Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-01-2019

Rectum Raiders verandert van naam
Geplaatst op 12 april 2018 om 13:24u

De Turboglamrockformatie Rectum Raiders maakte deze week furore met de release van de documentaire Goin’ Rectal (te bekijken op VPRO.nl/goinrectal), die een humoristisch, maar ook zeer persoonlijk kijkje in de keuken geeft. In de film (met verteller Henry van Loon) besluiten de bandleden om de naam te veranderen naar X Raiders. Dit wapenfeit werd de dag na de tv-uitzending op NPO3 op zondag 8 april bevestigd op de social mediakanalen van de band.

“De rectum is uitgewoond” schreven ze op hun kanaal. De band besloot dat de naam niet meer overeenkwam met wat ze deden: ze raiden eigenlijk alles! “De X kan overal voor staan. Als je wilt dat het een rectum is, dan is het gewoon een rectum. Maar de X staat ook voor alle podia die we betreden en de maatschappelijke issues die we aan de tand voelen” zei bassist Jaco de Swart/Jackie Flawless in een video over de naamsverandering. Ze zullen er zeker niet minder hard en diep door gaan. “Verwacht dezelfde drive, dezelfde passie en dezelfde hardcore rock-’n-roll! Maar dan met een X in plaats van een anus!”

Om hun stap kracht bij te zetten komen de heren volgende week met een nieuwe videoclip: Thus Spoke Mr. Rectum. Het nummer, dat verwijst naar niets minder dan de bekende epos van Nietzsche, handelt over sociale isolatie en is afkomstig van het lovend ontvangen debuutalbum Rectum Raiders. Vandaag is de teaser voor deze clip gepubliceerd. Hierin is de Nederlandse rock-’n-roll-legende Dikke Dennis druk bezig met… tja, wat eigenlijk?