Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-05-2019

Zes nieuwe clips met o.a. Madball en Doro
Geplaatst op 08 juni 2018 om 21:00u

De Zwitserse zangeres/pianiste Claire-Lyse Von Dach, die ook nog op een shamanistische drum speelt, heeft de hulp ingeroepen van acht muzikanten, waaronder de Nederlander Marc van der Meulen voor de uitvoering van Nemeste. Dat is een nieuwe track van de ex-Elferya-frontvrouw, die vorig jaar in Eindhoven een akoestische set verzorgde op het FemME-festival.

Nuclear Blast releaset op 22 juni Desolation van Khemmis. De doomy heavymetalband uit Denver heeft in de vorm van de clip bij Bloodletting een voorproefje online laten zetten.

Voormalige en huidige leden van Rage hebben onder de noemer Refuge de handen ineengeslagen. Het gaat om Peavy Wagner, Manni Schmidt en Christos Efthimiadis. Het debuutalbum Solitary Men van de ervaren rockers ligt sinds vandaag in de winkels. Daarop staat onder meer The Man In The Ivory Tower.

Volgende week vrijdag brengt Nuclear Blast Records de nieuwe plaat van Madball uit. Ter promotie is er een clip online gezet van Rev Up. De hardcoreveteranen, die eind vorig jaar afscheid namen van gitarist Brian ‘Mitts’ Daniels, werken op de nieuwe plaat samen met Ice-T.

Kevin Haus is de regisseur van de video bij Zero Day van Nothing. De alternatieve rockgroep komt uit Philadelphia. Relapse Records releaset op 24 augustus de derde full-length Dance On The Blacktop.

Een week eerder komt Forever Warriors/Forever United van Doro uit. De metalqueen heeft maar liefst vijfentwintig nieuwe songs opgenomen, waaronder anthems als All For Metal. Aan de bijgaande clip hebben onder andere Mille Petrozza (Kreator), Johan Hegg (Amon Amarth), Chuck Billy (Testament) en Warrel Dane (Nevermore, Sanctuary) meegewerkt.