Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-02-2019

Glenn Tipton (Judas Priest) heeft Parkinson
Geplaatst op 12 februari 2018 om 09:29u

Bij Judas Priest-gitarist Glenn Tipton is de ziekte van Parkinson vastgesteld. De diagnose werd tien jaar geleden al gemaakt, maar tot dusver heeft hij er geen problemen mee gehad. Daarom besloot de band om het nog niet naar buiten te brengen. Daar is helaas verandering in gekomen. Met het nieuwe album Firepower en de bijbehorende tournee voor de deur, heeft de band besloten om de fans in te lichten.

Ondanks dat Tipton nog wel de wat minder uitdagende Priest-songs kan spelen, moet hij toch stoppen met touren. Hij vindt het echter van groot belang dat de tournee doorgaat maar laat weten dat hij de band niet gaat verlaten; zijn rol is alleen veranderd. Hij heeft daarom aan producer Andy Sneap (tevens gitarist van Hell) gevraagd om zijn plek in te nemen op tournee. Tipton sluit echter niet uit dat wanneer hij zich goed genoeg voelt, hij toch af en toe met Judas Priest op het podium zal staan.

Firepower is het achttiende studioalbum van Judas Priest en het vierde sinds de terugkeer van frontman Rob Halford. De opvolger voor het bijna vier jaar oude Redeemer Of Souls werd door Tom Allom en Andy Sneap geproduceerd. Vanaf 9 maart moet het album in de winkels liggen. Op 24 juni staat Judas Priest op Graspop; op 6 augustus wordt Poppodium 013 in Tilburg aangedaan. Waarschijnlijk dus zonder Glenn Tipton.

Glenn Tipton (Judas Priest) heeft Parkinson

Judas Priest - Firepower

Tracklist:
1. Firepower
2. Lightning Strike
3. Evil Never Dies
4. Never The Heroes
5. Necromancer
6. Children Of The Sun
7. Guardians
8. Rising From Ruins
9. Flame Thrower
10. Spectre
11. Traitors Gate
12. No Surrender
13. Lone Wolf
14. Sea Of Red