Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2018

Clips: Thunder, Destruction, Elvenking...
Geplaatst op 12 november 2017 om 21:45u

Om in de kerstsferen te komen, heeft Thunder een single opgenomen met de titel Christmas Day. De digitale single bevat vier extra tracks: Love Walked In (2017 Version), Low Life In High Places (Acoustic), Heartbreak Hurricane (Acoustic) en Christmas Day (Live At RAK) (bonustrack). De Engelse rockband is in eigen land zeer succesvol met zijn nieuwste releases.

Op 19 januari releaset Rise Records het nieuwe album van Of Mice & Men. Het is de eerste zonder Austin Carlile en de eerste met bassist Aaron Pauley achter de microfoon. Volgens de Amerikanen staat het album voor de terugkeer naar een agressievere, live-georiënteerde sound. En over live gesproken: het kwartet tourt met In Flames en Five Finger Death Punch door Europa en doet op 14 december de Lotto Arena in Antwerpen aan en een dag later AFAS Live in Amsterdam.

De Braziliaanse powermetalband Vandroya heeft een video online gezet bij de tweede single The Path To The Endless Fall. Het nummer maakt onderdeel uit van het album Beyond The Human Mind, dat verhaalt over de zoektocht naar innerlijke vrede met jezelf.

Na het tien jaar geleden verschenen Thrash Anthems is er nu Thrash Anthems II van Destruction, een collectie heropgenomen golden oldies. Het artwork is van Gyula Havancsak, die bekend is vanwege zijn werk voor Annihilator, Grave Digger, Stratovarius en Tankard. In de clip bij United By Hatred zie je dertig jaar historie terug.

Eerder deelden we al My Sweet Mystery en Dead To Me van The Dark Element, nu is het de beurt aan The Ghost And The Reaper. De drie tracks staan op het zelfgetitelde debuut dat sinds eergisteren in de winkels ligt. De band bestaat uit Anette Olzon (ex-Nightwish), de Finse gitarist/songwriter Jani Liimatainen, bassist Jonas Kuhlberg en drummer Jani ‘Hurtsi’ Hurula.

Ook Secrets of the Magick Grimoire van Elvenking is nog maar net uit. De Italiaanse powermetalgroep, die dit jaar het twintigjarig jubileum viert, heeft een clip vrijgegeven van Invoking The Woodland Spirit.