Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-06-2018

VUUR, Slipknot, Steel Panther en meer clips
Geplaatst op 08 september 2017 om 12:10u

Bekijk hier de eerste videoclip van VUUR, de band met Anneke van Giersbergen, Ed Warby, bassist Johan Van Stratum plus de gitaristen Ferry Duijsens en Jord Otto. Een stuk zwaarder dan The Gentle Storm zoals te horen in My Champion – Berlin. Het proggy nummer staat op In This Moment We Are Free – Cities, dat op 20 oktober via InsideOutMusic verschijnt.

Op 13 oktober releaset Relapse Reccords Death Revenge, de nieuwe plaat van Exhumed. Het is de eerste conceptplaat van de goregrinders, gebaseerd op waargebeurde verhalen. Het gaat over wrede moorden (o.a. de bekende Burke en Hare-zaak) die gepleegd werden rond 1828 om de kadavers vervolgens aan anatomisten te verkopen. Omdat er een tekort was aan lijken voor anatomische studie in het Schotse Edinburgh werden er graven ‘leeggehaald’.

Drie maanden geleden speelde Tankard in het Olympische stadion in Berlijn vlak voorafgaand aan de bekerfinale tussen Eintracht Frankfurt en Borussia Dortmund het clublied Schwarz-Weiß Wie Schnee voor dertigduizend uitzinnige Frankfurt-supporters. Het nummer staat op de gelijknamige ep die op 15 september uitkomt.

Day Of The Gusano is de titel van de nieuwe Spliknot-dvd. Daarop staat het optreden op Knotfest in Mexico eind 2015 alsmede veel beelden met fans, omdat de bandleden daarmee eer willen betonen aan hen. Een voorproefje van de concertdocumentaire vind je hier met Vermillion.

De derde video van Lower The Bar van Steel Panther is die bij Wasted Too Much Time. Drummer Stix Zadinia regisserde de clip waarin Stone Sour-leden te zien zijn, waaronder Corey Taylor. Het nummer gaat over te lang in een relatie blijven die niet werkt.

”Dit is Mechanized Existence”, roept Laurens H. van Distillator tijdens de albumreleaseshow in Metropool te Hengelo. De old school thrashers uit Enschede speelden daar nummers van de nieuwe plaat Summoning The Malicious, die sinds begin mei verkrijgbaar is.