Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-05-2018

Metal Church en Comaniac
Op 11 juni 2017 in Dynamo, Eindhoven
Een review door Jos M. Skeleton
Foto's door Jos M. Skeleton

De zondag blijft een ideale dag voor een matineevoorstelling. Op het programma staat Metal Church. Jammer dat op het laatste moment het veelbelovende voorprogramma Meshiaak afhaakt. Vervanger is het Zwitserse Comaniac. Zo'n driehonderdvijftig aanwezigen zorgen voor een goede sfeer in zowel foyer als zaal van Dynamo.

Na een twijfelachtige muziekkeuze van de dj voorafgaande aan de optredens trapt de thrashband Comaniac enthousiast af. Vooral zanger Jonas Schmid probeert de zaal op te jutten en te betrekken bij hun optreden. Men slaagt hier gedeeltelijk in. Het publiek is niet bekend met de muziek en de nummers zijn niet overtuigend genoeg om volledig uit je dak te gaan. Desalniettemin zal Dynamo leuk staan op hun c.v., alsmede de vermelding van supportband van het vermaarde Metal Church.

Cycomaniac @ Dynamo, Eindhoven, 11-6-2017

Wanneer Metal Church het podium betreedt, is de zaal lekker volgelopen en draait de airco overuren. Met Fake Healer begint Metal Church veelbelovend en met In Mourning trekt men de lijn lekker door. Drummer Jeff Plate heeft onlangs afscheid genomen en zijn plek wordt voor de gehele zomertour opgevuld door voormalig W.A.S.P./Where Angels Suffer -drummer Stet Howland. De ervaring spreekt boekdelen en hij voelt zich volledig op zijn plek. Goedlachs slaat hij elk gaatje dicht.

Metal Church @ Dynamo, Eindhoven, 11-6-2017

Daar waar velen tevergeefs wachten op klappers als Metal Church en Ton Of Bricks, moet men het vandaag doen met vrij veel nieuw materiaal (vier nummers van het meest recente album XI). Jammer dat de band voor deze clubshow de setlist niet wat langer gemaakt heeft om zo én het nieuwe materiaal te promoten én de fans van de eerste albums op hun wenken te bedienen. Op het geluid en de performance is niets af te dingen, die staan als een huis. Mike Howe is zeer goed bij stem en de gehele band straalt. Men heeft er echt zin in.

Metal Church @ Dynamo, Eindhoven, 11-6-2017

Bij Watch The Children Pray gaat het spreekwoordelijke dak eraf en zingt een ieder luidkeels mee. Hetzelfde geldt ook voor de laatste twee nummers Beyond The Black en Badlands (all time classic!). Tijdens het intro van Human Factor blaast bandlid van het eerste uur Kurdt Vanderhoof zijn versterker op en hiermee stopt abrupt het optreden. Men verontschuldigt zich en belooft snel via de kleedkamer naar voren te komen. Massaal gaan de fans in de foyer met de bandleden op de foto en worden er diverse zaken voorzien van handtekeningen.

Metal Church @ Dynamo, Eindhoven, 11-6-2017

Ik ben benieuwd wat men aanstaande vrijdag ten gehore gaat brengen op het hoofdpodium van Graspop Metal Meeting. Metal Church is en blijft een vette band, alleen zou een langere setlist ze vandaag zeker gesierd hebben. Na de show zijn er een aantal liefhebbers die nog snel even doorreizen om Raven en Hirax mee te pikken in Little Devil in Tilburg. Aldaar heeft men zelfs het tijdschema aangepast om hierin deze mensen tegemoet te komen.

Metal Church @ Dynamo, Eindhoven, 11-6-2017

Meer foto's vind je op onze Facebook-pagina!

[ Terug naar de Concert Reviews ]