Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-07-2018

Het debuutalbum van VUUR komt 20 oktober uit
Geplaatst op 05 augustus 2017 om 11:19u

Zet het alvast in jouw agenda: Op 20 oktober brengt VUUR via platenmaatschappij InsideOut Music het eerste studio-album In This Moment We Are Free – Cities uit. Hoewel het om een debuut gaat, zijn de meeste bandleden absoluut geen onbekenden. Deze nieuwe Nederlandse band is namelijk rondom Anneke van Giersbergen (The Gentle Storm, ex-The Gathering) gebouwd en bevat naast de populaire zangeres tevens drummer Ed Warby (Ayreon, ex-Gorefest), bassist Johan van Stratum (Stream Of Passion) en gitaristen Jord Otto (ex-ReVamp) en Ferry Duijsens (The Gentle Storm). De cd is geproduceerd door de van onder meer After Forever bekende Joost van den Broek. Hij heeft de songs bovendien samen met Van Giersbergen geschreven, met input van Mark Holcomb (Periphery), Esa Holopainen (Amorphis), Daniel Cardoso (Anathema) en de beide gitaristen van VUUR.

VUUR komt voort uit de beslissing van Anneke van Giersbergen om haar muzikale focus te begrenzen, door zich als solo-artiest voortaan te richten op akoestische folkmuziek en met de band VUUR een stevige, progressieve richting in te slaan. Tekstueel draait In This Moment We Are Free – Cities, zoals de titel al aangeeft, om steden en vrijheid. "Blootstelling aan grote steden kan overweldigend zijn en je kunt overspoeld raken door alles om jou heen. Tegelijkertijd is het gemakkelijk om een vreemdeling te zijn in een grote stad en voor mij brengt dat ook een gevoel van vrijheid met zich mee. Afgelopen jaar heb ik veel nagedacht over de voordelen van het plattelands- versus het stadse leven, nadat mijn gezin en ik terug zijn verhuisd naar de stad. Het is erg opwindend, maar tegelijkertijd ken ik die gewaarwording van stedelijke eenzaamheid door ervaringen uit het verleden. De albumhoes (van Black & Finch) weerspiegelt die dualiteit," aldus Van Giersbergen.

Het album zal beschikbaar zijn als 'special edition' cd-digipak, als gatefold dubbel-lp plus cd en als digitale download. Bijgaand vind je de albumhoes, de tracklist en een preview met korte stukjes van alle elf songs.

VUUR - In This Moment We Are Free

Tracklist:
1. My Champion - Berlin
2. Time - Rotterdam
3. The Martyr And The Saint - Beirut
4. The Fire - San Francisco
5. Freedom - Rio
6. Days Go By - London
7. Sail Away - Santiago
8. Valley Of Diamonds - Mexico City
9. Your Glorious Light Will Shine - Helsinki
10. Save Me - Istanbul
11. Reunite! - Paris