Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-06-2018

Pain, Hellyeah, Eluveitie en meer clips
Geplaatst op 12 september 2017 om 15:30u

Jack Atherton is de regisseur van de clip bij Iron Monkeys 9-13. De sludgedoomband komt op 20 oktober na bijna twintig jaar weer met een nieuwe full-length. In 1999 legden de muzikanten hun instrumenten neer vanwege het overlijden van zanger J.P. Morrow.

Old school death metal met Lifeless, dat onlangs nog op Schoonebeek Deathfest stond. Progenies Of A Cursed Seed staat op The Occult Mastery. De groep uit Nordrhein-Westfalen is sinds 2006 actief.

Het Texaanse Seeker heeft een clip online gezet bij Welcome Death. De extreme metalband uit Dallas schaart onder meer Converge, Dark Funeral, The Dillinger Escape Plan, Neurosis, Rotten Sound en Behemoth onder zijn favorieten.

William 'Wombat' Felch heeft de live-video van Love Falls van Hellyeah geregisseerd. Het is volgens de Amerikaanse rock-/metalgroep een extreem belangrijk nummer voor de muzikanten. Love Falls staat op Unden!able.

De Zwitserse folkgroep Eluveitie heeft een clip vrijgegeven van Catvrix, een nummer dat op Evocations II – Pantheon staat. Dat is een collectie akoestische songs met als thema Keltische goden.

Studenten aan de RMIT University in Melbourne hebben als onderdeel van het Bachelor of Design-programma (Animation & Interactive Media) een animatievideo voor Absinthe Phoenix Rising van Pain gecreëerd. Ashley Young en Nitsan Mileikowski zijn de regisseurs. De Zweedse industrialband rond Peter Tägtgren staat op 10 november in Metropool te Hengelo.