Andersen (Where Angels Fall) - 50
  • Mark Tremonti (Alter Bridge) - 50
  • Mike Mangini (Dream Theater) - 61
Concertreview

Korn, Dimmu Borgir en Turbowolf
Op 19 september 2010 in Heineken Music Hall, Amsterdam
Tekst door Tonnie
Foto's door Tonnie
Korn neemt op de Ballroom Blitz-tour een opmerkelijke openingsact mee naar ons land: Dimmu Borgir. De muziek die beide bands maken lijkt voor geen meter op elkaar, maar beide bands zijn toch behoorlijk populair. "Waarom niet?" zullen de Noren van Dimmu Borgir gedacht hebben. En zo geschiedt het: op een zondagavond in september staan deze bands in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Vanwege een verlate of uitgelopen soundcheck van Dimmu Borgir (welke nog bezig is ten tijde dat de deuren opengaan) beginnen de mannen van Turbowolf pas met soundchecken op het moment dat ze eigenlijk hun show moeten beginnen. We krijgen dus eerst een soundcheck te zien, waarna de band 3 minuten van het podium verdwijnt om vervolgens de (iets ingekorte) set te spelen. De spacey rock van deze Britten klinkt best aardig en het enthousiasme van de zanger/toetsenist is aanstekelijk, maar toch vraagt een ieder zich af waarom Korn in godsnaam deze band als voorprogramma heeft meegenomen. Het past namelijk totaal niet bij Korn.

Turbowolf @ Heineken Music Hall, Amsterdam, 19-9-2010

Wat ook niet bij Korn past is Dimmu Borgir. De extreme metal van deze Noren heeft inmiddels een drastische symfonische wending genomen en klinkt, net als Turbowolf, totaal anders dan de nu-metal van Korn. Ook Dimmu Borgir wordt door het publiek wat lauw ontvangen. Is het het gemis van ICS Vortex, of is er wat anders aan de hand? Het komt allemaal vrij tam over, ondanks dat de muziek toch vrij extreem is. Fans van het oudere werk komen aan hun trekken met ondermeer Spellbound (by The Devil), Mourning Palace en Puritania, maar de nieuwe cd komt enkele dagen na het optreden uit en ook daarvan komen alvast wat nummers terug in de setlist.

Dimmu Borgir @ Heineken Music Hall, Amsterdam, 19-9-2010

Aangezien Dimmu Borgir tussen de shows met Korn ook nog haar eigen headlineshows doet, staat de band vanavond ook met volledig decor op het podium. Dat is toch vrij uniek voor een voorprogramma, maar het geeft tenminste wat om naar te kijken. Het witte bont van ondermeer gitarist Galder (met pornosnor) en frontman Shagrath springt gelijk in het oog, al verkleedt de zanger gedurende de show zich vaker dan Lady Gaga. Ik betwijfel of Dimmu Borgir hiermee veel nieuwe fans onder de Kornaanhang heeft gewonnen, maar de show krijgt waarschijnlijk betere respons voor eigen publiek.

Dimmu Borgir @ Heineken Music Hall, Amsterdam, 19-9-2010

Na de rare keuzes voor de voorprogramma's doorstaan te hebben is de zaal (die behoorlijk gevuld is, maar de balkons zijn gesloten) klaar voor Korn. De tour staat in het teken van de nieuwe cd III: Remember Who You Are, waarvan ondermeer Oildale (Leave Me Alone) en Let The Guilt Go de revue passeren. Toch zijn het, net als bij de meeste shows, de oude nummers waar het publiek compleet wild van wordt. Bij Korn gebeurt dat ondermeer op Blind, Freak On A Leash en afsluiter Got The Life. Bij zulke nummers lukt het niemand om nog stil te blijven staan. Ook als de band er ineens een cover van Metallica's One tussendoor gooit kan er op luid gejuich gerekend worden.

Korn @ Heineken Music Hall, Amsterdam, 19-9-2010

De show van Korn is visueel wel wat minder aantrekkelijk dan die van Dimmu Borgir, maar wel energieker. Net als bij Dimmu Borgir blijven de ingehuurde krachten netjes op hun plek achteraan het podium staan (of is de regel dat je bij Korn dreadlocks moet hebben om vooraan te mogen komen?), maar frontman Jonathan Davis (die bij het begin van de toegift nog even de doedelzak tevoorschijn haalt), gitarist Munky en bassist Fieldy zijn goed op dreef aan de voorzijde. Ze zijn niet alleen goed op dreef, ze klinken ook goed, het licht is goed, kortom het optreden is gewoon goed. Na wat tegenvallende albums is Korn gewoon weer lekker bezig, zowel op plaat als op de buhne.

Korn @ Heineken Music Hall, Amsterdam, 19-9-2010

Setlist Korn:
1. 4 U
2. Right Now
3. Pop A Pill
4. Here To Stay
5. Oildale (Leave Me Alone)
6. Falling Away From Me
7. Did My Time
8. Let The Guilt Go
9. Somebody Someone
10. Throw Me Away
11. Freak On A Leash
12. Helmet In The Bush
13. Blind
Toegift:
14. Shoots And Ladders / One
15. Clown
16. Got The Life

Setlist Dimmu Borgir:
1. Xibir
2. Spellbound (By The Devil)
3. Dimmu Borgir
4. Gateways
5. Chess With The Abyss
6. The Serpentine Offering
7. Puritania
8. Progenies Of The Great Apocalypse
9. Mourning Palace
10. Perfection Or Vanity

Korn @ Heineken Music Hall, Amsterdam, 19-9-2010

Klik op de foto's voor grotere versies

Pitfest

Reactie van Ron op 28-09-2010 om 22:28u


Hebben wij wel dezelfde show gezien?!?!? Ten eerste is dit verslag een beetje laat, aangezien het alweer een paar weken terug is. Verder slaat dat gezeur over verschillende stijlen nergens op! Vond het fantastisch dat deze drie bands er stonden. een ware tractatie! Word een beetje moedeloos van dat gezeik over wat wel en niet bij elkaar past, blah blah blah! Lekker alternatief! Ik kan me de tijd nog herinneren dat metal gewoon metal was, ongeacht het genre.

Ik vond het in ieder geval waanzinnig goed. Gelukkig denk ik ruim en vind alledrie de bands op hun eigen manier heel erg goed. turbowolf wist de sfeer er goed in te krijgen. Zeker aan de rechterkant (staand voor het podium) ging het goed los. Bij Dimmu Borgir begon op een gegeven moment ook de linkerkant los te gaan en heb er nog in de pit gestaan. Bij Korn ging de hele zaal los en de lichtshow deed zeker niet onder voor Dimmu Borgir! Dat mensen vaak meer los gaan op oude nummers is gewoon omdat deze nummers vaak bekender zijn dan het nieuwe materiaal, wat niet wil zeggen dat het nieuwe materiaal slecht of minder goed is. Over 5 jaar gaat iedereen los op de nummers van Korn 3. Dimmu Borgir speelde goed, zuiver, lekker bombastisch en of het nu mainstream of niet is is totaal niet boeiend! Je houd ervan of niet! Ik heb in ieder geval genoten en vond het een van de beste concerten waar ik geweest ben!

Reactie van een Metalfan op 28-09-2010 om 22:48u


beste Ron, het is iets meer dan een week terug. Niet zo zeiken, in bijvoorbeeld de Oor lees je het pas in het volgende nummer.

Reactie van een Metalfan op 28-09-2010 om 22:49u


o ja, en waar wordt Dimmu mainstream genoemd in deze review?

Reactie van Rein op 28-09-2010 om 22:50u


Ik ben het eens met Ron. Ik ben liefhebber van zowel Korn als Dimmu en om die beide mee te pakken op 1 avond is verrekte lekker. Dimmu's nieuwe nummers spraken mij in elk geval meteen aan. En Korn....tsja.....wat een genot om die weer zo goed te zien spelen !!!

Reactie van Ron op 28-09-2010 om 23:02u


@ een metalfan " Het komt allemaal vrij tam over, ondanks dat de muziek toch vrij extreem is. Fans van het oudere werk komen aan hun trekken met ondermeer Spellbound (by The Devil), Mourning Palace en Puritania" Vrije interpertatie van mijn kant. Alsof de oude nummers de echte nummers zijn en het nieuwe mainstream. Maakt niet uit wat voor woord je ervoor wilt gebruiken. Een magazine is geen internet. Voordeel van internet is de snelheid. Als je die weghaalt heeft internet geen voordeel op het gedrukte. Als je bovendien een hele week bezig bent met een recensie te schrijven mag je wel eens wat meer objectief en professioneel overkomen.

de shows waren gewoon erg goed en ik heb het naar mijn zin gehad. lees ook niks in het verslag over DJ Kid Knuckels ;-)

Reactie van Uil op 29-09-2010 om 07:05u


Ik ben er niet geweest, maar als ik het zo lees dan is het meer een frustratie van de schrijver dan een objectief verslag van een concertavond. Komt idd bij dat snelheid de kracht van het internet is, ik verbaas me wel vaker over de enorm late berichtgeving door Metalfan. Maar goed, na mij door het journalistiek bedroevende verslag geworsteld te hebben, blijft er een ding hangen: het niet bij elkaar passen van de bands...volgens mij kan dat niet de bedoeling zijn van een review

Reactie van pos op 29-09-2010 om 10:32u


Hehe wat een zeikerds hier. Iedereen die ik sprak vond het op zijn minst verrassend dat Dimmu Borgir in het voorprogramma stond. En hoe open-minded je ook bent, de meeste Korn liefhebbers zullen Dimmu geeneens kennen, laat staan kunnen waarderen. Logisch dus dat daar over wordt gesproken. Prima verslag verder.

Reactie van Pisvlek op 29-09-2010 om 14:53u


Nou Ron ik hoop dat de apotheek nog open is, haal wat valium en get a life hahaha!

Ik was erbij en heb genoten, ook al lagen de stijlen uit elkaar. Die eerste band vond ik niet zo, maar spelen konden ze wel!

Dimmu Borgir vond ik erg vet, vooral Spellbound vond ik erg prettig
Korn had ik 10 jaar geleden voor het laatst gezien. Ze zien er zichtbaar ouder uit maar knallen nog als van weleer. Ik ben helemaal los gegaan bij Blind, een hit uit m´n tienerjaren haha

Reactie van Henk op 29-09-2010 om 22:09u


Een hoop gezeik bij de meningen over het nieuwe dimmu album, en dan gaan ze touren met korn.

HAHHAHAH, poser metal!

Reactie van een Metalfan op 29-09-2010 om 23:22u


Wij stonden aan de rechter kant bij de bar,, vond daar t geluid bij koRn toch egter heel dof klinken. Metal mot soms ook voelen heren van de hmh.... zelf speelden ze met de gas erop net zoals vorig jaar op gmm...MAAAAAR t blijft een sfeerloze commerciele klote zaal met dat randstad publiek..verschrikkelijk.. knappe band die mijn daar nog naar toe krijgt.....

Reactie van Ron op 30-09-2010 om 23:25u


De nickname pisvlek zegt alles al...

Reactie van Ger op 01-10-2010 om 15:36u


Dimmu borgir shagrath zit er fucking vet uit jammer dat ik geen geld heb ze zien er wel heeel masterlijk uit korn valt wel mee die zijn standaart heb ze vorige jaar op graspop metal meeting gezien ze waren toen voor slipknot maar ze wel vet

Reactie van Pisvlek op 01-10-2010 om 15:44u


Pas maar op Ron anders pis ik dalijk over je heen en dan merk je wel hoe hardnekkig een Pisvlek kan zijn hahaha

LOSER!!

Reactie van Ron op 01-10-2010 om 17:34u


Zoals al eerder aangegeven...

Reactie van korn fan op 01-10-2010 om 19:57u


KORN was gewoon te gek, verder niet over zeiken!!!!!

Reactie van een Metalfan op 03-10-2010 om 22:13u


Jeez, zoek een ander plekske om te bekvechten! =P

Reactie van Ron op 04-10-2010 om 20:28u


Hoeveel mensen met de nickname een metalfan zitten hier?!?!?! Orginaliteit viert hier geen hoogtij!

Reactie van Alberta op 24-10-2010 om 22:02u


Ik ken Turbowolf niet..

Maar ik genoot er wel van! Vooral de zanger was lekker energiek bezig!

Dimmu Borgir.. Ik kon niet wachten om ze te zien! Ook wel mooi dat ze al nummers van Abrahadabra speelde, echt top!

Bij Korn ging het dak er helemaal af. De rechterkant stond massaal te springen.. Grappig om te zien!

En al dat bier dat door de zaal werd gegooid! Haha.. Wel zonde van een heerlijk pilsje!

Ron waarom reageer jij toch over al op..:)

Zoeken
    19 april:
  • A Neverending John's Dream - Coming Back To Paradise
  • Alicate - Heaven Tonight
  • Antagonyze - Interpretations Of The Unknown Wilderness
  • Atræ Bilis - Aumicide
  • Dool - The Shape Of Fluidity
  • Haust - Negative Music
  • Loch Vostok - Opus Ferox II - Mark Of The Beast
  • My Dying Bride - A Mortal Binding
  • Mære - ...And the Universe Keeps Silent
  • Nuclear Tomb - Labyrinthian Terror
  • Quantum - Down The Mountainside
  • Seeyouspacecowboy - Coupe De Grâce
  • Tomorrow's Rain - Ovdan
  • Uragh - Maelstrom
  • 22 april:
  • Coffin Curse - The Continuous Nothing
  • Obscurial - Heretic

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.