Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer   
Hoofdmenu
  • Nieuws
  • Album reviews
  • Concert reviews
  • Concert agenda
  • Nieuwe Releases
  • Interviews

  • Top 10 Van 2013

  • Forum
  • Columns
  • Zalenlijst
  • Prijsvragen
  • Links

  • Contact info
  • Medewerkers

  • Vacature

  • Netwerk
  • RSS-feeds RSS-feeds
  • Facebook
  • Heavy Metal Tattoo
  • Twitter Twitter

  • Zoeken


    Poll
    Wat vind jij van Redeemer Of Souls, het eerste Judas Priest-album zonder K.K. Downing?

    Weergaloze plaat, die zich kan meten met hun klassiekers
    Erg goed, maar geen Painkiller
    Bovengemiddeld
    Redelijk, maar geen topper
    Tja, in elk geval niet zo slecht als voorganger Nostradamus
    Matig, valt behoorlijk tegen
    Zeer zwak
    De mislukte productie en mix verpesten het hele album
    Ik heb hem nog niet beluisterd, maar ben wel benieuwd
    Zonder K.K. Downing heb ik geen interesse meer in Priest
    Judas Priest kon me voor Downings vertrek al gestolen worden
    anders, namelijk:

    [ Uitslag | Enquętes ]

    Concertagenda
    23 juli:
  • Cage, Split Heaven en Javelin
    24 juli:
  • High On Fire en Conan
    25 juli:
  • Beheaded, Dead Man's Walk en Thuig
  • Kansas
    26 juli:
  • Dark Sun Rising en Strain
  • Stonehenge festival
    27 juli:
  • Andrew W.K.
  • Obituary, Thanatos, Bodyfarm, Entrails en Villainy
  • Prong en Bliksem
    28 juli:
  • Ignite
    29 juli:
  • Prong en Neckbreak Nation

  • Over één maand
    Geen concerten bekend voor 23-08-2014.

    Kalender
    Vandaag jarig:
  • Slash (Guns n' Roses) - 49

  • Fields Of Rock 2005

    Met Rammstein, Black Sabbath, Audioslave, Slayer, Velvet Revolver, Motörhead, Alter Bridge, Papa Roach, Metal Church, Mastodon en After Forever.
    Op 18-6-2005, in Goffertpark, Nijmegen

    Een review door Rene, Edo en Kristof
    Foto's door Rene

    Nijmegen heeft een goede reputatie opgebouwd in het organiseren van grote evenementen en een nieuwe editie van Fields Of Rock is dus wel aan hen toevertrouwd. In tegenstelling tot de teleurstellende opkomst van Dynamo Open Air bleek Fields Of Rock een goudmijntje te zijn. Tienduizenden legden een slordige 70 euro neer voor een dagje muziek, gebracht door erg grote namen. Muzikaal bleek het dan ook een uitstekend dag te zijn; maar door de woekerprijzen voor drank en eten, de té massale drukte, té drukke programmering en de uitputtende hitte viel er ook wel wat te klagen.

    Er waren maar liefst vier podia ingeschakeld om de vele bands toch genoeg speeltijd mee te geven. Wegens praktische redenen, een mens kan niet op vier plaatsen tegelijk zijn, hebben we de MTV-stage links laten liggen waar onder andere bands als Soulfly, Helmet, Gorefest en Autumn hun ding deden. We beperken ons dus tot de twee hoofdpodia waar in totaal acht bands de revue passeerden en we bespreken een selectie dat aan bod kwam in de grote tent.

    Het publiek

    Main Stage A

    Het concert van Metal Church had ik helemaal willen meemaken. Maar tussentijds wilde ik nog wat foto's gaan maken van Alter Bridge. Daar bleek ik te laat voor te zijn, maar ik heb tenminste wel wat meegekregen van deze band die grotendeels bestaat uit de oude line-up van Creed. Ook heb ik het einde nog kunnen meemaken. Het kleine beetje van wat ik gezien heb, maakte mij wel naar meer hunkeren. Zanger (en af en toe slaggitarist) Myles Kennedy blijkt een prima frontman te zijn. En de rest van ex-Creed had weer eens echt plezier in muziek maken en dan met name gitarist Mark Tremonti. Hij blijkt echt te kunnen soleren Misschien moet ik hun cd ook maar eens aanschaffen. Damn, dat was al de tweede band die een goede indruk achterliet en de dag was nog jong! (Rene)

    Elk jaar is Motörhead op een Nederlands festival en dit jaar was dus Fields Of Rock aan de buurt. Ik was benieuwd of dit het concert zou worden waar Lemmy dood neer zou vallen op het podium. Na een leven vol drank, drugs en jonge vrouwen zal het er toch wel gauw van komen. En hij is immers alweer 60 jaar! Maar ik kan me niet voorstellen dat hij zich geen betere plek kan verzinnen dan te sterven op het podium. Dit keer was het (gelukkig) nog niet zover. Er werd weer gewoon een standaard optreden weggegeven en dat is voor Motörhead-begrippen altijd goed. De setlist is sinds eind vorig jaar flink omgegooid. Veel nieuwe oudjes als "Love Me Like A Reptile", "Just 'Cause You Got The Power" en "I Got Mine" maakten het optreden toch nog verfrissend. Alleen het publiek voor paal zetten door te vragen wie het nieuwe album gekocht heeft, dat kennen we nou wel. (Rene)

    Motörhead

    En we gaan weer verder met Velvet Revolver Het is altijd leuk om rocklegende Slash aan het werk te zien, maar de heren kunnen de hoge verwachtingen live niet waar maken. Zanger, relnicht en professioneel junkie Scott Weiland kan je geen seconde serieus nemen, maar we moeten wel herkennen dat hij 'rock' uitstraalt. Het concert, bestaande uit een doorsnede van het Velvet Revolver-werk en een Guns And Roses-deuntje, wil simpelweg niet op gang komen. Geen supergroep, maar een overdreven hype. (Kristof)

    Velvet Revolver

    Afsluiter op dit podium is Black Sabbath in de oude bezetting. Dus mét The Prince Of Darkness, riffmaster Tony Iommi, bassist Geezer Butler en drumjunkie Bill 'Fucking' Ward. Ozzy bleek goed bij stem te zijn, de setlist was uitstekend en de muzikale ondersteuning goed. Het enige negatieve aan deze show was het gebrek aan massale publiekswaanzin en het feit dat Black Sabbath niet later mocht aantreden. Deze show was uiteraard veel effectiever geweest zonder zonlicht. Voor één keer geef ik graag de setlist mee: NIB, After Forever, War Pigs, Dirty Women, Fairies Wear Boots, de medley Symptom of the Universe / Sweet Leaf / Electric Funeral, Iron Man, Into the Void, Black Sabbath (meer 'doom' kan niet!), The Wizard, Sabbath Bloody Sabbath, Paranoid en als toegift Children of the Grave. (Kristof)

    Main stage B

    Volgens mij schaamt Papa Roach zich een beetje voor zijn eerste cd, die de geschiedenisboeken in zal gaan onder de noemer 'nu-metal'. Want zanger Coby Dick benadrukte maar al te graag dat zijn band tegenwoordig "rock 'n' roll" is! Zelf vond ik hun toenmalige hit "Last Resort" (uiteraard de afsluiter) best te pruimen. Ook live waren ze te pruimen. Omdat ik ze alleen van de radio ken, herkende ik samen met die ene hit alleen "Getting Away With Murder". De bandleden zijn echte entertainers en kregen het publiek goed mee. Vooral Coby speelde daarin een grote rol. Misschien is hij een beetje teveel aanwezig, want het kwam wel arrogant over. Door de sympathieke praatjes tussen de nummers door ('Thanks for letting us entertain you") viel dat uiteindelijk toch mee. (Rene)

    Ik heb Slayer inmiddels een vijftien keer aan het werk gezien en dit concert behoorde tot de middelmaat van al hun shows die ik gezien heb. De heren kunnen beter, maar vooral veel slechter. De mix van vooral oud materiaal en een enkele nieuweling is even voorspelbaar als het niet winnen van de lotto. Alleen de baardgroei van Tomás Araya was nieuw, de rest oudbakken. (Kristof)

    Slayer

    Al wie denkt dat Queens Of The Stone Age groovy uit de hoek kunnen komen, hebben nog nooit Audioslave aan het werk gezien. De zeer afwisselende set bevatte een goede dosis eigenwerk, een streepje Rage Against The Machine en de overbekende Soundgarden deuntjes 'Spoonman' en (een akoestische versie van) 'Black Hole Sun'. Zacha De La Rocha werd geen seconde gemist en een nuchtere Chris Cornell heeft zowaar humor. Eén van de beste optredens van de dag. (Kristof)

    Audioslave

    Meer dan de helft van de bezoekers kwam alleen voor Rammstein die toch een van hun mindere shows weggaf. Het probleem is dat je bij deze spektakelband elk jaar steeds meer vuurwerk, hardere muziek, bewegende podia en gewoon meer show gaat verwachten… en dat is uiteraard niet mogelijk. Onze Duitse vrienden gaven uiteraard een professioneel en strak optreden weg waarbij de bekende melodietjes passeerden maar het heilige vuur werd maar niet gevonden. Waarom ze de slechte Depeche Mode-cover 'Stripped' nog steeds niet hebben geschrapt is me overigens ook een compleet raadsel. Conclusie: Black Sabbath was de enige echte hoofdact. (Kristof)

    Tent stage

    Door een aantal afzeggingen mocht Metal Churchde tent openen. Dit jaar zijn ze erg vaak in Nederland, maar ik had nog niet de kans om ze te zien. Maar deze kans wilde ik niet missen, dus ben ik mooi op tijd van huis weggegaan. Hierdoor ben ik één van de weinige mensen die weet hoe het voelt om nog vrij rond te kunnen lopen op het festivalterrein. Tien minuten eerder dan de geplande 13:00 begon mijn eerste kennismaking met de band. Dit is echt zo'n band waarvan de klassiekers 'Metal Church' en 'The Dark' nog altijd op mijn verlanglijstje staan. Er werden veel oudjes gespeeld en ja, die bevielen me erg goed. Maar het gaat er uiteindelijk over hoe ze op het podium hebben gepresteerd. Strak, enthousiast en een lekker geluid. Kortom, ik sluit me aan bij alle andere positieve live-recensies die ik over de band heb gelezen. Leuk detail is dat het publiek in de tent ook al lekker meedeed. (Rene)

    Metal Church

    Om tien voor drie is het de beurt aan Mastodonom hun kunsten te vertonen. Het is inmiddels snikheet in de tent en aan de heren uit Atlanta de taak om de temperatuur verder te doen laten toenemen. En dat lukt. Het publiek is duidelijk wel te porren voor deze gecompliceerde vorm van metal, te omschrijven als een mengelmoes van grind, death- en thrash-metal. Vette riffs vliegen je om de oren en de tent barst zo wat uit z'n voegen van dit stukje hoge school metal. Op het spel van de Amerikanen valt niks aan te merken. Op de zang echter des te meer. Deze staat werkelijk veel te zacht wat een probleem is dat we kennen van Mastodon's jongste album 'Leviathan' waar dit eveneens het geval was. 'Iron Tusk' maar vooral 'Blood and Thunder' zijn de uitschieters van dit optreden en worden met luid applaus beloond. Al met al een prima show. (Edo)

    Voor After Forever, dat al voor de derde keer in vier jaar in het Goffertpark speelt, begint het optreden uitermate slecht. Allereerst worden de Limburgers aangekondigd als 'de trots van Brabant', vervolgens kampt de net van kanker herstelde drummer André Borgman met technische problemen, waardoor een flinke vertraging ontstaat. De volgelopen tent begint ongeduldig te worden en een fluitconcert is het gevolg. Gelukkig betreedt het sympathieke zestal na een minuut of tien dan toch het podium. Geopend wordt er met 'Beautiful Emptiness', gevolgd door 'Sins of Idealism' en 'Through Square Eyes' allen afkomstig van After Forever's laatste album 'Invisible Circles'. Aanvankelijk staat de zang veel te hard in de mix, maar dit wordt al snel opgelost. Verder is deze show er een zoals we die kennen van After Forever: Floor Jansen is goed bij stem en weet daarbij het publiek te enthousiasmeren, de rest van de band speelt gewoon retestrak zoals we dat gewend zijn van ze. Nummers van 'Decipher', hun tweede album, worden uiteraard niet vergeten. (Edo)

    Ik heb van elke band in de tent een stukje meegekregen en ik wil graag nog aanvullen dat Teamsleep van Chino Moreno niet de nieuwe Deftones is of zal worden, en dat de beste man het woordje dynamiek niet meer kent. The Dillinger Escape Plan weer even lekker strak was zoals altijd, maar de kostact van hun (zieke of niet zieke) zanger willen we nooit meer zien. Machine Head had gewoon op het hoofdpodium moeten staan, dat is hun in deze doen wel verschuldigd en Flogging Molly is live net zo'n feest als Dropkick Murphys, maar dan iets strakker gebracht.(Kristof)

    Machine Head

    Meer:

    [ Terug naar de concert reviews | Plaats reactie ]


    Geplaatst door Sven op 2005-07-10 23:27:35



    U heeft helemaal gelijk: Black Sabbath was de ware afsluiter.
    Heerlijk om Ozzy osbourne live aan het werk te zien met Black Sabbath!
    dit zal waarschijnlijk wel de laatste x wezen dat ik ze zal zien, (want volgens mij word meneer Osbourne in leven gehouden door 20 dokters) En daar ben ik Trots op!
    Rammstein was ook zeer goed, maar stopte opeens tijdens het introtje van engel... wat een klap in je gezicht!
    Papa Roach vond ik ook wel leuk, maar soms heeft die gast iets teveel dat flip-flop imago over zich heen.
    Slayer vond ik ook wel oke... ik miste alleen goede nummers zoals Bloodline en Warzone.
    Audioslave was gave herrie! we stonden wel alleen bij podium a, te wachten op black sabbath maar we hebben toch alles goed kunnen zien. Alleen: De stem van chris cornell haalt het niet bij de Ratm zanger bij de Ratm nummers. Voorderest goede live band.
    Alter bridge vond ik goed, ik vind het allemaal een stuk beter als Creed.
    Mark Tremonti soleert! en zo hoort het ook!
    Velvet Revolver viel mij een beetje tegen... Slash speelde helemaal niet zuiver, en van de zanger werd ik een beetje vies (volgens mij heeft hij meer piemels gepijpt als dat ik frikandellen gegeten heb)... maarja, ik heb ze een x gezien.
    Motorhead vond ik een goede etenspauze, wat ik op cd goed vind klinken, vind ik live gewoon klote.
    Ook heb ik nog een stukje van Chimaira in de tent gezien. Wat een goede herrie is dat zeg live!, en in de tent kwam de lichtshow ook nog is beter tot z'n recht!.

    Al met al een gave dag, alleen vond ik de sommige bands iets teveel op festival-routine spelen. Maarja, niks te klagen!.
    Owja, En weer waren we 2 euro kwijt voor een Spa watertje. Gewoon achterlijk. Je moet helemaal naar de wc lopen om gratis water te krijgen... en de wc was weer is niet zo dicht bij het hoofdpodium gezet.


    Geplaatst door mardukfan op 2005-07-11 06:29:36



    Hey Sven je hebt toch benen gekregen om even naar de wc te sjouwen? Er was gratis water dus moet je niet zeuren dat je zelf spa gaat halen voor 2 euro, die overigens geen 2 euro (1,80) was als je netjes steeds 5 drinkbekers had verzameld en deze inleverde bij clean up posts. Gewoon normale drankprijs dus!


    Geplaatst door vinnie op 2005-07-11 13:35:16



    hey sven je moet niet zeuren, ik ben bij graspop geweest, dat was 3 dagen warmer weer dan FoR, en daar kon je dus GEEN gratis water krijgen(of je wilde riskeren om een week aan de schijt te zijn). En de prijzen zijn idd behoorlijk hoog, maar als je gaat kijken wat je tegenwoordig in de kroeg kwijt bent valt het eigenlijk best wel mee;)


    Geplaatst door Sven op 2005-07-12 19:16:54



    Ja ach, ten eerste vraag ik me af als je met z'n 3tjes ben of je wel zin hebt bekertjes te bewaren.
    ten 2e,... als je bij het hoofdpodium de bands aan het werk wil zien, en je in het voorste vak wil verblijven, heeft men niet zo'n zin om de hele tijd naar de wc's te lopen,... en de mensen die ik sprak ook niet!
    das geen gezeik... et is gewoon veelste duur. Vooral voor een uit de kraan gevuld bekertje water!


    Geplaatst door Sven op 2005-07-12 19:18:28



    Nou ja, uit de kraan gevul bekertje water:
    Uit de kraan gevulde fles waarvan het water in een klein rotbekertje komt


    Geplaatst door Eddy op 2005-08-15 12:58:08



    Hey René, bedankt voor de foto's.
    Groeten

    (homepage)


    Geplaatst door richard op 2005-10-13 11:55:11



    pff, "ik miste de goede nummers zoals bloodline en warzone". penis, je hebt alleen het GHUA album zo te zien, het zijn beiden mindere nummers, er zijn 2 nummers van GHUA die ze live mogen spelen; Disciple en Payback. verder een standaard playlist, maar bij slayer is dat goede zaak. leuk dat ze met south of heaven begonnen ipv disciple.
    Chimaira was ook gaaf, brulboei Markie Hunter deed goed zn best, ik miste zn Sick Of It All immitatie niet. goede setlist, met pure hatred, power trip en severed. goede zaak.
    Machinehead was ook gaaf, weer een leuke medley, en het o zo mooie Descend the shades of night als tribute aan dimebag.
    Metal Church was een leuke opener voor de dag, altijd leuk om in een pit te staan met 50 plussers. Motorhead.. leuk om te witnessen, het altijd goede Ace of Spades werd uiteraard leuk vertolkt, en met Overkill als afsluiter.
    ik heb sabbath maar vanaf Iron Man gezien, maar het was uiteraard heel goed. biertje erbij, lekker met vrienden staan, gezellig. Uiteraard helemaal uit je dak gaan bij Paranoid.
    Rammstein was kut met peren, na een kwartiertje weggegaan. treinen gingen ook goed.


    Geplaatst door Sven op 2005-12-07 06:16:04



    euh,... nee heb ze allemaal... maar lul. et zijn gewoon goede nummers, die ik ze meer live heb horen spelen.


    Geplaatst door Sven op 2005-12-07 06:19:16



    ''verder een standaard playlist, maar bij slayer is dat goede zaak''

    slayer is altijd standaard, wat ik jammer vind aan die band... et is klote als je ze meerdere keren live ziet, en elke set is et zelfde.
    als je ze 1 x ziet is et leuk... daarna begint het al vervelend te worden.


    Geplaatst door TO op 2010-10-16 00:49:22



    Was gaaf jongs.


    Reageer op: Fields Of Rock 2005

    Naam:
    Je reactie:

    Toegestane HTML:
    <p> <b> <i> <a> <em> <br> <strong> <blockquote> <tt> <li> <ol> <ul>

    Interviews
  • Judas Priest
  • Wasted Bullet
  • Vader
  • Brother Firetribe
  • Xandria
  • Gotthard
  • Epica
  • House Of Lords
  • Stream Of Passion
  • HDK

  • Nieuwste reviews
    Uriah Heep - Outsider
    Lantlôs - Melting Sun
    Allegaeon - Elements Of The Infinite
    Camulos - Leichenlieder
    Overkill - White Devil Armory
    Warckon - High Treason
    Rival Sons - Great Western Valkyrie
    Judas Priest - Redeemer Of Souls
    Hellyeah - Blood For Blood
    Sinbreed - Shadows
    Tim Bowness - Abandoned Dancehall Dreams
    Lost Society - Terror Hungry
    Ryker's - Hard To The Core
    Vallenfyre - Splinters
    Corrections House - Last City Zero
    MindShade - Asylum Of The Fallen
    Destitution - Beware The Fury Of The Patient Man

    Concertreviews
  • Heaven & Earth
  • Anthrax
  • Mastodon
  • Protest The Hero en Monuments
  • Dokk'em Open Air 2014

  • Retro Reviews
    Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas
    Insomnium - In The Halls Of Awaiting
    Infinitas - Journey To Infinity
    Thrash Or Die - Poser Holocaust
    Sarcófago - Hate

    Forum
  • cage + split heaven +...
  • 1-11: denial of god +...
  • foto's van jou en je ...
  • laat maar zien die ba...
  • nieuw in de platenkast
  • releases 2014
  • 26 juli: benighted + ...
  • lizzy borden, nov. 20...
  • do 24/07: the kill + ...
  • exclusieve nl show pr...
  • pestilence
  • series om thuis voor ...
  • dream theater op 16 j...
  • vinyl vs cd vs mp3
  • cage en javelin, litt...

  • Nieuwe Releases
    25 juli:
  • (cd) Blue Pills - Blue Pills
  • (cd) Crystal Eyes - Killer
  • (cd) John Garcia - John Garcia
  • (cd) Reaper - An Atheist Monument
  • (cd) Theory Of A Deadman - Savages
    28 juli:
  • (cd) Black Book Lodge - Tűndra
  • (cd) English Dogs - The Thing With Two Heads
  • (cd) Heidra - Awaiting Dawn

  •  
    Alle artikelen en foto's, afgezien van albumhoezen en door bands/labels/promoters aangeleverde fotos, zijn © 2001-2014 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden.
    De inhoud van reacties blijven van de poster zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers.
    Alle datums van de Nieuwe Releases, Concert agenda, Kalender en in de Artikelen zijn onder voorbehoud.