Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-05-2018

Ross The Boss en Ancillotti
Op 12 maart 2017 in De Cacaofabriek, Helmond
Een review door Jos M. Skeleton
Foto's door Jos M. Skeleton

Met een magisch optreden van Ross The Boss op Keep It True van vorig jaar nog in het geheugen gegrift, reist ondergetekende af naar Helmond, voor zijn eerste bezoek aan De Cacaofabriek. De avond staat in het teken van de Discipline Of Steel Tour 2017. In het restaurant zit de band rustig te eten en men maakt een ontspannen indruk. Het is nog onduidelijk of er al dan niet een voorprogramma zal spelen vanavond.

Om 20.30 uur doven plots de lichten en staat ineens Ancillotti op het podium. Een Italiaanse heavymetalband van de broers Ancillotti, zanger Daniele ('Bud') en bassist Sandro ('Bid'). In de band bevindt zich nog een familielid, namelijk drummer Brian, de zoon van 'Bud'. Een ruime vijfenveertig minuten krijgt men toebedeeld en men laat een gedegen indruk achter. Jammer genoeg blijft de zang achter bij de rest. Aan enthousiasme ontbreekt het de band niet en qua respons lijkt een gedeelte van het publiek het zeker naar zijn zin te hebben. Men beloont de band door mee te zingen met diverse refreinen wanneer 'Bud' hierom vraagt.

Ancillotti @ Cacaofabriek, Helmond, 12-3-2017

Na een korte pauze stapt Ross The Boss het podium op. De geweldige zanger Mike Cotoia, die vorig jaar dus nog te bewonderen was in Duitsland tijdens het Keep It True festival, ontbreekt. Velen zagen in hem een jonge Eric Adams. Juist hij was degene die dat optreden onvergetelijk maakte. Volgens Ross wilde Mike niet touren. Geruchten gaan de ronde dat het een financiële kwestie betreft. Niet alleen Mike is er niet bij, de hele band blijkt vervangen te zijn.

Ross The Boss @ Cacaofabriek, Helmond, 12-3-2017

Marc Lopes is de nieuwe zanger en zijn vocale bijdrage is dik in orde, maar de inzet van de rest van de band laat toch wel wat te wensen over. Ongeïnspireerd worstelt men zich door een set van klassiekers van de eerste zes platen heen. Bassist Mike LePond (Symphony X) lijkt wat afwezig en drummer Kenny Earl 'Rhino' Edwards toont zich alleen tijdens de drumsolo van zijn beste kant. Last but not least Ross zelf. Zonder passie en op de handrem opererend, wordt het ene na het andere nummer plichtmatig afgeraffeld. Er had zo veel meer ingezeten.

Ross The Boss @ Cacaofabriek, Helmond, 12-3-2017

Blood Of My Enemies, Sign Of The Hammer, Battle Hymn en zo ook Dark Avenger verdienen zo veel beter. Het publiek zelf oogt ook wat uitgeblust en gaat slechts ten dele uit zijn bol. Er staat nog een aantal shows gepland voor de rest van Europa in maart en april. Hopelijk is dit slechts het enige mindere optreden in de reeks. Alle lof overigens voor De Cacaofabriek: een mooie zaal (inclusief ruim balkon) met een goed geluid en een betaalbaar biertje in een glas.

Ross The Boss @ Cacaofabriek, Helmond, 12-3-2017

Setlist Ross The Boss:
1. Blood Of The Kings
2. Death Tone
3. The Oath
4. Blood Of My Enemies
5. Kill With Power
6. Thor (The Powerhead)
7. Each Dawn I Die
8. Gloves Of Metal
9. Sign Of The Hammer
10. Dark Avenger
11. Drum solo by Rhino
12. Fighting The World
13. Metal Daze
14. Battle Hymn
15. Hail And Kill

Ross The Boss @ Cacaofabriek, Helmond, 12-3-2017
Ross The Boss @ Cacaofabriek, Helmond, 12-3-2017
Ross The Boss @ Cacaofabriek, Helmond, 12-3-2017
Ross The Boss @ Cacaofabriek, Helmond, 12-3-2017

[ Terug naar de Concert Reviews ]